Минало Събитие

Adventure weekend ( 9 ноември - 11 ноември )

Това, което ще ви предложим този път е нещо ново, което вярваме, че наистина ще ви хареса и грабне като идея за добро изкарване!
Едно място, намиращо се не много далеч от София.... Едно място, което е запазило дивия си облик.... Една планина, която вярваме, че всички обичате..... Една земя, която някога е била българска.... Какво ще правим там?.... Добър въпрос! :-)
Това, което обичаме, разбира се! :-)

И така, малко подробности все пак...
Тръгваме в петък сутрин в 6:00 ч. от локалното на ул. Тодор Каблешков (до магазин Била, срещу МОЛ България) в посока южната част на Западните Родопи. Пристигаме след около 4-5 часа в селцето Паранести, където ни очакват нашите приятели от “Forestis outdoor activities center”. В уютния ресторант ще хапнем и ще починем малко след пътя.
Първата изненада, която ви очаква е ..... разбира се, любимият за всички ни RAFTING!!!
Ще направим едно 14-километрово спускане по първия участък от река Места след язовира, в който реката прави няколко динамични бързеи, а водата е кристално чиста, като на планински поток. Река Места в този участък преминава през тясно дефиле в планината и гледките не са за изпускане. Бреговете са толкова чисти, че чак е нереално! Финишът е пред базата на гръцките ни приятели, от където ще потеглим с колите към мястото за нощуване. То е в едно прекрасно селце, наречено Ставроуполи, в страхотното хотелче на други наши приятели, които всеки път ни посрещат трогващо сърдечно и топло. Ще вечеряме в тяхното ресторантче, намиращо се на площада на селото. То е малко и китно, разположено под короните на няколко огромни дървета. Храната е уникално вкусна, но за сметка на това изключително..... евтина :-) !
След страхотната вечер идва утрото на следващия ден.
Какво ни очаква....? Разбира се, само прекрасни неща! След ставане, около 8 ч., ще слезем отново към центъра на селцето, за да пием страхотно силно кафе и да хапнем домашно приготвени вкусни закуски. След като се събудим подобаващо и усетим че животът е прекрасен, отново ще се впуснем в приключенията, които предстоят... Очаква ни преход по пътеки, които не познават много човешкото присъствие, по места, които не са известни (или поне за вас до този момент не са били). Ще видим водопади, ще бродим из гори, пред нас ще се разкриват чудни гледки от откритите била... Ще обядваме някъде там...., по дивите поляни. Ще се отдадем на живия контакт с това, което всички наричат ПРИРОДА.
Вечерта се прибираме отново в нашето красиво и спокойно селце, ще хапнем вкусна храна и пием вино или бира докато всеки сподели това, което е преживял през този страхотен ден.
Третият ден от нашето приключение ще бъде не по-малко прекрасен от изминалите два. Очаква ни един от най-уникалните природни феномени в тази част на Гърция, а именно каньона на р. Места! Подготвили сме ви едно изживяване, което ще помните дълго, а може би завинаги, и със сигурност ще ви направи изключително щастливи, ще изживеете нещо ново и непознато за вас... 
Ще се спуснем с каяци по реката, преминавайки през прорязания от водите и каньон. Ще се наслаждаваме на чистата вода, на надвисналите над главите ни скални масиви, на пясъчните и каменисти плажове и на буйната зеленина, бликаща отвсякъде. Маршрутът ни завършва на един страхотен плаж, там където реката излиза от планината.
С това последно приключение завършва нашият тридневен уикенд в това страхотно място.
Всеки от вас ще пази спомените за това преживяване дълго...., но най-важното е, че ще се откъснем поне за малко от действителността и ще се пренесем там, където иначе сме само в мечтите си.
Елате с нас и изживейте това, няма да съжалявате нито за миг!

Цена: 350 лв./човек (при група от мин. 7 човека)

• Цената включва: транспорт от София до Ставроуполи и обратно, логистика в района, български и гръцки водач, туристическа застраховка, разрешително за спускане с каяк през резервата „Stena Nestos”, Rafting-спускане по реката.
• Цената не включва: нощувки в хотел (30 лв./човек/вечер), храна и други лични разходи.