« Каяк Пътешествия

Каяк Пътешествия

Експедиционни

 Отново ви насочваме към една от най-красивите и атрактивни части на Европа и това е австрийската част на областта Тирол.
Тази живописна област е пресечена от Алпийската планинска верига, поръсена е с десетки езера и набраздена от реки, преминаващи през красиви зелени долини. Ние ще ви я покажем по един доста динамичен начин, като комбинираме каяците, колелата и пешеходните преходи. Местата които ще посетим са: най-голямото езеро в Тирол - Ахензее; езерото Цел и град Целам ам Зее, с надвисналите над него ледници, световно-известния курорт Кицбюел, столицата на Тирол - гр. Инсбрук, курорта Вестандорф с неговите зелени хълмове и вело маршрути и др.Заслужава си да се посети този район на Алпите, защото тук човекът и природата са съчетани прекрасно и въпреки наличието на всички удобства на модерния свйт, нищо не препречва пътя към красивите гледки и запазената природа. Програмата и маршрутите са подходящи както за начинаещи, така и за напреднали в областта на каякинга, вело и пешеходните преходи.
Ще се настаним в къща за гости в селцето Вестендорф. От там всеки ден ще поемаме към едно от нашите приключения, а вечерта ще се връщаме при домакините ни, които са българи и прекрасно знаят как да ни посрещнат и нагостят. Ще имате възможност да усетите австрийския дух, да пробвате истинска тиролска кухня и въпреки това да се чувствате като у дома си.
Програмата е следната :


 Първи ден: Потегляме от София в 4 ч. сутринта за Вестендорф (Австрия) с бус на фирмата. Пътят е 1245 км. Очаква се да пристигнем вечерта около девет часа в зависимост от трафика и граничните пунктове. Настаняваме се и вечеряме. Има опция, който иска да пътува със самолет до Инсбрук и там да бъде посрещнат от човек на фирмата и трансфериран до хотела.


 Втори ден: След като сме се наспали и отпочинали, за да не сядаме отново в буса, този ден ще направим пешеходен трекинг до един от върховете в района на курорта. Положителната денивелация, която ще изкачим, може да достигне до 1000 м. Върховете около Вестендорф не са много високи - достигат до 2100 м.н.в., но предлагат прекрасни панорамни гледки. До тях при необходимост може да се достигне и с лифт. В зависимост от това, кой връх ще изберем, може да обядваме дори и в ресторант. След това се спускаме отново в долината за почивка и вечеря. Активното ходене за деня е около 4,5-5 ч.


 Трети ден: Този ден ще отделим на каякинга. Ще се разходим до езерото Ахензее (Achensee). Това е най-голямото езеро в австрийския Тирол. Разположено е в основата на Алпите, а цветът и чистотата на неговите води са причина тази дестинация да е толкова необикновена и незабравима. С помоща на нашите каяци ще разгледаме красивите пеизажи от най-централното възможно място. Плавайки по езерото ще спираме за почивки, за обяд и чаша австрийско вино и за много снимки, разбира се. Привечер отново се връщаме към Вестендорф за вечеря и нощувка.


 Четвърти ден: Време е да възседнем велосипедите и да направим една разходка от Westendorf до Gamskogelhutte (Windautal) по чудесен велосипеден маршрут с комбинирана настилка от макадан и асфалт. Активното каране за деня ще е около 4-5 часа. Маршрутът ни предоставя пейзажи от зелени хълмове с пъстри цветя, бистри потоци и дървени мостчета, крави, пасящи по тучните поляни и характерните дървени къщички, разпръснати по хълмовете. Изкачването ще приключи на класическа велоспирка с традиционен тиролски ресторант с местни специалитети и студена бира, както и с красива панорама към долината. След това поемаме обратно към Westendorf за почивка и вечеря. Вечерта може да се разходим до известния курорт Кицбюел (Kitzbühel)


 Пети ден: Отново ще сме по вода, но този път ще порим с каяците водите на езерото – Цел (Zell), на чийто западен бряг е разположено небезизвестното градче Цел ам Зее (Zell am See). Гледките към планината и ледниците по върховете на фона на езерото и зелените му брегове не могат да се опишат с думи. Плавайки с каяците покрай бреговете на езерото, ще спираме на красиви плажове за плуване и почивка. На края на деня ще направим пешеходна разходка в стария град на Цел ам Зее.


 Шести ден: Град Инсбрук ( Innsbruck) е известен център за зимни спортове и столица на областта Тирол. Той е само на 76 км. от нашето селце Вестендорф ( Westendorf) и за това в деня, който сме отделили за почивка и градски туризъм, ние ще го посетим. Ще се разходим в старата част на града по тесни улички с магазинчета за сувенири и площади с красиви средновековни сгради и уютни ресторанти. Може да посетим готическата църква Хофкирхе с мавзолея на Максимилиан или да разгледаме Националния музей на Тирол. Край наситено-зелената река Ин, пресичаща града, има ресторанти и заведения, където бихме могли да изпием по чаша класическа тиролска жива бира, докато се радваме на заснежените алпийски върхове. Вечерта отново се прибираме при нашите домакини от Вестендорф.


 Седми ден: Това е последния ден за нашите активности и ние отново сме го заделили за велосипедите. Разходката, която ще направим, може да е от 3 до 5 часа активно каране в зависимост от силите, които са ни останали. След трансфер с буса до езерото Ахензее (Achensee), ще поемем по планински път, който ще ни изкачи над долината и ще ни предостави панорамна гледка от птичи поглед. След това ще се спуснем с велосипедите отново до брега и малките пъстроцветни селца, разположени на него. Тук отново ще си починем или разходим преди да натоварим велосипедите и да се приберем. Вечерта може да си организираме прощална вечеря с нашите домакини, а може и да отскочим до един ресторант, в който сервират най-добрите тиролски специалитети в района.


 Осми ден: Сутринта закусваме, събираме багажа и потегляме към България. Очаквано пристигане около полунощ. Има опция, по желание на групата, по пътя да се спре за нощувка в Загреб (Харватска).

Цена: 1300 лв. / на човек

В цената е включено:
Транспорт по целия маршрут (София-Вестендорф/Австрия- София), както и вътрешните трансфери по маршрута. Транспорт на екипировката-колела и каяци, пътни такси и паркинги.
Екскурзовод (вело и каяк инструктор) през целия период на екскурзията
Туристическа застраховка.
7 - нощувки в къща за гости
Каяк и екипировка към него: жилетка, гребло, шприцка, яке, ръкавици, непромокаема торба за багаж.

В цената не е включено:
Наем за велосипед в случай, че не разполагате с ваш – 120 лв. за целия период на екскурзията; Храна – 10 евро на ден на човек за три хранения  в къщата за гости (по ваше желание) и извън пансиона, алкохолни напитки; Разходи от личен характер; Такси за музеи, лифтове, паркове и др. (ако се наложи), Нощувка в Загреб при уговорка с групата

Забележка: След запълване на групата от 7 човека, цената на екскурзията за придвижване със собствен транспорт е 950 лв.При сформиране на втора група от 7 човека тръгва втори бус с още един водач. Изхранването може да бъде извадено от цената по ваше желание (10 евро/ден)

Възможно е и пътуване със самолет и трансфер от летището до хотела.

Подходящ период за провеждане на екскурзията – юни, юли и август.

За записване в екскурзията е необходимо заплащане на депозит от 30% от цената и сключване на договор с туроператора. Една седмица преди датата на заминаване се заплаща останалата част от сумата. Срока за записване е мин. три седмици преди датата на събитието при налични места.
 

За записвания: http://nomadteam.bg/contacts#sign-up

За тази екскурзия в експедиционен стил мога смело да кажа ,че на някои от вас ,ще се променят  възгледите за почивка и туризъм. В това си твърдение съм убеден ,защото най- красивите морски пейзажи не се виждат от към брега ,а точно от обратната страна.И който ги види с очите си и почуства свободата която му дава каяка,  винаги ще иска да опита отново и да открие нови морски хоризонти и усещания.

Предвижването със собствени сили ,възможността да пренасяте сами своята екипировка и храна за няколко дни, ще ви докаже колко независим може да бъде човек.

Тази част на Ситония е може би най-дивата на Халкидическия полуостров за това е и най-предпочитана от хора като нас. Къмпингите и самотните биич барове са най-често срещаната цивилизация на ,която може да спираме за по някоя студена бира или фрапе.

Преходите като цяло  неса много дълги  и ,ще имаме време за плаж и почивка. Любителите на подводните гледки също ,ще останат доволни,ще ви покажем места многократно посещавани от нас с уникални подводни скали и прозрачна вода. На тези които нямат маска и шнорел можем да им предоставим, а на любителите риболовци даже и харпун.

Трите нощи ,които ще спим на палатки под открито небе, могат да бъдат, както на самотни плажчета ,така и на къмпинг с топла вода и други глезотии. В активния сезон от юни до септември за предпочитане е къмпинга ,за да нямаме проблем с месните власти.

Няма да описвам екскурзията ден по ден, защото може да импровизираме винаги и да решаваме на място. Тръгваме с каяците от Вурвуру в началото на източния бряг и целта ни е Порто Куфо на югозападния край на ръкава. Порто Куфо пристанище образувано от тесен вход от вертикални скали спиращи морските стихии и разширяващ се навътре залив. Името му означава „ Глухо пристанище” ,защото не се чуват морските вълни и имаш усещането ,че си на езеро.

Наистина, ще спра до тук и ще оставя любопитството ви леко незадоволено. Ще ви оставя да се убедите сами в избора си на този вид екскурзии и търсене на приключения и да обикнете  алтернативния туризъм.

 

Цена: 240 лв. (за група от минумум 6 човека).
Цена: 280 лв. (за група от минумум 4 човека)


Цената включва транспорт, водач, каяк, гребло, спасителна жилетка, шприцка, водо и ветро-устойчиво яке, неопренови ръкавици за гребане, сухи торби за багаж, бивачна екипировка (палатка, спален чувал, шалте, възглавница, туристически прибори за готвене, газов котлон, челници, чаши и чинии за еднократна употреба)


Цената не включва:
Храна, напитки, нощувка на къмпинг (около 7-9 евро/човек), други лични разходи.

За записвания: http://nomadteam.bg/contacts#sign-up

Малко преди да влее водите си в Егейско море, река Места е оформила живописно дефиле, извивайки се мужду стръмните хълмове. Гледките са незабравими, а спокойствието, което се усеща изпълва душата със наслада от живия контакт с майката Природа. Ние ще ви дадем възможност да изпитате това удоволствие в пълноцветния му формат, като осмислим всяка минутка от свободното ви време. Това пътешествие ще ни отнеме три дни, и програмата е в следния ред:

Първи ден: Потегляме от София в посока Ставрополи от паркинга пред ст. В. Левски в 7,00 ч. Разстоянието е 360 км. и се изминава спокойно за около 5,3 ч. Пристигаме в малкото градче Ставрополи около 12,30 ч. Разтоварваме каяците, правим кратък инструктаж за поведението във водата, влизане и излизане от каяка, техника на гребане и реагиране в екстремна ситуация и потегляме по течението на реката. Ще организираме бивак на около 20 км. по-надолу на брега на реката. Съпровождащата кола ще ни превози багажа до мястото на бивака. Вечертта разпъваме палатките, правим лагерен огън, вечеряме, пииваме и си лягаме за да посрещнем утрото със свежи сили и готови за повдизи.

Врория ден, след закуска, събираме лагера и продължаваме на юг през живописния каньон, в който реката се извива като анаконда. Това е едно приказно красиво място! Ще бъдете възхитени от дивата природа и ще разберете защо каякинга е един от най-предпочитаните начини за пътешествие от голяма част от хората в Европа, Канада и Америка. Вторият лагер ще направим в близост до градчето Статмос на един от плажовете покрай реката.

Третия ден, ще се отправим към последната точка в маршрута ни, а именно морският бряг. Пътя минава през делтата на реката, чиято фауна е изключително многообразна. Морското крайбрежие представлява обширна плажна ивица, на която, ако ни остане време ще помързелуваме, любувайки се на морската шир. Колата ще ни посрещне в непосредствена близост до делтата. Късния следобяд, товарим лодките и потегляме обратно към София.

Препорачителен е предишен опит в каякинга(може и в спокойна вода)!

Цена: 240 лв. (при група от мин. 6 човека)

Цена:290лв.(при група от мин. 4 човека)

  • Цената включва:  транспорт от София до Ставрополи, съпътстващ транспорт от Ставрополи до делтата на р. Места, транспорт от Керамоти до София; двама водачи/инструктори, двуместни или едноместни каяци и пълна екипировка за гребане (спасителни жилетки, гребла, ръкавици, водоустойчиви якета); палатка, спален чувал, постелка, възглавница, тента, маси, столове, слънчев душ, прибори за готвене, газови котлони и бутилки, барбекю, прибори за еднократна употреба, къмпинг осветление, челници; храна - две закуски (сандвичи или вариво: лимец, елда, макарони и две вечери (пържоли, салата), бира, вода.

 Остров Лефкада се намира на югозападното крайбрежие на Гърция на около девет - десет часа път от София и е един от групата на Йонииските острови. На юг от него са островите Итака и Кефалония ,а на североизток са островите Меганиси(Meganisi), който е известен със своите морски пещери до които, ще стигнем с гребане, и остров Скорпио( Skorpios), който е частна собственост на фамилията Онасис, закупен през миналия век . Ще гребем и покрай островите Мадоури(Madouri) и Спарти (Sparti)
На остров Скорпио спирането на брега е забранено, но въпреки това изкушението от прекрасните плажове е неудържимо и за това, ще акостираме на едно малко плажче без забранителни табели. То е потопено в зеленина която ни отделя от погледите на цивилизацията. Разбира се, няма да прекаляваме с гостоприемството, ще си починем и продължаваме разходката.
Остров Лефкада е уникален с неговите бели плажове и отвесни скали на запад и с прекрасните си заливи и зелени лагуни на изток. Кристалната вода, високите планини и зеленината която е навсякъде създава един незабравим пейзаж, който не трябва да пропускате.Срадиземноморската кухня в района също предлага страхотни кулинарни преживявания

 Нашата програма е следната:

1. Ден първи.
Екскурзията започва от София в малките часове на нощта. На същия ден малко след обед пристигаме на острова и се настаняваме в къмпинга. Не се притеснявайте за пътя той е доста живописен и няма да го усетите.
След като си починем и разпънем бивака може да направим едно следобедно гребане в залива Десими и да загреем за утрешния трип. Преди това, разбира се ще се запознаем с каяците, с екипировката и правилата за безопасно гребане.

2. Ден втори.
На този ден ще се разходим до пещерите на о. Меганиси. Някои от тях могат да погълнат малък кораб или дори подводница. Може да се изкъпем на някой от красивите му плажове и след това се връщаме към къмпинга.В по късния следобед правим посещение на култувия плаж на западния бряг "Порто Кацики"
3.Ден трети
Предпоследния ден от нашата екскурзия, ще направим обиколка на островите Скорпио, Спарти и Мадоури ще почиваме на красивия плаж на Нидри.
Нидри е прекрасно селце с красив залив много яхти и хубави таверни в които може да хапнем октопод на скара, пълнени калмари или някой друг деликатас от средиземноморската кухня .
От там, ще се приберем в къмпинга като гребем покрай красивия бряг на острова набразден от скали и плажове които се редуват на фона на високите планини издигащи се почти от водата.В късния следобед отново можем да направим пешеходна разходка, но този път до красивите водопади на Нидри.
4.Ден четвърти.
На този ден събираме бивака и отделяме време за малко пллаж и почивка. Но ако някой иска да усаваршенства каяк уменията си , може да се позабавляват в залива пред къмпинга преди тръгване . След това около 14:30 от отпътуваме за София и пристигане късно вечерта.Цена: 330 лв. (за група от минимум 6 човека)

Цена без транспорт: 270 лв.

 

Цената включва: транспорт, пътни такси, водач, каяк, гребло, спасителна жилетка, шприцка, водо и ветро-устойчиво яке, неопренови ръкавици за гребане, сухи торби за багаж, бивачна екипировка (палатка, спален чувал, шалте, възглавница, туристически прибори за готвене, газов котлон, челници, чаши и чинии за еднократна употреба), застраховка.

Цената не включва: храна, напитки, нощувка на къмпинг (около 8-10 евро/човек), други лични разходи.

За записване: http://nomadteam.bg/contacts#sign-up

 Девет-дневна екскурзия в Австрийските Алпи и по река Дунав – тази активна екскурзия в Австрия е нещо различно, нещо ново и сравнително уникално сред каяк приключенията, предлагани в България. Величествената планинска верига и Алпийските езера ще останат завинаги в сърцата и спомените Ви с тяхната красота, романтика и приказно-нереални гледки. Да не забравяме и страхотните австрийски вина, които са ... чудесни!

По време на тази каяк екскурзия ще гребем 35 км. в най-красивата част по поречието на Дунав – реката разполовяваща Европа. Ще преминем през  долината Вахау, езерата Траунзее, Халщат, Залцкамергут (сърцето на Австрия, солните мини, връх Дахщайн, Залцбург).  На бреговете им има удобни къмпинги с вдъхновяващи гледки към околните планини и китни селца.

Пътешествието ще се организира по следния начин:

1-ви ден. Отпътуване в 5 ч. от паркинга пред стадион  „В. Левски“. Привечер пристигане край езерото Нойзидлерзее, където може да се поразходим в романтичното село Руст. Нощувка в къмпинг.

2-ри ден. Правим опознавателна обиколка с каяците на езерото, пълно с птици и ветроходни лодки. Следобед отпътуване за град Мелк, разглеждане на градчето и абатството. Настаняване в къмпинг на река Дунав в близост до града.

3-ти ден. Подготовка на каяците за уникално речно гребане по Дунав. Реката тук е сравнително бърза, така че натоварването ще е малко за сметка на красивите гледки: круизни кораби, минаващи покрай нас и романтични селца, където ще спрем. Ще гребем до град Кремс, от където ще се върнем в същия къмпинг.  По обратния път ще имаме възможност да изпием по чаша вино на брега на река Дунав, отново с прекрасни гледки към осветените катедрали на Дюрнщайн и Вайсенкирхен на отстрещния бряг. Нощувка в къмпинга до Мелк.

4-ти ден. Отправяме се към езерото Траунзее и се настаняваме в къмпинг на самия бряг. Разтоварваме каяците за едно кратко гребане до Траункирхен с възможност за плаж, къпане и разходка.

5-ти ден. Днес ще гребем по-усилено по езерото до град Гмюнден и колкото можем срещу течението на река Траун. Градът е красив и заслужава хубава разходка.

6-ти ден. Събираме палатките и отиваме да разгледаме Бад Ишл, красив град, в който се намира вилата на император Франц Йозеф. Отпътуваме за  езерото Халщат - неземна красота –  в района на Залцкамергут или Солната планина. Днес ще гребем в красивото езеро и ще се наслаждаваме на гледките към околните планини и селището Халщат, включено в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Настаняваме се в къмпинг на брега на езерото.

7-ми ден. Качваме се с лифта, откъдето се откриват страхотни гледки към връх Дахщайн и езерото Халщат в низината. Ще направим една хубава разходка за довиждане и ще се върнем с лифта от горна станция.

8-ми ден. Събиране на багажа и палатките. Разглеждаме Залцбург. Привечер отпътуваме за България.

9-ти ден. Пристигане в София около обяд.

Трип-Номад тийм ви осигурява транспорт с комфортен микробус на агенцията от София до Австрия и обратно, съпътстващ транспорт при преходите, каяк, гребла, екипировка за гребане (спасителни жилитки, ръкавици, якета) и цялото къмпинг оборудване (палатки, топли спални чували, комфортни самонадувни постелки, надуваеми възглавници, къмпинг осветление, прибори за приготвяне на храна, маси, столове, тенти, прибори за еднократна употреба, застраховки, 7 нощувки в къмпинг, весело настроение, много снимки, клипове и опитни водачи.

Цена: по запитване

Цената не включва храна и напитки разходи от личен характер, настаняване в къща или хотел. 

Подходящ период за провеждане на екскурзията: юни, юли и август.

За записване: http://nomadteam.bg/contacts#sign-up

 Скиатос e красива перла в групата на Спорадите –  островна група намираща се срещу полуостров Пелион( Гърция) в Егейско море. На острова има над 60 красиви плажа, като част от тях са обзаведени с чадъри, барове, таверни и всичко необходимо за туристите. И други плажове –  трудно достъпни от към брега –  до които ще достигнем с нашите каяци  и необезпокоявани ще се радваме на изумрудената вода. От юг ще посетим Кункунарис, плажът с най - дълга плажна ивица.  Зад него се намира солено езеро, което е дом на много видове птици. От северната страна на острова се намира култувият плаж Лалария,  до който се достига само откъм морето, а пейзажът наистина си заслужава гребането. По желание на групата може да отделим време и за културно- кулинарна разходка из уличките на столицата Скиатос и нейните таверни.

Програмата ще опиша накратко защото винаги може да импровизираме по ваше желание.

1. Първи ден. Отпътуваме от София в 19 ч. с буса на Nomad team от паркинга пред стадион Васил Левски. Пристигаме на полуостров Пелион рано сутринта на следващия ден.

2. Втори ден. Денят започва със закуска и кафе. Товарим багажа по каяците, правим инструктаж за поведението и безопасността  по време на гребането и поемаме към острова. Скиатос се намира само на 5 км. от брега или на час спокойно гребане.  Обикаляйки брега, преминаваме край красиви плажове, на които можем да спираме за плаж и обяд.  В края на деня, в зависимост от това докъде сме стигнали, си правим бивак и се отдаваме на заслужена почивка.

3. Трети ден. Обиколката ни продалжава около брега в търсене на зашеметяващи гледки, пещери и плажове с изумрудена вода. Може да се отбием до града, а можем и да не го правим. Всичко зависи от нас и нашето настроение. След като сме си изгребали километрите за деня, отново  намираме плаж, на който да опънем бивака за почивка и нощувка.

4. Четвърти ден. Днес целта ще е да приключим островната одисея и да достигнем отново до материка и нашия бус, но не за да си тръгнем за България, а за да Ви заведем на още едно уникално място. Това е чаровното селце Дамухари, на което са снимали част от филма „Мама мия“. Ще се поразходим, ще си починем на плажа и като за последна вечер може да посетим някоя таверна и да се радваме на морска кухня и студено узо.

5. Пети ден. Бреговете около Дамухари са осеяни с пещери и скали с причудливи форми,  заради които си заслужава да пуснем каяците в морето за няколко часа гребане преди тръгване.  Който се чуства изморен, може да остане на брега и да се радва на кристално синята вода от там.

С това нашето пътешествие завършва и в ранните следобедни часове поемаме за София

Цена – 390 лв./човек

В цената е включено: транспорт с микробус на клуба, каяк- инструктор (водач), каяк, спасителни жилетки, гребла, шприцки, непромокаеми торби за багаж, яке и ръкавици, къмпинг оборудване - палатки, шалтета, спални чували  и други бивачни принадлежности, туристическа застраховка,  снимки по време на преходите с водоустойчив фотоапарат, туристическа застраховка.

Цената не включва храна и напитки, разходи от личен характер и нощувка на къмпинг в Дамухари.

 

Екскурзията се осъществява при подходящи метеорологични условия и Номад Тим запазва правото си да променя програмата по време на екскурзията с цел опазване безопасността на учасниците.  Настоящата екскурзия може да се организира по всяко едно време от май до октомври при наличие на минимум 6 записани участника.

За записвания: http://nomadteam.bg/contacts#sign-up

 Тази експедиция по реката Дунав, започва в от гр. Лом и завършва в гр. Козлодуй.


1-ви ден Петък, потегляме от паркинга пред нац. стадион „В. Левски” в гр. София не по-късно но 17,30 ч. Пристигаме вечертта около 20-21,00 ч. на брега на реката до гр. Лом, където ще разпънем пърия лагер на плажа край града и ще преспим.


2-ри ден Събота, ставаме към 8,00 ч., хапваме, пием кафе или чай, събираме бивака и прехвърляме багажа от колата в каяците и потегляме по течението. Маршрута ни този ден ще върви покрай бреговете от българска страна, ще се наслаждаваме на спокойствието, многобройните птици обитаващи крайбрежната зона, рибарските лодки и всички дребни, но прекрасни моменти, които ще имаме. Плаването ни за този ден ще завърши на красивия остров Цибър, намиращ се срещу едноименното село. Гребането е около 23-24 км., което разстояние се изминава с нормално темпо, подпомагано от течението за не повече от 4-5 часа. И ако ни се отдаде възможност ще си купим рибка от местните рибари за вечерта. Пак ще помързелуваме на някои хубав плаж, ще потънем в безвремието на реката, а верертта ще запалим голям лагерен огън и ще си разказваме забавни истории, ще опечем рибата или каквото носим и ще пиинем чаша бира или вино за един перфектен завършек на деня!


3-ти ден Неделя, след ставане и чашка ароматно кафенце, ще съберем лагера и поемаме отново по течението в посока към нашата последна цел в това пътешествие - гр. Козлодуй. Гребането ще бъде с по-къс маршрут с дължина около 15-17 км., който е изключително приятен и се изминава неусетно. Ще минем покрай още няколко острова и ще акустираме на пристанището на гр. Козлодуй в ранния следобяд. Може да хапнем в ресторанта на хотел Радецки, да разгледаме кораба-музей "Радецки" и към 18 ч. потегляме обратно за София. И така до следващия път ...!

Цена: 165 лв. / човек ( при група от мимимум 7 човека )


Цената включва: транспорт от София до гр. Лом и обратно, логистика от гр. Козлодуй до гр. Лом, туристическа застраховка, водач, каяк, гребло, спасителна жилетка, шприцка, водо и ветроустойчиво яке, неопренови ръкавици за гребане, сухи торби за багаж, бивачна екипировка (палатка, спален чувал, шалте, възглавница, туристически прибори за готвене, газов котлон, челници, чаши и чинии за еднократна употреба).
Цената не включва: храна, напитки и други лични разходи.

Местата са ограничени и резервация се прави само с превод на аванс в размер на 50% от стойността на екскурзията. Пътува се с комфортен бус на ТА trip-Nomad team или с друга кола на агенцията в зависимост от броя участници. Плава се на едноместни и двуместни каяци. Целия багаж и екипировка ще бъдат с нас в лодките по време на пътуването. Всеки подсигурява сам храната и водата за времето на прехода. Магазини за дозареждане с провизии има само в начална и крайна точка по маршрута, така, че е желателно всичко което ще ни трябва да сме го подсигурили предварително. За необходимата лична екипировка ще пратим мейл на всеки записал се участник.
Пътешественици, очакваме Ви!!!

За записвания: http://nomadteam.bg/contacts#sign-up