Минало Събитие

О. Амулиани ( 5 октомври - 7 октомври 2018 )

О. Амуляни, 5-7.10.18

Това магично място ни връща при себе си няколко пъти годишно, за да се радваме на красотата му с всичките си сетива. И въпреки че вече есента е на прага ни, ние смело ще се отправим натам за разходка с нашите каяци. Островът, дори и с леко по-хладно време, но с морска вода около 20-22 градуса, ще ни даде възможност да обиколим пясъчните плажове, синьо-зелените лагуни и скалните му скулптори в един дълъг уикенд в слънчевата Гърция. Няма да се впускаме в напрегната борба с изминаването на дълги километри морска шир, а ще направим един плавен и лежерен каяк трип, като за изпроводяк на лятото. Ще отдадем повече време на най-култовите за Амулиани места, а именно островната група Дрения (Магарешките острови), плажа Аликес, селцето Амулиани и селцето Орануполи, както и морската граница на Света гора. Ще обиколим най-причудливите скални форми за тези места и ще се разходим с каяците до плажа на Орануполи за по една бира или каквото ви е на сърцето. Вечер ще акостираме на къмпинга за нощувка и за.....каквото всъщност ни се прави. Може да се спи на палатки, каравани на плажа или бунгала с всички екстри. За кулинарните ни приключения ще имаме няколко варианта - можем да избираме между ресторанта на къмпинга, таверните в Орануполи или нашенската си скара, която можем да си занесем.
Програмата накратко:
Ден първи: петък рано сутринта към 5:30 ч. потегляме с бусовете на ТА Трип-Номад Тийм от София към заветното място. Около обяд сме там и разпъваме бивака, сваляме каяците и вече сме готови за първата ни каяк фиеста. Правим задължителния инструктаж за безопасност и с весело настроение и пълни хладилни чанти ще отскочим с каяците до Магарешките острови за следобеден плаж и разходка. После се връщаме в къмпинга за вечеря и почивка.
Ден втори: днес ще стигнем малко по-далеч, до култовия плаж Аликес. Той се намира от югозападната страна на острова и пътят до там е около час и половина. Там ще разпускаме на един от най-добрите пясъчни плажове в Гърция с кристална синьо-зелена вода и защитен от ветровете залив. Връщането може да стане с обиколка на острова и разходка в селото на Амулиани. Ако вятърът и морето не ни позволят, ще плаваме покрай набраздените скални образувания на Магарешките острови и ще се отбием до границата на Света гора и плажа на Урануполи. Вечерта на къмпинга ще прекараме с гозби и напитки в подобаваща атмосфера. 
Ден трети: в този ден програмата ще е свободна. Който има още желание за каякинг, може да изпробва някоя лодка с една разходка до Орануполи или да отскочим до селцето на Амулиани. Който, разбира се, се е наситил на активната почивка и напрягането на мускули, може да уплътни деня си с нещо по-лежерно и непретенциозно, като излежаване и разходка например. 
В 15:00 ч. товарим на буса всичко, което е наше и поемаме обратно към София с надеждата това уникално преживяване да се повтори през следващата година.
Каяк екскурзията е подходяща и за начинаещи каякари!

Цена – 220 лв./човек (при група от мин. 6 човека)
Цена без осигурен транспорт от туроператора – 190 лв./човек

Цената включва:
• Транспорт - от София до Урануполи и обратно;
• Каяк, спасителна жилетка, шприцка, сухи торби за багаж, неопренови ръкавици за гребане;
• Водач и обучение по време на целия трип;
• За тези, които нямат лична бивачна екипировка подсигурявама - палатка, спален чувал, шалте, маси, столове, барбекю, газов котлон, кафеварка, челник и др.;
• Застраховка.
Цената не включва:
• Нощувка на палатка - около 10 евро на човек на вечер;
• Има вариант който иска да спи на бунгало срещу 40 евро/вечер за бунгало за двама и 60 евро/вечер за четирима. Може и в каравана на плажа пак със собствен санитарен възел на същата цена;
• Храни и напитки;
• Други лични разходи.

При влошаване на атмосферните условия и потенциална заплаха за участниците на трипа, по преценка на водача, може да се промени програмата на екскурзията.

Записвания се правят само на: info@nomadteam.bg.

Резервация за пътуването се прави със заплащане на 50 % от сумата на екскурзията!