« Комбинирани Екскурзии

Комбинирани Екскурзии

Комбинирани Екскурзии

Деветдневна екскурзия в Австрийските Алпи и по река Дунав –  тази активна екскурзия в Австрия е нещо различно, нещо ново и сравнително уникално сред каяк приключенията, предлагани в България. Величествената планинска верига и Алпийските езера ще останат завинаги в сърцата и спомените Ви с тяхната красота, романтика и приказно-нереални гледки. Да не забравяме и страхотните австрийски вина, които са ... чудесни!

По време на тази каяк екскурзия ще гребем 35 км. в най-красивата част по поречието на Дунав – реката разполовяваща Европа. Ще преминем през  долината Вахау, езерата Траунзее, Халщат, Залцкамергут (сърцето на Австрия, солните мини, връх Дахщайн, Залцбург).  На бреговете им има удобни къмпинги с вдъхновяващи гледки към околните планини и китни селца.

Пътешествието ще се организира по следния начин:

1-ви ден. Отпътуване в 5 ч. от паркинга пред стадион  „В. Левски“. Привечер пристигане край езерото Нойзидлерзее, където може да се поразходим в романтичното село Руст. Нощувка в къмпинг.

2-ри ден. Правим опознавателна обиколка с каяците на езерото, пълно с птици и ветроходни лодки. Следобед отпътуване за град Мелк, разглеждане на градчето и абатството. Настаняване в къмпинг на река Дунав в близост до града.

3-ти ден. Подготовка на каяците за уникално речно гребане по Дунав. Реката тук е сравнително бърза, така че натоварването ще е малко за сметка на красивите гледки: круизни кораби, минаващи покрай нас и романтични селца, където ще спрем. Ще гребем до град Кремс, от където ще се върнем в същия къмпинг.  По обратния път ще имаме възможност да изпием по чаша вино на брега на река Дунав, отново с прекрасни гледки към осветените катедрали на Дюрнщайн и Вайсенкирхен на отстрещния бряг. Нощувка в къмпинга до Мелк.

4-ти ден. Отправяме се към езерото Траунзее и се настаняваме в къмпинг на самия бряг. Разтоварваме каяците за едно кратко гребане до Траункирхен с възможност за плаж, къпане и разходка.

5-ти ден. Днес ще гребем по-усилено по езерото до град Гмюнден и колкото можем срещу течението на река Траун. Градът е красив и заслужава хубава разходка.

6-ти ден. Събираме палатките и отиваме да разгледаме Бад Ишл, красив град, в който се намира вилата на император Франц Йозеф. Отпътуваме за  езерото Халщат - неземна красота –  в района на Залцкамергут или Солната планина. Днес ще гребем в красивото езеро и ще се наслаждаваме на гледките към околните планини и селището Халщат, включено в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Настаняваме се в къмпинг на брега на езерото.

7-ми ден. Качваме се с лифта, откъдето се откриват страхотни гледки към връх Дахщайн и езерото Халщат в низината. Ще направим една хубава разходка за довиждане и ще се върнем с лифта от горна станция.

8-ми ден. Събиране на багажа и палатките. Разглеждаме Залцбург. Привечер отпътуваме за България.

9-ти ден. Пристигане в София около обяд.

Клуб за пътешествия, туризъм и спорт „Nomad team” в сътрудничество с ТА     „V travel” осигурява Ви транспорт с комфортен микробус на агенцията от София до Австрия и обратно, съпътстващ транспорт при преходите, каяк, гребла, екипировка за гребане (спасителни жилитки, ръкавици, якета) и цялото къмпинг оборудване (палатки, топли спални чували, комфортни самонадувни постелки, надуваеми възглавници, къмпинг осветление, прибори за приготвяне на храна, маси, столове, тенти, прибори за еднократна употреба, застраховки, 7 нощувки в къмпинг, весело настроение, много снимки, клипове и опитни водачи.

Цена 420 евро на човек при настаняване на къмпинг. Екскурзията се осъществява при минимум 6 участника.

Цената не включва храна и напитки разходи от личен характер, настаняване в къща или хотел.Дата на отпътуване: 6-ти август 2016 година, връщане на 14-ти август 2016 година.

Родопските язовири са едни от най-атрактивните и предпочитани дестинации за практикуване на алтернативен туризъм в България. Каякинга и велосипедния туризъм са сред най-предпочитаните варианти за придвижване и възможност човек да се слее с природата и да види пейзажи, които от брега са недостъпни. Придвижването става с удивителна бързина и натоварването е в рамките на приятното без лифтове, джипове или коне, но със собствени усилия, ще откриете и посетите уникални и красиви места. Ние ви предлагаме двудневна програма покрай бреговете на яз. Батак и яз. Голям Беглик. Както за каякинга, така и за велопреходите от нас ще осигурим цялото оборудване за програмата и инструктори които да ви въведат в тайните на този вид туризъм и да ви придружават и помагат по маршрута.
Програмата е от 10 ч. сутринта до около 17-18 ч. следобяд. Като единият ден правим каяк-разходка в единия язовир, а на другия велосипедираме по черните пътища и пътечки в района на другия язовир. Изборът за това как ще го направим е ваш.


Цена за четири участника: 154 лв./човек (за двата дни)
Цена за шест участника: 132 лв./ човек (за двата дни)
Цена за осем или повече: 121 лв./ човек (за двата дни)

Това е предложение, на което човек много трудно може да устои...! Три дни, прекарани в едно от най-красивите и диви кътчета на прекрасната Родопа планина, три дни, изкарани в добра компания, три дни откъснати от цивилизацията, три дни пътешествайки на гърба на коня или ходейки пеша, както нашите прадеди са го правили, докъто са обхождали дебрите на планината .Това е поредицата от пътешествия и приключения на Nomad team, която стартира съвместно с нашите приятели от ранчо „Диви Родопи”.
Скъсайте с реалността и се потопете в света на приключенията .Почувствайте връзката между човека , животните и дивата природата . И си подарете незабравими моменти.

Програма: 
Първи ден-петък: Потегляме от София в петък сутринтта към 7,00-7,30 ч, пристигаме около 10,30-11,00 ч в с. Здравец. Настаняваме се и обядваме в ресторанта на хотела. Подготвяме се за езда и пешеходен преход. Полвината от деня , ще премине в конен преход , а останалата част в пешеходен. Връщаме се в хотела вечертта към 17,00-17,30 ч. Вечеря в уютния ресторант и забавления.
Втори ден-събота: Ставаме около 8,00 ч, закусваме, пием кафе и билков чай и потегляме отново към планината, езда и пешеходни преходи, ще си запалим огън към обяд и ще направим импровизиран пикник. Прибираме се отново в хотела към 17,00 ч, следва втора приятна вечер около камината с забавни истории и в приятна компания.
Трети ден-неделя: След закуска, с тези, които имат желание и не са се изморили, може отново да пояздим или да направим пешеходен преход, а за другите, които са се наситили, в хотела има тенис маса и лъкове с които да се позабавляват или просто да релаксират около камината. Обядваме и потегляме към София към 14,30 ч.

Цена: 270 лв./човек за трите дни
• Цената включва: транспорт от София до с. Здравец и обратно, две нощувки със две закуски и две вечери, езда с водач за два дни по 4 часа/ден, водач за пешеходните преходи, туристически застраховки.
• Цената не включва: обяди и езда на третия ден, която може да се доплати по 30 лв. за двучасов преход при желание.

 

С това пътешествие имаме за цел да ви покажем (на тези от вас, които не са били по тези места) две от най-известните и красиви пещери в Родопа планина – Дяволското гърло и Ягодинската, да ви потопим в чистата и дива природа, да ви поизпотим малко по черните пътища яхнали велосипед, да изпробваме катерачните ви способности и да ви снабдим с доза от най-чистия и ценен наркотик познат на човешкото тяло, а именно АДРЕНАЛИНА.

Пътуването ни ще бъде за уикенда, като ще тръгнем от петък в късния следобяд за да не губим ценно време. Естествено, ако всички в групата имат желание и възможност, може да се тръгне и в петък сутринтта, като така, ще може да включим в маршрута си и една разходка по екотътеката край град  Девин, след, което да се насладим на откритите  топли минерални басейни.

1-ви ден Петък. Събираме се на паркинга пред ст. В. Левски в центъра на София в 16 ч. Всеки идва със собствения си велосипед, пригоден за движениеи  по черни пътища, раница с необходимите дрехи и оборудване(резервни гуми, помпа, фар, стоп), каска, ръкавици и храна за из път. Тези, които нямат собствен велосипед или нямат такъв планински, трябва задължително да го съгласуват с нас за да осигурим. Товарим багажите и потегляме в посока Триград. Спането може да бъде в някое от хотелчетата в града или на палатки ( което трябва предварително да договорим, за да се направят резервации). Пътя до Триградотнема около 4 часа. След пристигане се настаняваме и лягаме да починем за да съберем сили за натоварения утрешен ден!

2-ри ден Събота. След закуската и кафето, се приготвяме за велосипеден преход, като първата точка от маршрута ни е пещера Дяволското гърло. В пещерата се влиза на кръгъл час с организирана група с водач. Входа се заплаща (около 3-4 лв.). Желателно е да влезем в 10 ч., за да ни остане време и за другите дейности. Обиколката трае около 30-40 мин. След приключването и, потегляме към с. Ягодина и Ягодинската пещера, като маршрута ни ще е основно по черен път с ниска степен на трудност и малко изкачване. В края на изкачването ще имаме възможността да погледнем от върха на скалите, формиращи прочутото Триградско ждрело, като панорамата гледка спира дъха. Отвесите на скалите на места достигат до 350 м.! След дълго и приятно спускане, минавайки през селото отиваме към следващата уникална природна забележителност - пещера Ягодина. Там по същия начин, както в Дяволското гърло се влиза с водач и се заплаща такса. В тази пещера има страхотни пещерни образувания, които оприличават фигури на хора и животни. Водачите, разказват истории, както за геоложкото начало и развитието на пещерата, така и шегувити случки и измислици, на които всички много се смеем. След пещерната разходка, може да обядваме в ресторантчето срещу пещерата или ако си носим сандвичи. След почивката имаме два варианта, ако всички имат още сили и желание за педалиране, може да продължим по шосето в посока с. Буйново, покрай Буйновска река, от там към с. Кожари, към местността Водни пад и от там обратно към Триград. Този маршрут е изключително живописен и ще ни преведе през много диви кътчета. Карането е с лека степен на трудност и комбинира шосе и черен път. Втория вариант, ако всички са се наситили на движението за деня е да се спуснем по шосето през живописното, тясно Буйновско ждрело в посока Тешел, покрай яз. Тешел, от там Гьоврен и обратно в Триград през Триградското ждрело. В този маршрут ще се движим само по шосе, и ако някой много се измори, може да изчака в кръчмата в Тешел да го вземем д кола от там. Вечертта, след дългия и изпълнен с преживявания ден ще начертаем плана за последния ни ден – Неделя.

3-ти ден Неделя. Днес след като се наспим и закусим, ще се впуснем в следващото приключение – скално катерене придружено с екстремна спедеология. Естествено това мероприятие ще бъде уточнено предварително с групата, дали всички ще искат да се впуснат в него, тъй, като изисква предварителна подготовка и ангажиране на алпинисти. Става въпрос за посещение наХарамийската пещера. Тя се намира точно от другата страна на ждрелото срещу Дяволското гърло, но за разлика от нея, достъпа е доста по-труден. До подножието на пещерата се стига по стръмна пътека, тръгваща от шосето. Не след дълго се озоваваме в подножието на отвесни скали. Над нас на около 20-тина метра е входа. Скалните водачи, които предварително сме ангажирали, ще изградят въжено трасе (рапел) с осигуровка по което ще стигнем катерейки се до входа. След, като всички се качим, продължаваме напред промъквайки се през тесен сифон и се се озоваваме в тясна и тъмна галерия. Понеже мястото е много ограничено минава само по един човек. Единия от водачите ни чака в тази тъмна галерия. Влизаме един след друг и никой не се връща повече назад...? Какво се случва по натам ще разберете сами! След скалното ни приключение се връщаме в Триград. Обядваме, събираме багажите и велосипедите и потегляме в посока яз. Широка поляна и яз. Беглика. Ще направим почивка и снимки на тези прекрасни места, а ако имаме време и желание, може и да поплуваме в бистрите хладни води и след това се прибираме уморени и доволни в София (часовете на пристигане се определят от вас).

Цена: 100 лв./човек (при група от мин. 6 човека)

Цена: 140 лв./човек (при група от 4 човека)

Цената включва: транспорт от и до София, водач, планинска застраховка, челник, ветро и водо-устойчиво яке за всеки участник (ако няма такова), бивачна екипировка (палатка, спален чувал, шалте, възглавница, туристически прибори за готвене, газов котлон, чаши и чинии за еднократна употреба),  велосипедни консумативи.

Подарък – спортна фланелка с логото на клуба!

Цената не включва: храна и напитки по време на прехода и в хотелите, нощувка в хотели(между 15-50 лв./легло в зависимост от хотела, такси за пещери (3-4 лв. за Дяволското гърло и Ягодинска, 20-40 лв. за Харамииската), такси за минерални басейни,  други лични разходи.

Препоръки:

 • Всички се движат с едно темпо, което определя водача и в група;
 • При неподходящи метеорологични условия, водача има право да промени програмата или маршрута;
 • Прехода е достъпен за хора без здравословни проблеми със сърцето, краката или други заболявания ограничаващи активната физическа дийност;
 • Носете туристически обувки, желателно водоустойчиви, един чифт маратонки и пантофи за хижата, топла блуза или яке но не много обемисто, шапка, каска, слънчеви очила, дрехи за преобличане при изпотяване, дъждобран, велосипеден клин с памперс, фотоапарат, резервна вътрешна гума, фар и светлоотразител за велосипеда;
 • Носете си суха храна, ядки и сушени плодове за времето на прехода;
 • Носете достатъчно вода.

С това пътешествие имаме за цел да ви покажем (на тези от вас, които не са били по тези места) две от най-известните и красиви пещери в Родопа планина – Дяволското гърло и Ягодинската, да ви потопим в чистата и дива природа, да ви поизпотим малко по черните пътища яхнали велосипед, да изпробваме катерачните ви способности и да ви снабдим с доза от най-чистия и ценен наркотик познат на човешкото тяло, а именно АДРЕНАЛИНА.

Пътуването ни ще бъде за уикенда, като ще тръгнем от петък в късния следобяд за да не губим ценно време. Естествено, ако всички в групата имат желание и възможност, може да се тръгне и в петък сутринтта, като така, ще може да включим в маршрута си и една разходка по екотътеката край град  Девин, след, което да се насладим на откритите  топли минерални басейни.

1-ви ден Петък. Събираме се на паркинга пред ст. В. Левски в центъра на София в 16 ч. Всеки идва със собствения си велосипед, пригоден за движениеи  по черни пътища, раница с необходимите дрехи и оборудване(резервни гуми, помпа, фар, стоп), каска, ръкавици и храна за из път. Тези, които нямат собствен велосипед или нямат такъв планински, трябва задължително да го съгласуват с нас за да осигурим. Товарим багажите и потегляме в посока Триград. Спането може да бъде в някое от хотелчетата в града или на палатки ( което трябва предварително да договорим, за да се направят резервации). Пътя до Триградотнема около 4 часа. След пристигане се настаняваме и лягаме да починем за да съберем сили за натоварения утрешен ден!

2-ри ден Събота. След закуската и кафето, се приготвяме за велосипеден преход, като първата точка от маршрута ни е пещера Дяволското гърло. В пещерата се влиза на кръгъл час с организирана група с водач. Входа се заплаща (около 3-4 лв.). Желателно е да влезем в 10 ч., за да ни остане време и за другите дейности. Обиколката трае около 30-40 мин. След приключването и, потегляме към с. Ягодина и Ягодинската пещера, като маршрута ни ще е основно по черен път с ниска степен на трудност и малко изкачване. В края на изкачването ще имаме възможността да погледнем от върха на скалите, формиращи прочутото Триградско ждрело, като панорамата гледка спира дъха. Отвесите на скалите на места достигат до 350 м.! След дълго и приятно спускане, минавайки през селото отиваме към следващата уникална природна забележителност - пещера Ягодина. Там по същия начин, както в Дяволското гърло се влиза с водач и се заплаща такса. В тази пещера има страхотни пещерни образувания, които оприличават фигури на хора и животни. Водачите, разказват истории, както за геоложкото начало и развитието на пещерата, така и шегувити случки и измислици, на които всички много се смеем. След пещерната разходка, може да обядваме в ресторантчето срещу пещерата или ако си носим сандвичи. След почивката имаме два варианта, ако всички имат още сили и желание за педалиране, може да продължим по шосето в посока с. Буйново, покрай Буйновска река, от там към с. Кожари, към местността Водни пад и от там обратно към Триград. Този маршрут е изключително живописен и ще ни преведе през много диви кътчета. Карането е с лека степен на трудност и комбинира шосе и черен път. Втория вариант, ако всички са се наситили на движението за деня е да се спуснем по шосето през живописното, тясно Буйновско ждрело в посока Тешел, покрай яз. Тешел, от там Гьоврен и обратно в Триград през Триградското ждрело. В този маршрут ще се движим само по шосе, и ако някой много се измори, може да изчака в кръчмата в Тешел да го вземем д кола от там. Вечертта, след дългия и изпълнен с преживявания ден ще начертаем плана за последния ни ден – Неделя.

3-ти ден Неделя. Днес след като се наспим и закусим, ще се впуснем в следващото приключение – скално катерене придружено с екстремна спедеология. Естествено това мероприятие ще бъде уточнено предварително с групата, дали всички ще искат да се впуснат в него, тъй, като изисква предварителна подготовка и ангажиране на алпинисти. Става въпрос за посещение наХарамийската пещера. Тя се намира точно от другата страна на ждрелото срещу Дяволското гърло, но за разлика от нея, достъпа е доста по-труден. До подножието на пещерата се стига по стръмна пътека, тръгваща от шосето. Не след дълго се озоваваме в подножието на отвесни скали. Над нас на около 20-тина метра е входа. Скалните водачи, които предварително сме ангажирали, ще изградят въжено трасе (рапел) с осигуровка по което ще стигнем катерейки се до входа. След, като всички се качим, продължаваме напред промъквайки се през тесен сифон и се се озоваваме в тясна и тъмна галерия. Понеже мястото е много ограничено минава само по един човек. Единия от водачите ни чака в тази тъмна галерия. Влизаме един след друг и никой не се връща повече назад...? Какво се случва по натам ще разберете сами! След скалното ни приключение се връщаме в Триград. Обядваме, събираме багажите и велосипедите и потегляме в посока яз. Широка поляна и яз. Беглика. Ще направим почивка и снимки на тези прекрасни места, а ако имаме време и желание, може и да поплуваме в бистрите хладни води и след това се прибираме уморени и доволни в София (часовете на пристигане се определят от вас).

Цена: 100 лв./човек (при група от мин. 6 човека)

Цена: 140 лв./човек (при група от 4 човека)

Цената включва: транспорт от и до София, водач, планинска застраховка, челник, ветро и водо-устойчиво яке за всеки участник (ако няма такова), бивачна екипировка (палатка, спален чувал, шалте, възглавница, туристически прибори за готвене, газов котлон, чаши и чинии за еднократна употреба),  велосипедни консумативи.

Подарък – спортна фланелка с логото на клуба!

Цената не включва: храна и напитки по време на прехода и в хотелите, нощувка в хотели(между 15-50 лв./легло в зависимост от хотела, такси за пещери (3-4 лв. за Дяволското гърло и Ягодинска, 20-40 лв. за Харамииската), такси за минерални басейни,  други лични разходи.

Препоръки:

 • Всички се движат с едно темпо, което определя водача и в група;
 • При неподходящи метеорологични условия, водача има право да промени програмата или маршрута;
 • Прехода е достъпен за хора без здравословни проблеми със сърцето, краката или други заболявания ограничаващи активната физическа дийност;
 • Носете туристически обувки, желателно водоустойчиви, един чифт маратонки и пантофи за хижата, топла блуза или яке но не много обемисто, шапка, каска, слънчеви очила, дрехи за преобличане при изпотяване, дъждобран, велосипеден клин с памперс, фотоапарат, резервна вътрешна гума, фар и светлоотразител за велосипеда;
 • Носете си суха храна, ядки и сушени плодове за времето на прехода;
 • Носете достатъчно вода.

Това е една шест-дневна динамична екскурзия за всички любители на красивата природа, екстремните спортове и разбира се добрата балканска кухня. В екскурзията са включени едни от най-атрактивните и красиви места на Балканите и ние ще ги видим по един различен начин. Ще усетите тръпката на рафтинга по каньона на река Тара, ще направим пешеходен трекинг в планината Дурмитор, ще караме каяк във фиорда на Котор и Доброта, ще преминем под надвисналите скали на каньон Матка в Македония пеша или отново яхнали каяците. Всичко това е съчетано с прекрасна кухня, гостоприемни хора и добро настроение.
Програмата:
1-ви ден,
Тръгване от София в 8,00 ч. сутринта с комфортен 8-местен бус или с ваш транспорт ако предпочитате. Пътя минава през Сърбия като крайна точка за деня е рафтинг-центъра в Босна където ще пристигнем някъде около 18,30 ч. следобяд. Там ще се настаним в комфортни дървени къщички на брега на реката и стопаните ще ни посрещнат с богата вечеря от местни специалитети и напитки, който са произведени в района на планината. Кулинарното удоволствие и приятното прекарване на вечерта са гарантирани.
2-ри ден,
Река Тара е с втория по големина каньон в света, след каньона на река Колорадо и изключително атрактивно място за рафтинг и каяк в бърза вода. Зелената тюркоазена вода на реката тече през места които ще е трудно да опишем с думи.
След богатата и вкусна закуска около 10,30 ч. ще се отправим с джиповете към началото на рафтинг-трасето. Там след проведен инструктаж и кратко обучение поемаме по 25-километровото трасе с рафтовете по каньона на р.Тара. След незабравимото няколко часово преживяване по красивата река на финала достигаме с лодките до рафтинг-центъра на който спим. Следва отново кулинарно приключение с вкусния обяд на домакините. В късния следобед ще си направим разходка в района за да ни слегне храната защото за вечеря ще ни чака вкусна пъстърва, ракия от диви круши и още куп вкусотии.
3-ти ден,
След закуската в 8,00 ч., събираме багажа и потегляме към планината Дурмитор и курорта Жабляк в Черна гора. Тук ще направим кратък трекинг в планината и обиколка на най-атрактивните и красиви места в района. Ако има желаещи може да посетим най-високия мост на р.Тара и да се спуснете със Zip line с дължина 350 м. и височина 170 м., който се намира успоредно на моста. След това тръгваме към перлата на Черна гора гр. Котор и най-южния фиорд в света, а именно – Которския залив. Пристигаме привечер и се настаняваме в хотел в курорта "Доброта", който дели една плажна ивица с Котор.
4-ти ден,
Този ден ни очаква една прекрасна каяк-разходка по бреговете на Которския залив. Ще пуснем каяците от брега на Доброта и гребейки към китното селце Пераст ще спираме на красиви скали за скачане и плажове за плуване и почивка. На малката марина на Пераст, ще спрем за обяд в някое крайбрежно ресторантче с пресни морски деликатеси и студена бира. За тези, които искат да плават още с каяците, може да отскочим за няколко снимки двата малки острова "Sveti Dordje" и "Gospa od Škrpjela" с параклиси на тях. След почивката гребем обратно към Доброта. Целия трип за деня е около 18 км. което е подходящо и за начинаещи каякари. След каякарските ни приключения в залива, ще се отдадем на малко градски туризъм и ще направим обиколка на стария град на Котор и на най-интересните му места. Ще вечеряме на някой ресторант с красива панорама и ще се любуваме на залеза в Которския залив.
5-ти ден,
След закуска към 9,00 ч. напускаме красивия фиорд на Котор и Доброта и се отправяме към следащата ни дестинация красивя каньон Матка в Македония. Той се намира близо до Скопие на река Треска и е красив природен парк с множество растителни и някои животински ендемити. В каньона има и доста карстови пещери, като някои от тях се достигат само от водата. Тук ще нощуваме, но преди това в ресторанта на хотела отново ще ни съблазнят с неповторимата македонска кухня и весела атмосфера.
6-ти ден,
Това е последният ни ден от екскурзията, но той отново ще бъде изпълнен с неповторими преживявания. Ще натопим отново каяците в зелената вода на тесния каньон по река Треска или ще се разходим по еко-пътеката минаваща през каньона до една от неговите пещери в която ще надзърнем непременно. Пещера „Врело” е една от най-дълбоките подводни пещери в Европа и може би една от най-красивите. След това ще се върнем при хотела за обяд и към 15,00 ч. поемаме към последна спирка София.

Цена: 689 лв./човек
(при група от 7 човека)

В цената е включено:
Транспорт по целия маршрут, пътни такси, рафтинг на р.Тара, каякинг в Котор и к. Матка, трекинг в районана Дурмитор, 5 нощувки (на р. Тара в конфортни алпийски къщички, на Котор и к. Матка в хотел 2-3 звезди), богато меньо с местни специалитети: 2 закуски, 1 обяд, 2 вечери на рафтинг центара, 1 закуска на каньон Матка, (на Котор закуските се заявяват допълнително), водач-екскурзовод и шофьор, вход за национален парк, туристическа застраховка, специализирана екипировка.

В цената не е включено:
Разходи от личен характер и алкохолни напитки.

(Екскурзията, може да се осъществи по всяко време при група 6-7 човека)
 

Каякинг, велопреходи и пешеходен трекинг, 8-дневно приключение от
22 - 29.07.2017 г. и от 26.08 - 02.09.2017 г.

Отново ви насочваме към една от най-красивите и атрактивни части на Европа и това е австрийската част на областта Тирол.
Тази живописна област е пресечена от Алпийската планинска верига, поръсена е с десетки езера и набраздена от реки, преминаващи през красиви зелени долини. Ние ще ви я покажем по един доста динамичен начин, като комбинираме каяците, колелата и пешеходните преходи. Местата които ще посетим са: най-голямото езеро в Тирол - Ахензее; езерото Цел и град Целам ам Зее, с надвисналите над него ледници, световно-известния курорт Кицбюел, столицата на Тирол - гр. Инсбрук, курорта Вестандорф с неговите зелени хълмове и вело маршрути и др.Заслужава си да се посети този район на Алпите, защото тук човекът и природата са съчетани прекрасно и въпреки наличието на всички удобства на модерния свйт, нищо не препречва пътя към красивите гледки и запазената природа. Програмата и маршрутите са подходящи както за начинаещи, така и за напреднали в областта на каякинга, вело и пешеходните преходи.
Ще се настаним в къща за гости в селцето Вестендорф. От там всеки ден ще поемаме към едно от нашите приключения, а вечерта ще се връщаме при домакините ни, които са българи и прекрасно знаят как да ни посрещнат и нагостят. Ще имате възможност да усетите австрийския дух, да пробвате истинска тиролска кухня и въпреки това да се чувствате като у дома си.
Програмата е следната :


.Първи ден: Потегляме от София в 4 ч. сутринта за Вестендорф (Австрия) с бус на фирмата. Пътят е 1245 км. Очаква се да пристигнем вечерта около девет часа в зависимост от трафика и граничните пунктове. Настаняваме се и вечеряме. Има опция, който иска да пътува със самолет до Инсбрук и там да бъде посрещнат от човек на фирмата и трансфериран до хотела.


.Втори ден: След като сме се наспали и отпочинали, за да не сядаме отново в буса, този ден ще направим пешеходен трекинг до един от върховете в района на курорта. Положителната денивелация, която ще изкачим, може да достигне до 1000 м. Върховете около Вестендорф не са много високи - достигат до 2100 м.н.в., но предлагат прекрасни панорамни гледки. До тях при необходимост може да се достигне и с лифт. В зависимост от това, кой връх ще изберем, може да обядваме дори и в ресторант. След това се спускаме отново в долината за почивка и вечеря. Активното ходене за деня е около 4,5-5 ч.


.Трети ден: Този ден ще отделим на каякинга. Ще се разходим до езерото Ахензее (Achensee). Това е най-голямото езеро в австрийския Тирол. Разположено е в основата на Алпите, а цветът и чистотата на неговите води са причина тази дестинация да е толкова необикновена и незабравима. С помоща на нашите каяци ще разгледаме красивите пеизажи от най-централното възможно място. Плавайки по езерото ще спираме за почивки, за обяд и чаша австрийско вино и за много снимки, разбира се. Привечер отново се връщаме към Вестендорф за вечеря и нощувка.


.Четвърти ден: Време е да възседнем велосипедите и да направим една разходка от Westendorf до Gamskogelhutte (Windautal) по чудесен велосипеден маршрут с комбинирана настилка от макадан и асфалт. Активното каране за деня ще е около 4-5 часа. Маршрутът ни предоставя пейзажи от зелени хълмове с пъстри цветя, бистри потоци и дървени мостчета, крави, пасящи по тучните поляни и характерните дървени къщички, разпръснати по хълмовете. Изкачването ще приключи на класическа велоспирка с традиционен тиролски ресторант с местни специалитети и студена бира, както и с красива панорама към долината. След това поемаме обратно към Westendorf за почивка и вечеря. Вечерта може да се разходим до известния курорт Кицбюел (Kitzbühel)


.Пети ден: Отново ще сме по вода, но този път ще порим с каяците водите на езерото – Цел (Zell), на чийто западен бряг е разположено небезизвестното градче Цел ам Зее (Zell am See). Гледките към планината и ледниците по върховете на фона на езерото и зелените му брегове не могат да се опишат с думи. Плавайки с каяците покрай бреговете на езерото, ще спираме на красиви плажове за плуване и почивка. На края на деня ще направим пешеходна разходка в стария град на Цел ам Зее.


.Шести ден: Град Инсбрук ( Innsbruck) е известен център за зимни спортове и столица на областта Тирол. Той е само на 76 км. от нашето селце Вестендорф ( Westendorf) и за това в деня, който сме отделили за почивка и градски туризъм, ние ще го посетим. Ще се разходим в старата част на града по тесни улички с магазинчета за сувенири и площади с красиви средновековни сгради и уютни ресторанти. Може да посетим готическата църква Хофкирхе с мавзолея на Максимилиан или да разгледаме Националния музей на Тирол. Край наситено-зелената река Ин, пресичаща града, има ресторанти и заведения, където бихме могли да изпием по чаша класическа тиролска жива бира, докато се радваме на заснежените алпийски върхове. Вечерта отново се прибираме при нашите домакини от Вестендорф.


.Седми ден: Това е последния ден за нашите активности и ние отново сме го заделили за велосипедите. Разходката, която ще направим, може да е от 3 до 5 часа активно каране в зависимост от силите, които са ни останали. След трансфер с буса до езерото Ахензее (Achensee), ще поемем по планински път, който ще ни изкачи над долината и ще ни предостави панорамна гледка от птичи поглед. След това ще се спуснем с велосипедите отново до брега и малките пъстроцветни селца, разположени на него. Тук отново ще си починем или разходим преди да натоварим велосипедите и да се приберем. Вечерта може да си организираме прощална вечеря с нашите домакини, а може и да отскочим до един ресторант, в който сервират най-добрите тиролски специалитети в района.


.Осми ден: Сутринта закусваме, събираме багажа и потегляме към България. Очаквано пристигане около полунощ. Има опция, по желание на групата, по пътя да се спре за нощувка в Загреб (Харватска).

Цена: 1280 лв./човек

В цената е включено:
Транспорт по целия маршрут (София-Вестендорф/Австрия- София), както и вътрешните трансфери по маршрута. Транспорт на екипировката-колела и каяци, пътни такси и паркинги.
Екскурзовод (вело и каяк инструктор) през целия период на екскурзията
Туристическа застраховка.
7 - нощувки в къща за гости
Каяк и екипировка към него: жилетка, гребло, шприцка, яке, ръкавици, непромокаема торба за багаж.

В цената не е включено:
Наем за велосипед в случай, че не разполагате с ваш – 80 лв. за целия период на екскурзията; Храна – 10 евро на ден на човек за три хранения  в къщата за гости (по ваше желание) и извън пансиона, алкохолни напитки; Разходи от личен характер; Такси за музеи, лифтове, паркове и др. (ако се наложи), Нощувка в Загреб при уговорка с групата

Забележка: След запълване на групата от 7 човека, цената на екскурзията за придвижване със собствен транспорт е 950 лв.При сформиране на втора група от 7 човека тръгва втори бус с още един водач. Изхранването може да бъде извадено от цената по ваше желание (10евро/ден)

Възможно е и пътуване със самолет и трансфер от летището до хотела.

За записване в екскурзията е необходимо заплащане на депозит от 30% от цената и сключване на договор с туроператора. Една седмица преди датата на заминаване се заплаща останалата част от сумата. Срока за записване е мин. три седмици преди датата на събитието при налични места.