Минало Събитие

Каяк екскурзия в Гърция – о. Диапорос и Синята лагуна (  24 - 26 август и 28 - 30 септември 2018 )

Може да се 
възползвате от каяк екскурзията на няколко дати, а именно
24 - 26 август и 28 - 30 септември.

Диапорос е остров, който се намира срещу курортното селце Вурвуру на полуостров Ситония /Гърция-Халкидики/, само на 20 минути спокойно гребане от брега. Пясъчните плажове и тюркоазените му лагуни , до които се стига само с каяк или лодка, го правят прекрасно място за вашето каяк приключение. Близостта му до брега от западната страна и формата на залива правят водата спокойна като в езеро и много подходяща за първи стъпки на начинаещи каякри. "Синята лгуна", "Тюркоазената вода", плажът "Кариди" са само част от култовите места, които ще видим. Целият остров е набразден с безброй малки и големи заливи, с кристалночиста вода и красиви плажове, на които можем да спираме с каяците и да се печем,плуваме или гмуркаме колкото си пожелаем. Къмпингът, на който ще разпънем нашия лагер, е едно много приятно, сенчесто място. С помощта на нашето добро къмпинг оборудване /палатки, шалтета, чували, тенти, маса, столове, скара и газов котлон/ ще направим престоя и екскурзията ви наистина приятни. Вечер можем да приготвим храната си в лагера или може да опитаме от морските гозби на нашата таверна в къмпинга.
Програмата на каяк екскурзията е следната:

Ден 1: Петък сутринта в 6,00 ч. потегляме от София. Пристигаме в къмпинга на Ситония, разпъваме палатките и обядваме. В ранния следобед вече сме си отпочинали и готови за каякинг. Ще направим инструктаж и подготовка на екипажите, след това потегляме към няколко много красиви плажа, до които се достига сравнително бързо. Ще имаме време да посвикнем с каяците и спецификата на гребане, но ще има време и за плаж и почивка.

Ден 2: Събота ставаме сутринта и се подготвяме за нашия основен каяк-трип. Закусваме, пием кафе и към 10 ч. се отправяме към остров Диапорос. Денят е дълъг и позволява да се направи обиколка на острова, като спираме за почивки, плуване и снимки, когато преценим. Красивите пейзажи, които се редуват един след друг, ще ви държат бодри и в настроение през целия ден.

Вечерта се прибираме в къмпинга, за да се насладим на заслужена почивка и вкусна храна. Дължина на прехода 22 – 24 км. Активно гребане за деня - не повече от 4-5 ч. Време за целия преход от 10,00 ч. до 18,30 -19,00 ч.

Ден 3: В неделя програмата е свободна според настроението. След като съберем бивака, може да гребем на север до един от по-близките красиви заливи и да се гмуркаме и плуваме, а може и просто да си почиваме на плажа или ловим риба. Каякинга в Гърция е истинска активна почивка, в която вие решавате какво да правите!Следобеда най-късно до 15,30-16,00 ч. отпътуваме за София. По пътя може да обсъдим приключенията от уикенда и планове за следващи такива. Заредени с много положителни емоции, се разделяме в София около 21,30 ч.

Цена: 220 лв. (за мин. 6 човека)

Цената включва: 
Транспорт от София по целия маршрут с комфортен микробус, каяк-инструктор и обучение, каяк, гребло, спасителна жилетка, шприцка, водо- и ветроустойчиво яке, неопренови ръкавици за гребане, сухи торби за багаж, бивачна екипировка (палатка, спален чувал, шалте, възглавница, туристически прибори за готвене, газов котлон, челници, чаши и чинии за еднократна употреба)

Цената не включва:
Храна, напитки, нощувка на къмпинг (около 8-10 евро/човек на вечер), други лични разходиа

Записвания на: http://www.nomadteam.bg/contacts#sign-up
Справки: info@nomadteam.bg