Предстоящо Събитие

Пирински прелести - Муратов връх, Синаница и... още ( 25 септември до 27 септември 2020 г. )

Лятото не е само за море, лятото е и за свежестта на планината.
Елате с нас на едно презареждащо преживяване в сърцето на любимия Пирин. Ще си имаме от всичко - езера, върхове, нощувки на любими места и прекрасни гледки, от които ще ни останат топлещи спомени.

Ден 1, петък:
Потегляме с организиран транспорт от магазин Билла (на бул. България) в 17:30 часа в посока местността Попина лъка с прогнозно пристигане там към 20:00 часа. Стягаме екипировката и потегляме в посока заслон Спано поле, където ще ни очакват любезните ни домакини. Заслонът е изключително чист и поддържан, с вкусна храна и уютна атмосфера. Пристигането ни там ще е на челници през гората, чудесно начало на пиринското ни приключение.
Вечеря и нощувка.
Денивелация +650 м., разстояние около 7 км.

Ден 2, събота:
Дааа.... утрото на заслон Спано поле си заслужава всеки път - панорамна гледка, аромат на пържени филийки и кафе... и тръпката на предстоящия ден... Незаменимо!
Потегляме в посока Спанополски езера, откъдето през Бъндеришка порта ще достигнем до връхната ни точка днес, а именно Муратов връх (2669 м). Изключително панорамен връх, заобиколен от езера и върхове, с чиито имена ще ви запознаем на място. След заслужената дълга почивка се отправяме през Гергийски езера към х. Синаница. Гостоприемните ни домакини ще ни посрещнат с усмивка и вкусна вечеря.
Посрещането на залеза до едноименното езеро ще е малката ни награда днес.
Вечеря и нощувка.
Денивелация +800 м., разстояние около 14,5 км.

Ден 3, неделя:
Отпочинали и презаредени, ще закусим и се втурваме в следващото ни приключение, което ни зове. През Синанишка порта, преодолявайки Момин връх (2482 м.), се отправяме към връх Синаница (2516 м.) - панорамен, щедър на гледки във всички посоки, даващ възможност за набелязване на нови цели. Време за снимки и възгласи “Уау” ... ;)
Връщаме се отново към Синанишка порта и през долината, покрай река Сърчалийца, се връщаме към Попина лъка. Отпътуване към София.
Денивелация +550 м., разстояние около 17 км.

 

Цена: 130 лв./човек (при група от мин 6 участника)

Цената включва: транспорт, водачески услуги, туристическа застраховка, данък.

Цена с личен транспорт: 115 лв./човек


Програмата ще се проведе на територията на Национален Парк Пирин и пребиваването ни там е свързано със спазването на определени условия и ограничения, с които ще бъдете запознати на предварителния инструктаж.

Екипировка:
-стабилни туристически обувки (маратонките не са желателни);
-леки джапанки за хижата;
-удобен панталон с дълги крачоли;
-ветро- и водоустойчиво яке;
-полар за вечерите (въпреки че е лято, става студено);
-резервен чифт дрехи (заложете на леките бързосъхнещи материи);
-шапка за слънце, бъф;
-слънцезащитни очила;
-слънцезащитен крем;
-дъждобран (за всеки случай);
-раница 30l;
-щеки;
-гети;
-челник - задължително;
-малка лична аптечка с подходящите за вас медикаменти;
-усмивки.

Раниците да са с оптимално тегло, нищо липсващо, нищо излишно ;)