« Детски Лагери

Детски Лагери

Детски Лагери

Организираме за всички нетърпеливи малчугани коледен ски и сноуборд курс на база Алеко от 26 до 30 декември (може да се запишете и от 27 до 30 декември). Коледна цена - 5% намаление за първи човек, а за всеки следващ член на семейството по 10% отстъпка от редовните цени за петдневно или четиридневно ски-училище, от обявените на нашия сайт цени. Освен това до 30.12.2017 г. при записване на повече от един човек за ски-училище през 2019 г. е валидна отстъпка 5% за цялата група. Коледния курс ще е подходящ за начинаещи скиори и сноубордисти, но при подходящи зимни условия и работещи съоръжения (лифт и влек) може да се включат и напреднали за надграждане на уменията.
Не чакайте последния момент! Запишете се сега и вземете своята отстъпка!

Всички деца чакат с нетърпение две неща през зимата, едното е снега, а другото ваканциите. Междусрочната ваканция през февруари е прекрасната комбинация от тези две удоволствия и нашето предложение за ски училище на Осогово е просто неустоимо. Децата ще получат точно каквото искат, защото ски училището в комбинацията със забавните вечерни игри, състезанието с шейни, ледените пещери, които можем да си изкопаем, вечерните детски партита и тематичните вечери са най-добрият начин децата да се отърсят от стреса и да се забавляват докато нашите ски инструктори, планински водачи и аниматори се грижат за тях. Осогово е утвърдена ски дестинация и снега по това време на годината е гарантиран, но въпреки това пистите на Осогово се подхранват и с изкуствен сняг, ако се наложи за по-добър комфорт на скиорите и сноубордистите. Тези четири дни децата могат да получат една наистина добра основа като начинаещи скиори или сноубордисти ( A1 и А2) или да надградят нивото си до към средно (от А2 или А3 към B1 и B2). Те ще научат и много нови истини за планината и нейните обитатели, за това как да намират своето място сред природата и как да я запазят чиста и естествена за бъдещите поколения. Ще създадем нови приятелства и ще утвърдим стари, ще играем и ще се състезаваме, ще станем отбор, с който да преминем през много емоции и да запечатаме скъпи спомени.
Ще се настаним в хотел Руен, в който гостоприемните домакини ще ни гощават по три пъти на ден с вкусните им домашни гозби и вечер в голямата зала на ресторанта ще се забавляваме както подобава. Сутрин ще ядем домашна баница и ще пием билков чай от планината, за да сме заредени с енергия и добри емоции още от сутринта.
За децата ще се грижат лицензирани ски учители, планински водачи и аниматори, които имат дългогодишен опит в работата с деца в планината. Малчуганите ще бъдат обучавани с един инструктор на максимум 8 деца.
Транспортът ще е с комфортните 8-9 местни бусове на агенцията, шофирани от хора с много километри зад гърба си.
Ако нямате екипировка за ски или сноуборд, ще може да вземете от нас на специална цена, добавена към пакета.
Заминаваме на 02.02.2019 г., събота, в 8 ч. от София и пристигаме на хотел Руен преди обяд. Настаняваме се, прогонваме екипировката и обядваме. След това денят е за каране и забавление. Следващите дни ще бъдат в режим: закуска в 8:30 ч. и в 9:30 ч. сме на пистата. В 12:30 ч. се прибираме за обяд и в 14:00 ч. отново сме на снега. В 16:30 ч. обучението приключва. Отиваме в хотела за чай и закуска. След това имаме допълнителни занимания до 18:30 ч. и в 19:00 ч. е вечерята. Забавленията и игрите продължават до 22:00 ч., когато си лягаме.
Прибираме се в София на 05.02,2019 г, около 18:30 ч., за да можем да покараме и последния ден, както трябва.

Цена: 360 лв.
Цената включва: ски или сноуборд обучение за 4 дни, 3 нощувки с три пълни хранодена, трансорт по целия маршрут, застраховка, данък. 
В цената не са включени лични разходи (джобни), екипировка за ски и сноуборд, карта за влек (ако се налага)
Цена с екипировка за ски: 390 лв.
Цена с екипировка за сноуборд: 400 лв.

Лагерът е подходящ за деца на възраст от 9 до 13 г. без опит или с начални познания за надграждане.

При записване ще получите и пълен списък за екипировка и дрехи.
Записването става с превод от 50% от крайната цена по сметка на Три-Номад Тийм ООД най-късно 30 дни преди датата на събитието!

Запиши се »

 

Коледната ваканция е време за игри и забавления и ако е рекла зимата да дойде навреме, ще има обучение по ски и сноуборд, състезания с шейни, правене на иглута и още куп други забавни дейности! Детски лагер "Снежен барс" ще предложи точно това на вашите деца!
Лагера ще се проведе от 26.12.-30.12.2018 г. на ЦПШ Мальовица и може да предостави на малчуганите всичките блага на зимната планина:
-ще има много игри и състезания ;)
-ще караме ски и сноуборд (основен курс и средно напреднали при подходящи условия;
-ще правим състезания с шейни;
-ще ги научим да строят снежни пещери и иглута (и каква е разликата между тях);
-ще правим кратки преходи, запознавайки ги с флората и фауната на района;
-ще се възползваме от салона на базата и стената за катерене,където ще могат да направят първи стъпки в катеренето;
-ще ги въведем в историята на българското планинарство и алпинизъм;
-ще ги научим как да си стопят сняг за чай и как да помогнат на другар в беда;
-всеки ден ще завършва с тематична кино-вечер.

ЦПШ Мальовица се намира на 1720 м.н.в. в местността "Меча поляна" в топлата прегръдка на Рила планина, на 15 километра от с. Говедарци. Настаняването е в топли стаи (3-4 легла), със собствен санитарен възел, телевизор и wifi. А
храната в ресторанта е изключително вкусна.

Лагерът е подходящ за деца от 9 до 13 г.
Цена - 375 лв. 
Цената включва:
Четири пълни хранодена и нощувки, транспорт от София до Мальовица и обратно, един инструктор (планински водач и ски учител) на до 8 деца, ползване на салона за катерене и екипировка в ЦПШ, обучение по ски или сноуборд начално ниво, необходим инвентар за игри и други.
Цената не включва:
Лична екипировка, шейна, ски или сноуборд, но могат да бъдат наети от нас, джобни пари и други лични разходи.

Необходима екипировка:
-облекло за зимна планина - грейка, пухенка ,яке с мембрана, полар;
-ски екип - можем да подсигурим ски екипировката, ако не разполагате с такава
-термо бельо;
-обувки - 2 чифта (едните за навън, другите за вътре в сградата);
-чорапи - много;)
-ръкавици с мембрана (за ски)-2 чифта;
-шапка - 2 броя;
-шал или бъф;
-гети;
-слънчеви очила;
-слънцезащитен крем;
-малка раничка - 10 литра;
-термос;
-лични хигиенни вещи.

Пампорово е перлата на Родопите. Курорт с прекрасно разположение , чист въздух и безкрайно много възможности за всякакъв вид туризъм . Това са и причините, заради които го избрахме за нашият приключенски  лагер.

Традиционният за нашите лагери вело- планинарски стил гарантира на децата незабравими дни, изпълнени с игри и приключения, които ще ги накарат да обикнат активния начин на забавления сред природата.

Ще караме колела до връх Снежанка, от където при ясен ден пред очите ви се разкрива цялата Студенецка седловина и морето от планински върхове на родопския рид Чернатица, обрасъл с вековни дървета. На юг се виждат Смолянските езера,  а на запад се издига връх Голям Перелик.   Виждат се Рила и Пирин,  и дори Стара Планина на север. Ще посетим и Орфеевите скали . Легендата гласи, че гледката, разкриваща се от тук вдъхновявала Орфей за вълшебната му музика.  Друга велоразходка ще направим по част  от Транс - Родопския вело маршрут до село Стойките. Пешеходните ни маршрути ще включват места като "Смолянските езера", еко пътека " Невястата" и Смолянската крепост. Ще посетим и  Националната астрономическа обсерватория на връх Рожен, както и  Каньона на водопадите.

По време на нашите преходи  ще учим децата на елементите на ориентиране и работа с карта и компас. Ще ги запознаем  с биоразнообразието  в района и начините за неговото опазване. Спортно-атлетически ни отборните  игри които организираме създават в децата чуството за колективност,отговорност и дух за победа.

Вечер ще си почиваме в прекрасния хотел "Форест Нук", в който и ще спим.   Базата  предлага чудесни условия за забавления , хранене  и почивка. Изхранването ще е на блок маса три пъти на ден и плодове за следобедна закуска. Децата ще бъдат настанявани по две, три или максимум четири в стая или апартамент. Ще имат по един инструктор (аниматор) на максимум 8 деца. Лагерът е подходящ за деца между 8 и 13 годишна възраст.

 Тръгване от София в 8:00 понеделник ...........( среща на бул. Евлоги Георгиев пред стадион Васил Левски)

Връщане на същото място в петък ...........г. около 18:00ч.

Цена: по запитване

Цената включва:

    четири нощувки и четири пълни пансиона ( закуска, обяд, вечеря); транспорт София -Пампорово -София и транспорта свързан с мероприятията в региона . Инструктори по един на макс. 8 деца по време на всички мероприятия. Специализиран транспорт за велосипедите на участниците. Кино вечер в кино салона на хотела.

     не включва такси за музеи ( около десет лева) и лични разходи извън пансиона .+++++++++

Ако вашето дете няма велосипед може да наемете от нас на цена от 60 лв. за целия лагер.

Списък с необходимите дрехи и вещи за лгера ще ви изпртим при записване за участие на e-mail адреса ви .

Лагера е ограничен до 20 деца. Записването става с превод на капро.

За повече информация и записвания на http://nomadteam.bg/contacts#sign-up

 

 

Нашите дневни лагери са комбинация от занимания сред природата, алтернативен туризъм и обучение чрез преживяване. В тях са включени: преходи в планината, усвояване на основни техники при катеренето, вело разходки по планински пътеки и в парковете на града, каяк обучение за начинаещи, посещение на басейн, първи стъпки в ориентиране с карта и компас и още много игри и забавления.
Децата са  в група от 6 до 8 деца с един аниматор (инструктор). Така те получават необходимото внимание и адекватно обучение.
Част от заниманията ни са под формата на отборни игри в които целта е да се мотивират децата с общи усилия да правят различни неща, да достигнат поставените цели и да се стимулира техния спортен дух и креативност.
Програмата е съобразена с децата и техните възможности така, че физическото натоварване да бъде в рамките на приятното за тях. Целта на нашите занимания е да събудим в тях духа на приключенеца. Да ги научим да се забавляват заедно и да се чустват комфортно сред природата. Лагерът е подходящ за деца от осем до тринадесет годишна възраст. Програмата е пет дневна от 8:30 до 18:00 ч.

Програмата:                                                             

Първа седмица

1. Понеделник
Запознаваме се с децата с техните възможности, желания и навици.
Разходка на Витоша в района на х. ,,Еделвайс” и х. ,, Кумата”. Първи стъпки в планинарството, опазване на околната среда, безопасен начин за предвижване в планината, ориентиране по карта и компас, игри и забавления.
2. Вторник
Разходка в района на Говедарци по еко пътека ,,Бели Искър” и гр. Самоков.
Организиране на пикник, как да си запалим огън безопастно и приготвяне на храна. Запознаване на децата с биоразнообразието в нашите планини, реки и езера.
3. Сряда
Сутринта, игри в района на Панчарево: футбол, волейбол и други отборни състезания.
Обяд и почивка. Следобяд, посещение на минерален басейн в комплекс „Корали”.
4. Четвъртък
Първи стъпки в каякинга, запознаване с екипировката и каяците. Разходка с кану и каяк на яз. Искър или на яз. Панчарево. Как се организира бивак близо до водата, почивка и игри.
5. Петък
Вело-разходка по маршрут: Южен парк - Борисова градина – Ловен парк - Южен парк.
Маршрута е по вело-алеи и пътеки в парка. Терена е равен и сенчест в по голямата си част. Ще спрем за обяд и дълга почивка в Борисовата градина. В края на деня разходката завършва там където е започнала в Южния парк.

Втора седмица

1. Понеделник
Трекинг на Витоша в района на Чуйпетлово. Преход с елементи на ориентация по карта до извора на р. Струма.
Почивка на заслон Меча чешма и игри свързани с ориентирането в планината.

2. Вторник
Разходка до „Цари Мали Град”, обяд на хижата.
Следобяд, плаж и игри на мин. басейн на с. Белчин Бани или на комплекс „Корали”

3.Сряда
Разходка на Витоша, основни похвати и елементи в алпииското катерене: въжета, възли, рапел и седалка. Спускане и качване по малък склон с въже и седалка. Въжен тролей и други забавни неща.

4. Четвъртък
Посещение на био - ферма в Плана планина. В демонстрационна зала децата ще се запознаят с приготвянето на различните млечни продукти и техните вкусови качества. Ще разгледаме фермата и нейните обитатели.
Ще си направим чудесен пикник за обяд и след това ще се учим как се прави палатков лагер в планината. Къде и как да разпънем палатка, да запалим огън и всичко онова, което е необходимо за да ни бъде комфортно  навън.

5. Петък
Този ден ще отделим изцяло на велосипедите. Ще караме по един от нашите многоброини маршрути около Витоша, Плана, Верила или яз. Искър и ще си почиваме под дебелите сенки на дърветата.
Накрая на деня ще направим разбор на седмицата , какво сме научили през изминалите дни и какво ни предстои през следващите.

ТА Трип-Номад Тийм  осигорява транспорт, инструктор (аниматор) и екипировка за игрите и каяк обучението.
Ако вашето дете не разполага с подходящ планински велосипед, може да наемете от нас.
Храната трябва да бъде осигурена от вас (желателно е да приготвите на детето си нещо, което знаете със сигурност, че обича), като е опакована за носене и съхранение в раница. Детето трябва да е снабдено със спортни или туристически обувки, раница, шише за вода, връхна дреха (ако е необходимо), дъждобран, шапка против слънце както и слънцезащитен крем.

За записване: http://nomadteam.bg/contacts#sign-up

 

През петте лагерни дни ще преживеем много щастливи моменти, ще натрупаме незабравими спомени, ще създадем нови приятелства . Ще се забавляваме по различни начини и ще научим много нови неща. Ще играем, ще караме колела , ще плуваме , ще рисуваме. Ще се състезаваме помежду си , но ще станем и отбор - ще си помагаме, когато е нужно и ще станем приятели . Най важното е, че ще бъдем заедно, и то не на прашните градски улици , а в полите на Родопите сред чист въздух и минерални извори . Ще се запознаем с бита и културата на старото българско село в чаровните села-музеи Ковачевица и Лещен и ще посетим историческия музей в гр. Гоце Делчев, за да научим повече за богатото културно историческо минало на долината на река Нестос (Места).

Хотел Бохема в Огняново е едно прекрасно място с гостоприемни стопани, които ще се грижат за нашия комфорт, а клубът ни ще се погрижи за всеки 7 -8 деца да отговаря по един инструктор( аниматор). Така вашите деца ще получат необходимото внимание и ще можем да им предадем пълноценно нашите скаутски умения . Ще ги учим на безопасно придвижване в планината и ориентиране с карта и компас , на умения за каране на велосипед по черни пътища и пътеки, ще организираме скаутски игри и тематични вечери . Ако времето ни позволява, ще плуваме в басейна на хотела. Нашата цел е да ги научим да обичат природата и да я пазят. Да придобият смелост и желание да излизат в планината и да се чувстват комфортно, когато са там .

Лагера е подходящ за деца от 8 до 13 години .

Цена: по запитване

Цената включва:

  четири нощувки и четири пълни пансиона (закуска, обяд, вечеря); транспорт София – Огняново – София и транспорта свързан с мероприятията в региона .

Един инструктор (аниматор) на 6-8 деца; ползване на басейн и джакузи (в присъствието на инструктор).

Цената не включва такси за музеи (около десет лева) и лични разходи извън пансиона

За записване: http://nomadteam.bg/contacts#sign-up

Сигурно малко хора са чули за това селце и едва ли знаете къде се намира, за това ще ви кажа две - три думи за региона, който всъщност Ви е добре познат.

Това китно място е в полите на Средногорието пред самия Централен Балкан –  само на 10 км. от гр. Калофер и на 30 км. от Казанлък. От тук започва  Долината на тракийските царе, която ни радва с аромата на розовите си полета.  Красивите  смесени гори са покрили Балкана над Казанлъшката долина, а сините води на язовир „Копринка“ потреперват на греещото слънце. Местата, които може да се посетят в радиус от 30км.  са толкова много, че ще е трудно да ги  изброя.

Нашия лагер се намира в една страхотна база, построена в смесена гора на три километра от село Осетеново  непосредствено до малко езерце.  Възможностите за игри и забавления в базата са безбройни –  на добре поддържаната й поляна , в гората или малкото езеро. Можем да си направим въжени градини и тролеи, да проведем няколко урока  с каяците, да  направим малка експедиция с лодките по езерото и да търсим по бреговете му скрити съкровища . С велосипедите може да обикаляме по черните пътища и сенчести пътеки до съседните селца,  пеша да  покорим  някой връх или да открием красив водопад,  докато се учим да се справяме с картата и с компаса.

Нашите инструктори са подготвили и куп игри с включена активна физическа дейност, комбинативност, логическо мислене и  креативност  с цел вашите деца да развият своята индивидуалност, но и да събудят в себе си отборния дух и чувството за  колективната отговорност.

Голямата столова и терасата пред нея позволяват игрите и забавленията да не спират дори в дни, в които лошото време може да ни

Цена: по запитване

Цената включва: транспорт от София до базата в с. Осетеново и обратно, както и по време на самия лагер, нощувки и изхранване на база - пълен пансион, обучение от един инструктор на максимум 8 деца,  екипировка за игрите и каяк обучението, мед.застраховка.

 Цената не включва: разходи от личен характер (джобни пари за сладолет и др.)  и такси за музеи ( не повече от 10 лв. общо)

Велосипедите не са задължителни, но ако вашето дете няма собствен,  но иска да се включи във велосипедните разходки, може да наемете от нас на цена  60 лв. за целия период на лагера. Участието във велопоходите и каяк - обучението са по желание на детето.

За записванве: http://nomadteam.bg/contacts#sign-up

Тракийски гробници, древни олтари, забравени римски крепости , села дълбоко вкоренени в местния бит и култура , скални ниши и пещери, реки изписващи незабравими пейзажи , горски пътеки водещи до уникални места и панорамни гледки.


Това са само част от нещата, които ще видим и местата, които ще посетим . В програмата са включени много забавни игри, каране на велосипеди по черни пътища , плуване в басейна на комплекса /уроци за начинаещи/, преходи по планинските пътеки до интересни места. Ще запознаем децата с биоразнообразието и културното наследство на региона, ще посетим и селски ферми със стари баби и вкуси гозби, в чието приготовление може да участваме. Вечер край лагерния огън ще си разказваме истории и ще се забавляваме, но и ще правим разбор на деня - какво сме правили , какво сме запомнили и какво ни е впечатлило. Така децата ще могат да изразят емоциите си и да разберем какво ги вълнува. Ще правим и още куп други неща, но няма да ги разказваме всичките – нека децата ви го направят, когато се върнат.


Нощувките са в хотелски комплекс “Арда" до село Долно Чарковище на база пълен пансион с включено ползване на басейна . Комплексът е на брега на река Арда и е в центъра на много интересен и живописен район. Намира се между село Маджарево и яз. Студен кладенец в местност, изпълнена с много културни и природни забележителности.
 

 

Цена - 330 лв.


В цента е включено : Пет нощувки и изхранване на база пълен пансион, транспорт от София и обратно, както и по време на самия лагер, планински водачи и аниматори, застраховка. Хотелският комплекс осигоряв присъствие на спасител на бсеина и медицинско лице в района.

 

В цената не е включено : Лични разходи( джобни пари ), такси за музеи и забележителности( ако има такива са до 10 лв. общо) . Ако вашето дете няма велосипед може да наемете от нас на цена от 60лв. за целия лагер.

 

Бройката на учасниците е ограничена до 20 деца. За да направите записвне е необходимо капаро в размер на 120 лв. най късно три седмици  преди  начлото на лгера.

За записване: http://nomadteam.bg/contacts#sign-up

Нашите лагери предлагат комбинация от алтернативен туризъм, занимания сред природата и обучение чрез преживяване .

 

Включени са: преходи в планината, усвояване на основни техники при катеренето и необходимата за това екипировка, велоразходки по планински пътеки и в парковете на града, каяк обучение за начинаещи, посещение на басейн, първи стъпки в ориентиране с карта и компас и още много игри и забавления. Ще запознаем децата с биологичното разнообразие и екологичните проблеми на района, в който лагеруваме, както и с неговата история, бит и култура. Част от заниманията са под формата на отборни игри, които учат на работа в екип, толерантност и стимулира спортния дух и креативност.
Програмата е съобразена с възрастовите възможности на децата, така че физическото натоварване да бъде в рамките на приятното за тях. Целта на заниманията ни е да събудим в тях духа на приключенеца . Да ги научим да се забавляват заедно и да се чувстват комфортно сред природата. Подбрали сме различни места за лагерите и екскурзиите, така че децата да видят и почустват красотата и разнообразието на нашата природа.
Групите са до 20 места от 6 до 8 деца с един аниматор (инструктор). Така те получават необходимото  и адекватно обучение от нашите инструктори.Вниманието което  даваме на децата е на високо ниво и за това те винаги искат да се върнат при нас отново и отново.

Очакваме ви!

За записване: http://nomadteam.bg/contacts#sign-up

 

Грипната ваканция не ни подмина и тази година, затова ще ви предложим един добър начин вашите деца да прекарат това свободно време на Витоша с нашия екип от планински водачи. Докато се забавляваме с пухкавия сняг, ще се учим на зимно планинарство и ще разкажем на децата някои интересни факти за планината и животинския свят в нея, ще се пързаляме с шейни, ще правим снежни иглута и заслони, ще правим кратки преходи до хижите на Витоша.
Кратко разяснение за програмата:

Първи ден:
8:30 ч. - среща в локалното шосе на маг. Била на бул. България. Качваме се на Златните мостове. Пързаляне в района, следва кратък преход до х. Момина Скала за сушене, преобличане и храна, следобеда игри около хижата и прибиране към транспорта.
Предаване на децата в 16:30-16:45 ч. на маг. Била.

Втори ден:
8:30 ч. - среща в локалното шосе на маг. Била на бул. България. Качваме се с буса до Офелиите. От там преход до х. Звездица, по пътя лекция за зимни преходи в планината (какво да носим и как да сме облечени, къде може да ходим и къде не и др,). Обяд в хижата, след това може да се попързаляме на малката писта пред хижата. Отново влизаме за чай вътре и след това се спускаме до транспорта.
Предаване на децата в 16:30-16:45 ч. на маг. Била.

Трети ден:
8:30 ч.- среща в локалното шосе на маг. Била на бул. България. Качваме се с буса до Алеко. Разходка и пързалка в района на Голи връх. Следобед връщане към Алеко за обяд, чай и преобличане. Следва правене на иглута и снежни заслони.
Предаване на децата в 16:30-16:45 ч. на маг. Била.

Четвърти ден:
8:30 ч. - среща в локалното шосе на маг. Била на бул. България. Качваме се с буса до Копитото и разходка до х. Камен Дел. Лекция за грижата и опазването на природата. Защитени, местности, паркове и резервати - какво можем и какво не трябва да правим, как да събираме боклука разделно и защо. Следобеда конкурс за снежни човеци в района на хижата.
Предаване на децата в 16:30-16:45 ч. на маг. Била.

Пети ден:
8:30 ч. - среща в локалното шосе на маг. Била на бул. България. Качваме се с буса до Офелиите, оттук взимаме шейните и без да бързаме тръгваме в посока х. Кумата. Обяд и почивка на хижата. Лекция за ориентирането в планината - какво представляват картата и компаса и как може да са ни полезни. Следват игри с елементи на ориентиране. Следобеда, пързаляйки се, се прибираме към Буса.
Предаване на децата в 16:30-16:45 ч. на маг. Била.

Подходящ за деца от 9 г. до 12 г. в добро здравословно състояние и с необходимото зимно облекло!!!

Цена - 175 лв. за 5 дни (при записване за по-малко от 5 дни цената е 40 лв. на ден)


Цената включва: транспорт и анимация на децата.

Необходимо е да имате адекватно зимно облекло, раница и някои дрехи за преобличане, термос, сандвичи и джобни по желание. Както и шейна тип леген или листо.