« Каяк Пътешествия

Каяк Пътешествия

Уикенд

Може да се 
възползвате от каяк екскурзията на няколко дати, а именно
27 - 29 април, 18 - 20 май, 8 - 10 юни, 22 - 24 юни, 13 - 15 юли, 24 - 26 август и 28 - 30 септември.

Диапорос е остров, който се намира срещу курортното селце Вурвуру на полуостров Ситония /Гърция-Халкидики/, само на 20 минути спокойно гребане от брега. Пясъчните плажове и тюркоазените му лагуни , до които се стига само с каяк или лодка, го правят прекрасно място за вашето каяк приключение. Близостта му до брега от западната страна и формата на залива правят водата спокойна като в езеро и много подходяща за първи стъпки на начинаещи каякри. "Синята лгуна", "Тюркоазената вода", плажът "Кариди" са само част от култовите места, които ще видим. Целият остров е набразден с безброй малки и големи заливи, с кристалночиста вода и красиви плажове, на които можем да спираме с каяците и да се печем,плуваме или гмуркаме колкото си пожелаем. Къмпингът, на който ще разпънем нашия лагер, е едно много приятно, сенчесто място. С помощта на нашето добро къмпинг оборудване /палатки, шалтета, чували, тенти, маса, столове, скара и газов котлон/ ще направим престоя и екскурзията ви наистина приятни. Вечер можем да приготвим храната си в лагера или може да опитаме от морските гозби на нашата таверна в къмпинга.
Програмата на каяк екскурзията е следната:

Ден 1: Петък сутринта в 6,00 ч. потегляме от София. Пристигаме в къмпинга на Ситония, разпъваме палатките и обядваме. В ранния следобед вече сме си отпочинали и готови за каякинг. Ще направим инструктаж и подготовка на екипажите, след това потегляме към няколко много красиви плажа, до които се достига сравнително бързо. Ще имаме време да посвикнем с каяците и спецификата на гребане, но ще има време и за плаж и почивка.

Ден 2: Събота ставаме сутринта и се подготвяме за нашия основен каяк-трип. Закусваме, пием кафе и към 10 ч. се отправяме към остров Диапорос. Денят е дълъг и позволява да се направи обиколка на острова, като спираме за почивки, плуване и снимки, когато преценим. Красивите пейзажи, които се редуват един след друг, ще ви държат бодри и в настроение през целия ден.

Вечерта се прибираме в къмпинга, за да се насладим на заслужена почивка и вкусна храна. Дължина на прехода 22 – 24 км. Активно гребане за деня - не повече от 4-5 ч. Време за целия преход от 10,00 ч. до 18,30 -19,00 ч.

Ден 3: В неделя програмата е свободна според настроението. След като съберем бивака, може да гребем на север до един от по-близките красиви заливи и да се гмуркаме и плуваме, а може и просто да си почиваме на плажа или ловим риба. Каякинга в Гърция е истинска активна почивка, в която вие решавате какво да правите!Следобеда най-късно до 15,30-16,00 ч. отпътуваме за София. По пътя може да обсъдим приключенията от уикенда и планове за следващи такива. Заредени с много положителни емоции, се разделяме в София около 21,30 ч.

Цена: 220 лв. (за мин. 6 човека)

Цената включва: 
Транспорт от София по целия маршрут с комфортен микробус, каяк-инструктор и обучение, каяк, гребло, спасителна жилетка, шприцка, водо- и ветроустойчиво яке, неопренови ръкавици за гребане, сухи торби за багаж, бивачна екипировка (палатка, спален чувал, шалте, възглавница, туристически прибори за готвене, газов котлон, челници, чаши и чинии за еднократна употреба)

Цената не включва:
Храна, напитки, нощувка на къмпинг (около 8-10 евро/човек на вечер), други лични разходиа

Записвания на: http://www.nomadteam.bg/contacts#sign-up
Справки: info@nomadteam.bg

Тази експедиция по реката Дунав, започва в от гр. Лом и завършва в гр. Козлодуй.
1-ви ден Петък, потегляме от паркинга пред нац. стадион „В. Левски” в гр. София не по-късно но 17,30 ч. Пристигаме вечертта около 20-21,00 ч. на брега на реката до гр. Лом, където ще разпънем пърия лагер на плажа край града и ще преспим.
2-ри ден Събота, ставаме към 8,00 ч., хапваме, пием кафе или чай, събираме бивака и прехвърляме багажа от колата в каяците и потегляме по течението. Маршрута ни този ден ще върви покрай бреговете от българска страна, ще се наслаждаваме на спокойствието, многобройните птици обитаващи крайбрежната зона, рибарските лодки и всички дребни, но прекрасни моменти, които ще имаме. Плаването ни за този ден ще завърши на красивия остров Цибър, намиращ се срещу едноименното село. Гребането е около 23-24 км., което разстояние се изминава с нормално темпо, подпомагано от течението за не повече от 4-5 часа. И ако ни се отдаде възможност ще си купим рибка от местните рибари за вечерта. Пак ще помързелуваме на някои хубав плаж, ще потънем в безвремието на реката, а верертта ще запалим голям лагерен огън и ще си разказваме забавни истории, ще опечем рибата или каквото носим и ще пиинем чаша бира или вино за един перфектен завършек на деня!
3-ти ден Неделя, след ставане и чашка ароматно кафенце, ще съберем лагера и поемаме отново по течението в посока към нашата последна цел в това пътешествие - гр. Козлодуй. Гребането ще бъде с по-къс маршрут с дължина около 15-17 км., който е изключително приятен и се изминава неусетно. Ще минем покрай още няколко острова и ще акустираме на пристанището на гр. Козлодуй в ранния следобяд. Може да хапнем в ресторанта на хотел Радецки, да разгледаме кораба-музей "Радецки" и към 18 ч. потегляме обратно за София. И така до следващия път ...!

Цена: 165 лв.(при група от минимум 6 човека)


Цената включва: транспорт от София до гр. Лом и обратно, логистика от гр. Козлодуй до гр. Лом, туристическа застраховка, водач, каяк, гребло, спасителна жилетка, шприцка, водо и ветроустойчиво яке, неопренови ръкавици за гребане, сухи торби за багаж, бивачна екипировка (палатка, спален чувал, шалте, възглавница, туристически прибори за готвене, газов котлон, челници, чаши и чинии за еднократна употреба).
Цената не включва: храна, напитки и други лични разходи.

Записвания за пътуването се правят само на: http://nomadteam.bg/contacts#sign-up
Местата са ограничени и резервация се прави само с превод на аванс в размер на 50% от стойността на екскурзията. Пътува се с комфортен бус на ТА trip-Nomad team или с друга кола на агенцията в зависимост от броя участници. Плава се на едноместни и двуместни каяци. Целия багаж и екипировка ще бъдат с нас в лодките по време на пътуването. Всеки подсигурява сам храната и водата за времето на прехода. Магазини за дозареждане с провизии има само в начална и крайна точка по маршрута, така, че е желателно всичко което ще ни трябва да сме го подсигурили предварително. За необходимата лична екипировка ще пратим мейл на всеки записал се участник.
Пътешественици, очакваме Ви!!!

Елате с нас за да видите едно красиво място и да прекарате един незабравим  уикенд , като се по возим на нашите каяци с които винаги можем да видим красотата на природата от още една страна ,а именно от към водата." Власинското езеро"е изкуствен водоем направен върху торфено блато в което се вливат няколко потока но основния е река "Власина" .Намира се в Сърбия на 1211м. надморска височина в много красива местност само на 120км. от София . Дължината му е само 10км. но те са достатъчно за да запълнят нашия уикенд с достатъчно положителни емоции . Районът около езерото е много красив и живописен през всеки един сезон , защото гората е смесена и това я прави красива целогодишно. В самото езеро също има гора но тя е върху двата острова "Дуги дел" (74дек.) и по малкия "Стратория" до които ще се разходим с каяците . Езереото и прилежащите му територии са обявени за природен резерват и практически застрояването около него е забранено.Наблизо разбира се има симпатични хотели и вили на които може да се отседне , както и нашето специално кътче със страхотна спъбска кухня и уникална крушова ракия на което ще ви заведем за почивка и кулинарни приключения.
Да не забравяме каяците те все пак са основното за което отиваме . Гребането , ще бъде и през двата дена . Като първия ден ще гребем след като пристигнем и се настаним в хотела . Ще обиколим половината езеро от към стената и ще потърсим в малките заливчета птици забравили да отлетят на юг и тези които са там целогодишно. В неделя разходката ще продължи в другата половина на езерото . Тогава ще обиколим и двата торфени острова за които се говори че се местят във водата.
Гребането на ден няма да надхвърля 4-5 ч. като оставим време за почивка и кулинарни приключения , които не са за пропускане.
Неделя късен следобед поемаме към София , заредени с емоции и в очакване на нови дестинации.

Цена -170лв.

В цената е влючено : Транспорт от София до Власинско езеро и обратно , нощувка в хотел настаняване в двойна стая , каяк и пълна екипировка към него както и инструктор(водач ) който да ви съпровожда през цялото време на екскурзията.
Не е нужен предварителен опит.

Тази екскурзия е подходяща за пролетта или началото на лятото. Водите на много от потоците, които се вливат в язовира са формирали много красиви водопади.Те обаче в средата на лятото отслабват, а повечето пресъхват.
Язовира е с няколко ръкава, покрай които има много красиви скални образувания. В средата на язовира има един пешаходен въжен мос с доста внушителни размери. През единият ден, ще се разходим с каяците точно до този мост. Покрай него има приятни места за плуване и скачане от скалите. Лятото водата става бистро-зелена и е много красиво. Мястото където, ще нощуваме може да е хотел „Боровица”. Хотела се намира на едно тройно разклонение на язовира от където можем да си изберем маршрут. Единият е към въжения мост, другият е към началото на язовира - вливането на река Арда и третия е по ръкава към пещера ,,Утроба”.

Програмата може да се съобрази спрямо желанията на учасниците в тура. Но препоръчително е да се тръгне или в петък сутринта или не по късно от 15:00 ч.
Пътя до яз. Кърджали е много красив и си заслужава да се види през деня.
След пристигане и разпъване на бивака съставяме програмата за събота и неделя. Гребането през деня може да продължи толкова колкото ни хареса.
Препоръчваме в съботния ден да отделим късче от следобяда и да посетим пещера ,,Утроба”. Прехода не е тежък и заслужава внимание. По пътя към пещерата има страхотни панорамни гледки към язовира. Самата пещера не е голяма но формата и е уникална, няма как да не я сбъркате. Пещерата е използвана от древните като светилище (през най-късия ден от годината вътре се промъква слънчев лъч под формата на фалос и се смята, че така се е давало начало на оплождането и живота през следващата година).

В неделя отново си избираме посока и спокойно може да плаваме или разхождаме, поне няколко часа, като спираме за плуване и или почивка или риболов, когато преценим.
Заливите и скалите предлагат множество места за пикници, риболов или съзерцание.
Следобяд, не по-късно 17:00 ч., събираме бивака, товарим лодките и поемаме към София.

Цена: 165 лв. (за група от минумум 6 човека).
Цена: 200 лв. (за група от минумум 4 човека)


Цената включва транспорт, водач, каяк, гребло, спасителна жилетка, шприцка, водо и ветро-устойчиво яке, неопренови ръкавици за гребане, сухи торби за багаж, бивачна екипировка (палатка, спален чувал, шалте, възглавница, туристически прибори за готвене, газов котлон, челници, чаши и чинии за еднократна употреба)
 

Цената не включва:
Храна, напитки, нощувка на хотел или къща за гости , други лични разходи.

За записвания: http://nomadteam.bg/contacts#sign-up

Очакваме ви !

Амоляни е малък остров намиращ се между двата ръкава Атон и Ситония на полуостров Халкидики. Той е прекрасна дестинация за двудневна почивка в края на седмицата. Красивите му плажове и кристалните му води, ще ви накарат да се почуствате като в рая. Уникалните му плажове са в челната класация на Гърция. Малките острови които са около него са образували лагуна с тюркоазено зелена вода и страхотни пясъчни плажове. Излишно е да казвам какво удоволствие е за сетивата да се гмурнеш с маска или очила и да по плуваш сред ятата от заргани и други риби.
На острова освен диви плажове и отвесни скали има и малко цивилизация, която в никакъв случай не е натрапчива.
На източния бряг има малко кокетно селце с около петстотин жители.
По уличките и дворовете са засадени най различни цветя и кактоси които правят разходката доста приятна. В селото има и няколко таверни и магазинчета които можем да посетим по ваше желание.
На един от най красивите плажове е разположен е и къмпинга в който може да спим ако го наложи обстановката или по ваш избор.
И така нашата програма започва в петък с отпътуване от София.

Отпътуването е следобяд, след уговорка с групата , колкото по-рано толкова по-добре. Разстоянието до там е около 380 км. и се стига неусетно. Разбира се, биричката за пасежерите не е забранена, както и доброто настроение - ще си носим и от двете J!
Първата вечер разпъваме бивака на плажа до курортното градче Уранополи.
Почиваме,  хапваме, пийваме (кой, каквото му е на сърце). Ако ви позволи адреналинът, може и да дремнете.
В събота сутринта ставаме към 8:30-9:00 ч. Пием кафе, закусваме и качваме багажа в лодките. След приготвяне  на каяците и багажа ви даваме кратки инструкции относно гребането, така, че да бъде безопасно, приятно и комфортно изживяването в лодките.
Най-хубавата част запова. До острова са около четиридесет минути гребане. След това се насочваме към малката група острови и красивите им плажове. Там ще разпуснем и погмуркаме. За тези, които нямат маска и плавници, ще им предоставим. Денят продължава с обиколка на острова като гребането няма да бъде натоварващо. Спираме, където преценим, правим снимки и се радваме на красотата около нас. В късния следобяд си намираме диво плажче за нашия лагер и се отдаваме на заслужена почивка.Трябва да отбележа, че прз активния сезон е препоръчително спането на къмпинг, което е около 10 евро на човек.
На другата сутрин нашата обиколка продължава.
Неделният ни тур е почти колкото придишния ден, а именно не повече от 20-тина км. Преди отпътуването към голямата суша ще се разходим в малкото селце на острова или ако гребем малко по-дълго, може да посетим Урануполи. Може да направим един късен обяд в някоя таверна и после идва неизбежното - отпътуване към София.
Положителната енергия, която сме събрали, ще ни държи в настроение до следващата екскурзия, която се надяваме да направите отново с нас.

Цена: 160 лв. (за група от минумум 6 човека).
Цена: 190 лв. (за група от минумум 4 човека)


Цената включва транспорт, водач, каяк, гребло, спасителна жилетка, шприцка, водо и ветро-устойчиво яке, неопренови ръкавици за гребане, сухи торби за багаж, бивачна екипировка (палатка, спален чувал, шалте, възглавница, туристически прибори за готвене, газов котлон, челници, чаши и чинии за еднократна употреба)


Цената не включва:
Храна, напитки, нощувка на къмпинг (около 7-9 евро/човек), други лични разходи.

Записвания за пътуването се правят само на: http://nomadteam.bg/contacts#sign-up
Местата са ограничени и резервация се прави само с превод на аванс в размер на 50% от стойността на екскурзията. Пътува се с комфортен бус на ТА trip-Nomad team или с друга кола на агенцията в зависимост от броя участници. 
Пътешественици, очакваме Ви!!!

Родопските язовири на България са привлекателна дестинация за всякакъв вид туризъм. Нашият тур, този път ще бъде каякарски. Отново зе се разходим в прекрасните язовири Широка поляна и Голям Беглик защото смятаме, че те са най -красиви и удобни за лагеруване. Тази удължена двудневна екскурзия от петък следобяда, ще ни потопи в зеленото безвремие, тишина и спокойствие на перфектното съчетание между планинските прелести и водната шир.
Обиколката на двата язовира, започва като изходна точка от яз. Голям Беглик, като там ще разпънем лагера в местността "Чатъма" при нашите приятели от "Байкария". Има възможност за тези, които желаят настаняването да е в бунгала. разпъването на бивака става в петък привечер, след като пристигнем. Каяците ще ги натопим в събота, но ако има ентусиасти за нощно гребане ....... . След сутрешното кафе и закуска правим кратък инструктаж за поведението в каяка и основни техники на гребане и управление. След което се екипираме, взимаме фотоапаратите, храна и вода и потегляме. Беглика е язовир с много дълбоки ръкави, обрасли с високи борове брегове и тучни поляни с дъхави билки, които карат душата да ликува и очите да празнуват. Плуването в бистрите му води пък не може да се опише, усещането е несравнимо!Обиколката на язовира не е натоварваща, ще спираме за почивка, за обяд, за снимки и естествено ще посетим пещерата на острова. Когато се приберем в лагера, ще има време за разходка, риболов или почивка. Денят завършва до лагерния огън на който ще си приготвим вечерята или ще опитаме от вкусните гозби приготвени от нашите домакини от лагер "Беглика". Неделя сутринтта, след кафето и чая събираме палатките и товарим каяците на ремъркето, но не за София, а за прекрасния яз. Широка поляна. Тук ще направим една перфектна полудневна обиколка, ще гребем през многобржойните малки живописни заливи, ще къпем погледа си в зелените поляни и гори, ще спрем за почивка и обяд на брега до комплекс "Романтика", където може да изпием по една студена бира и до опитаме от изключително вкусния родопки боб. Към 15 ч. ще се върнем към колата, товарим каяците и тръгваме обратно към София. Всяко приключение завършва, за да започне отново.

Цена 175 лв./човек

Цената включва транспорт, водач, каяк, гребло, спасителна жилетка, шприцка, водо и ветро-устойчиво яке, неопренови ръкавици за гребане, сухи торби за багаж, бивачна екипировка (палатка, спален чувал, шалте, възглавница, туристически прибори за готвене, газов котлон, челници, чаши и чинии за еднократна употреба)

Цената не включва:
Храна, напитки, нощувка на бунгало (около 15 лв./вечер), други лични разходи.

За записвания: http://nomadteam.bg/contacts#sign-up

Река Велека се намира в югоизточната част на България. Тя води началото си от турска територия посредством няколко карстови извора в планината Странджа на 664 м н.в., на 3 км югозападно от турското село Ахлатлъ и на около 5 км югоизточно от българското село Белеврен. На турска територия протича в дълбока и залесена долина като прави голяма дъга, изпъкнала на юг. Цялата ѝ дължина е 147 км, от които на турска територия 24 км, а на българска — 123 км. Река Велека е най-голямата река в югоизточна България и по Южното Черноморие. В долното си течение на около 5-6 км. преди вливането си, реката е почти неподвижна. Богатия разстителен и животински свят в и по бреговете и ни потапят в един все още сравнително незасегнат от човека свят. Близостта с животните (риби, костенурки, птици, диви прасета, видри и др.), които ще срещнем в нашата каяк-разходка ще ни зареди с неподозирани емоции.

1-ви ден (Петък). Отпътуваме от София в късния следобяд около 17ч. Пътя до устието на реката в началото на Синеморец е около 470 км., които се изминават за 5,3 ч. Пристигаме на плажната ивица разделяща реката и морето около 9,30-10 ч. Разпъваме палатките и си отваряме по бира. Тези, които имат сили и желание могат да направят нощно къпане в морето.

2-ри ден (Събота). Ставаме около 8,30-9,00 ч., закусваме, пием кафе и събираме лагера. Потегляме с каяците от самото устие на реката в посока запад срещу течението (каквото всъщност няма). Похода ни ще продължи в едната посока около 2-2,3 ч. Ще направим много снимки и ще изживеем прекрасни моменти. Гребането ни ще приключи там, кудето реката се стеснява и нападалите дървета възпрепятстват движението с лодка. Връщаме се обратно на плажната ивица. Следобяда ще го оставим за плуване в морето и плаж. Привечер, като преминежегата, може да пуснем лодките в морето и да обиколим скалистите брегове в посока Синеморец. Там може да спрем и пием по нещо на плажа. Връщаме се обратно в лагрра и разпъваме палатките. Следва вечеря край лагерния огън и съзерцаване на залеза.

3-ти ден (Неделя). Сутринтта, след обичайните дейности свързани с разсънването, събираме багажа, товарим го на буса и потегляме към София....., но тъй, като искаме да използваме до последно почивния си ден, а и не бързаме особенно, ще спрем на плажа на Китен и ще направим още една „разходка с лодка” за около 2-3 часа по живописната река Караагач. На тези, които не им се гребе, ще се излежават на плажа на Китен. Около 13-14 ч. потегляме обратно към София.

Цена: 190 лв. (за група от минимум 6 човека)
Цена: 220 лв. (за група от минимум 4 човека)


Цената включва транспорт, водач, каяк, гребло, спасителна жилетка, шприцка, водо и ветро-устойчиво яке, неопренови ръкавици за гребане, сухи торби за багаж, бивачна екипировка (палатка, спален чувал, шалте, възглавница, туристически прибори за готвене, газов котлон, челници, чаши и чинии за еднократна употреба).
 

Цената не включва: храна, напитки, нощувка на хотел, други лични разходи.

За записвания: http://nomadteam.bg/contacts#sign-up

 Искаме да разработим един проект, с който да ви запознаем и покажем красотите на малката ни, но богата на природни дадености държава. Ще направим маршрут, който ще обхване цялата ни северна граница. За наше удоволствие и привилегия  тя е по вода и затова може да се измине с лодка. Целият воден път по реката „майка” е около 470 км. Тъй като разстоянието е сравнително голямо, за да се измине наведнъж, ще го разделим на дву-три- и четиридневни отсечки.

Първата двудневна регата от тях започва в близост до устието на р. Тимок.

1-ви ден Петък, тръгваме от София от паркинга пред стадион „В. Левски” не по-късно но 17 ч. Пристигаме вечертта около 21 ч. на брега на реката около с. Куделин, където ще разпънем пърия лагер и ще преспим.

2-ри ден Събота, ставаме към 8-8,30 ч., пием чайче или кафенце, хапваме и прехвърляме багажа в каяците - нашите превозни средства през следващите два дни. Това е един много приятен и живописен маршрут, който ще ни отведе в най-северозападната част на България. Ще минем през много селца с автентична и характерна архитектура за този район. Там България изглежда по различен начин от този, който сме виждали. Наистина, селцата са малки и бедни, но хората в тях все още са запазили истинската човешка същност. Гледката ни връща много години назад в спомените ни от детството. Няма молове, молци, няма задръстване, няма я снобарщината, всичко е първично и простичко. Река Дунав, може би (според мен), е най-живописният и драстично променящият облика си воден път в България през различните сезони. Няма период в годината, в който да съм гребал по реката и гледката да е била еднообразна. На пролет пълноводието залива ниските крайбрежия и острови, като от тях остават да стърчат само дърветата. Тогава навлизаш с каяка между тях и все едно се разхождаш в гората, но с лодка. Огромната река респектира със мощта си. Чувстваш се като прашинка и разбираш всъщност колко дребни сме ние хората и колко безсмислени са всички боричкания, които водим по между си, за някакво измислено превъзходство. През лятото и началото на есента се разкриват огромни бели плажове с чист и фин пясък, върху които можеш да лежиш с часове под галещите лъчи, изпадайки в абсолютно безвремие. Тук нищо и никой не бърза. Понякога реката спада толкова много, че може ходейки, да се пресече разстояние между брега и близък остров или просто да слезеш от лодката по средата на реката във вода до коленете - усещането, повярвайте, е вълшебно. Зимата ......, не си мислете, че зимата е сезон само за ски! Елате с нас и ще видите, че с падането на снега красотата не изчезва, просто преминава в друго състояние. (Отплеснах се малко, продължаваме по темата). Втората нощувка ще бъде някъде на брега между с. Кошава и с. Сланотрън.

3-ти ден Неделя, ще бъде и последен в този етап по реката. Гребането ще бъде с по-къс  маршрут, защото трябва да остане време и за пътя обратно до София. Ще минем покрай един от големите острови в българския участък на реката, а именно о. Кутово, малко след който ще видим и „Дунав мост 2”. Бусът ще ни чака на брега в началото на гр. Видин. Ще разгледаме средновековната крепост „Баба Вида”, намираща се на брега на реката, която се счита за единствената изцяло запазена крепост в България. Ще пием по бира и ще си кажем довиждане и до скоро с Великата река.

Цена: 200 лв. (за група от минимум 6 човека)
Цена: 240
 лв. (за група от минимум 4 човека)
 

Цената включва: транспорт, водач, каяк, гребло, спасителна жилетка, шприцка, водо- и ветроустойчиво яке, неопренови ръкавици за гребане, сухи торби за багаж, бивачна екипировка (палатка, спален чувал, шалте, възглавница, туристически прибори за готвене, газов котлон, челници, чаши и чинии за еднократна употреба).
Цената не включва: храна, напитки, нощувка на хижата (около 15 лв./човек, ако някой реши да спи вътре), други лични разходи.

 

Записвания на: http://nomadteam.bg/contacts#sign-up

Искаме да разработим един проект, с който да ви запознаем и покажем красотите на малката ни, но богата на природни дадености държава. Ще направим маршрут, който ще обхване цялата ни северна граница. За наше удоволствие и привилегия  тя е по вода и затова може да се измине с лодка. Целият воден път по реката „майка” е около 470 км. Тъй като разстоянието е сравнително голямо, за да се измине наведнъж, ще го разделим на дву-три- и четиридневни отсечки.

Втората двудневна регата започва в от гр. Видин.

1-ви ден Петък, тръгваме от София от паркинга пред стадион „В. Левски” не по-късно но 7:00ч. Пристигаме  на брега на реката около гр. Видин преди обяд и товарим каяците с багажа. Тръгваме по реката и след 20км изпълнени с красиви гледки,  ще си направим бивак на брега под някое дърво с голяма корана и добра сянка.

2-ри ден Събота, ставаме към 8-8,30 ч. След сутрешното кафе, хапваме, прехвърляме багажа в каяците и потегляме по течението. Очаква ни много приятен маршрут, в който ще ни минем покрай 3 острова със богат птичи свят и почни непокътната красота. Ще се попечем на слънце, излегнати на финния пясък по островите и ако имаме късмет ще си купим прясна риба от местните рибари, която вечерта ще си изпечем на скара на лагерния огън. Няма по-вкусна от дунавската риба, опечена на жарта от огъня, гарнирана със салата, маслини и няколко бирички J! Нощувката ще направим  този път на някой от острвите покрай които ще минем.

3-ти ден Неделя, ще бъде и последен. Гребането ще бъде с по-къс  маршрут, защото трябва да остане време и за прибирането до София. Ще минем покрай още няколко малки острова и ще акустираме на плажа на гр. Лом в ранния следобяд. Ако имаме време може да хапнем в едно от крайбрежните заведения, където правят вкусни ястия и доста рибни специалитети или просто да се разходим в центъра на града след като натоварим лодките на буса. И така до следващия път ...!

Цена: 145 лв. (за група от минимум 6 човека)
Цена: 200лв. (за група от минимум 4 човека)


Цената включва: транспорт, водач, каяк, гребло, спасителна жилетка, шприцка, водо- и ветроустойчиво яке, неопренови ръкавици за гребане, сухи торби за багаж, бивачна екипировка (палатка, спален чувал, шалте, възглавница, туристически прибори за готвене, газов котлон, челници, чаши и чинии за еднократна употреба).
Цената не включва: храна, напитки, нощувка на хижата (около 15 лв./човек, ако някой реши да спи вътре), други лични разходи.

 Маслен нос и р. Велека са едни от най-красивите места по нашето южно черноморие. И двата природни феномена са уникални и изключителни сами по себе си. Маслен нос е заключен между делтата на р. Ропотамо на запад и залива на не безизвестната резиденция „Перла” преди гр. Приморско от изток. За река Велека може да се каже, че на сравнително малка площт може да се види изключително голямо разнообразие от животински и разстителни видове, включително и характерните за този край водни лилии .

Програмата:

1-ви ден (Петък). Отпътуваме в 08.30 ч. от гр. София. Пътят до къмпинг „Юг” е 440 км., които се изминават за около 5 ч. Пристигаме около  13-13,30 ч. Настаняваме се в къмпинга и разпъваме палатките, хапваме и почиваме. Към 16 ч. потегляме към устието на река Велека. На брега ще направим кратък инструктаж за поведението в каяка и потегляме на 2-часова водна каяк-фото разходка по спокойните води на реката. Многообразието от птици, костенурки, риби и бозайници населяващи този участък от реката е внушително и ще имаме много поводи да вадим апаратите за снимки. Привечер излизаме от реката, натоварваме лодките и може да отидем в Синеморец на разходка и вечеря. Вечертта се прибираме в къмпинга.

2-ри ден (Събота). Сутринта, след като закусим и изпием кафето, се отправяме в посока Маслен нос. Нашата разходка ще започне от плажа на Аркутино, ще обиколим залива с два от най-красивите плажове и бистра вода, ще влезем в устието на р. Ропотамо, ще заобиколим насечения и скалист нос и ще акустираме на плажа до резиденция „Перла”. Привечер се връщаме отново в къмпинга за заслужена почивка и приятна раздумка около масата.

3-ти ден (Неделя). Днешния ден програмата ще е свободна, може да избираме да плажуваме и да се учим на по-специфични техники на гребане и баланс в каяка около плажа на къмпинга или да направим пешеходен преход до древното светилище „Беглик таш”. Светилището се намира на най-високата точка на Маслен нос и освен интересно аранжираните скални блокове от там се открива и страхотна гледка към морето. За тези, които не са го посещавали, мога само да кажа, че ще видят нещо наистина удивително и трудно обяснимо. За желаещи да се включат в тази екскурзия, които не живеят в София, уточняваме допълнително начина за придвижване до изходната позиция и цената.

Цена: 210 лв. (при група от минимум 7 човека).

Цена: 240 лв. (при група от минимум 4 човека).


Цената включва транспорт от София до къмпинг Юг и обратно, съпорт в района между къмпинга и р. Велека и Маслен нос, водач, каяк, гребло, спасителна жилетка, шприцка, водо- и ветро-устойчиво яке, неопренови ръкавици за гребане, сухи торби за багаж, бивачна екипировка (палатка, спален чувал, самонадувно шалте, възглавница, туристически прибори за готвене, газов котлон, челници, чаши и чинии за еднократна употреба), кафе.

 

Цената не включва: храна, напитки, нощувка на хотел, къмпинг и  други лични разходи.

За записвания: http://nomadteam.bg/contacts#sign-up

Тара - една от най-красивите и най-атрактивни реки в Европа. Каньонът на Тара е вторият по дълбочина в света, след този на река Колорадо в САЩ. Намира се в Черна Гора като последната част на реката преминава в Босна и се влива в река Дрина. Тара е почти 100 км. дълга, а каньонът е с дълбочина от цели 1300 м. Поради чистата питейна вода на река Тара, пищната разстителност и диви животни, каньонът е под егидата на ЮНЕСКО. Тази екскурзия е достъпна за всеки който иска да се потопи в дивата и очарователна природа на две балкански държави и да се впусне в едно истинско приключение с много емоции и адреналин.

Ден първи:
Отпътуване от София в 8,30 ч. за Босна и Херцеговина. Разстоянието е 560 км. 
Пристигане към 18,30 ч. в рафтинг-центъра, намиращ се на брега на реката и на 18 км. от град Фоча. Настаняване в бунгала и свободна вечер. 
Има условия за волейбол и футбол и разходка по път с пейки до реката. Целият комплекс е на брега и има ресторант с тераса над реката. 
Вечеря към 20,00 ч., купон около огъня и музика по ваше желание. За вечеря ще имате възможността да опитате различни специалитети, типични за района, направени на място от свежи, натурални съставки от района на Каньона на р.Тара. 

Ден втори: 
Закуската се сервира към 10,00 ч. и включва специалитети, който не може да опитате никъде другаде - домашно сушена шунка, топли понички с крема сирене са само началото на нашата оферта. 
След закуска е време за рафтинг. Екипировката - спасителни жилетки, каски, неопренови костюми, неопренови обувки, анураци се предоставят от рафт-центъра. Транспорт с джипове до Брестановица, началото на рафтинг-маршрута. Преди да стартираме по реката има обучение относно справянето в различни ситуации по време на рафтинга. 
Първите няколко часа се минава през най-атрактивната част от р. Тара и Каньона. Спира се на водопади, извори, за снимки и плуване. След 25 км. Адреналин, бистри води и спиращи дъха гледки, се пристига с лодката до рафтинг-центъра при ресторанта. Там има душове с топла вода и сме готови за обяд с отново местни специалитети – гореща телешка супа, агнешко, ярешко, телешко месо с вкусни зеленчуци, салати, домашно приготвени сладкиши и много други специалитети, който ще останат като изненада. 
След обяд, свободно време за разходка (Сараево е на 70 км.), почивка или плуване. В 21,00 ч. е вечерята. След тежкия обяд с месо от планината, за вечеря имаме пъстърва на скара, печени картофи и крема сирене, каша от царевично брашно, пай от спанак, пай от сирене и пай от месо приготвени под метален капак, домашно кисело мляко ... В нашият ресторант можете да пиете местно червено вино от винарната на Требиние, местна ракия от диви круши, и всички други напитки, сокове и бири.

Ден трети:
Програмата може да бъде като предния ден с рафтинг по трасето, а може да бъде заменена с джип-сафари до планина Prijevor, където ще направим пешеходна разходка с прекрасна гледка към най-красивите места на Националния парк "Sutjeska", най-високия връх в Босна и Херцеговина - Maglic и 81 метровия водопад “Skakavec’’…

Ден четвърти:
Богата закуска за гостите. Отпътуване за България.

Цена за събитието - по запитване.

За записване: http://nomadteam.bg/contacts#sign-up

 Три дни на прекрасния полуостров, ще ви заредят с много позитивна енергия, емоции и приключения, които дълго ще помните. Нашата туристическа агенция за приключения и туризъм отдавна посещава този ръкав на "Халкидики" и ще ви предложи най-добрите места за каяк - разходки и плажове за почивка.
Ще спим на прекрасен сенчест къмпинг с всички удобства за едно чудесно изкарване. През деня ще обикаляме с каяците по различни плажове и лагуни, а вечер ще се забавляваме до барбекюто или в някоя от многото таверни с традиционна морска кухня .
Екскурзията е подходяща и за хора без никакъв опит в каякинга. Ще бъдете придружавани от инструктор през цялото време, който ще ви въведе в основите на каякинга и правилана за вашата сигурност. Разстоянията които ще преминаваме, ще бъдат съобразени с възможностите и темпото на групата. Местата, които може да посетим са о.Диапорос и "Синята лагуна", плажовете "Кариди" , "Ориндж Биич", Робинзон и "Арменистис". Някои от тях са достъпни само от море и ние ще ви ги покажем с нашите бързи каяци.Тази каяк-екскурзия се е доказала през годините като една от най-търсените дестинации за активна почивка. Не я пропускайте!

Програмата е тридневна от петък до неделя или по избрани от вас дати, при наличието на мин. 6-човека или залащане на съответстващата сума.

Цена - 220 лв. (при група от минимум 6 човека)

Цена - 250 лв. (при група от минимум 4 човека)

Цена - 180 лв. - за три дни без транспорт


От нас се осигорява пълна каяк-екипировка, транспорт и водач.
Както и цялостно къмпинг оборудване: палатка, спален чувал, самонадувно шалте, възглавница, челници, масички и столчета, газов котлон, барбекю и др.


В цената не е включено: нощувки на къмпинга (8-10 евро на вечер), храна и напитки.

Потегляме от София в петък рано сутринтта след уговорка с групата.

За записвания: http://nomadteam.bg/contacts#sign-up

Язовир Сопот. Каяк в полите на Балкана
4-5 август 2018г.
Магнетично място с кристално зелена вода и брегове с вековна дъбова гора, приятни полянки за пикник с гледки към предбалканските възвишения и още ред други предпоставки да стегнем раницата и да тръгнем натам. 
Това място избрахме за поредния прекрасен уикенд сред природата с активна почивка и нотки на каяк обучение.
Програмата е следната:
В събота към 8:30 ч. ще стартираме от стадион „Васил Левски“ и след около час и половина ще сме на брега на язовира. Ще разтоварим каяците, ще си прехвърлим багажа в тях (затова е нужно да е по-компактен, без излишни екстри) и ще тръгнем на обиколка покрай брега. По време на разходката ще акцентираме върху елементите на гребането - преден и заден рул, завиване с наклон на тялото, завиване и маневри на място, качване в каяка от равен и от стръмен бряг, качване и слизане от кей или понтон, качване в каяка от вода и др.
Ще спираме за почивка, къпане и обяд. В късния следобед ще спрем на подходящо място и ще разпънем бивака. Ще си стъкнем огън, барбекю и всичко необходимо за приятната вечер.
На другия ден, в неделя, след сутрешното кафе и закуска ще продължим с разходката и обучението, както и с приятните паузи за бира и разхлаждане в кристалната вода на язовира. Към 14:00 ч. ще акостираме на стената и след като натоварим ще направим един късен обяд в ресторант „Добревски“ в село Български Извор с уникална българска и сръбска кухня. След обяда ще направим кратко посещение на една от най-красивите пещери в България - Съева дупка. После поемаме към София. Прибирането е около 20:00 ч.
Екскурзията е подходяща както за начинаещи, така и за напреднали каякари. Агенцията осигурява двойни и едноместни каяци от различен тип, според степента на уменията.

Цената - 160 лв. /чавек при група от минимум 6 човека 
В цената влиза: каяк и каяк оборудване, каяк инструктор и обучение, транспорт по целия маршрут, застраховка, данък,снимки (с камера и апарат), палатка, спален чувал и шалте (ако не разполагате с лични), дребна бивачна екипировка.
Цената не включва: храна и напитки, входове и такси за туристически обекти и други лични разходи.

Всеки или може би повечето от вас са били поне веднъж на брега на най-големия по водосборен басейн язовир в България, а именно - язовир Искър.
Това обаче не значи, че го познавате, а и може би не предполагате, какви красиви кътчета има по бреговете му.
Това наше двудневно пътешествие има за цел да ви разкрие красотите и предизвикателствата, които крие този огромен воден басейн.
Ще направим една пълна обиколка на язовира с каяците, като старта ще бъде от плажа на Иструм Парк. Първият ден пътят ни ще е основно покрай дивите, незаселени брегове от източната страна покрай резервата, ще пресечем язовира по ширината му, малко преди забранената за плаване зона до стената и ще си потърсим някое закътано, усамотено заливче от западната му страна. Ще спим една вечер на палатки, ще си направим барбекю, лагерен огън, ще пием биричка или винце, ще поплуваме в топлите води и ще се насладим на прохладната нощ в сладки приказки за живота....
На втория ден ще съберем лагера сутринта, след като си изпием кафенцето и закусим и ще продължим плаването. Ще минем покрай "Силиконовата долина", наречена още "Камелот" :), ще завъртим покрай култовото по времето на комунизма "Щъркелово гнездо", ще навлезем дълбоко в ръкава, в който се влива река Искър, ще минем покрай "Плажа на сърфистите", след това през шипоченския залив и накрая, приятно уморени и изключително доволни, ще завършим обиколката си на плажа на комплекс "Иструм парк", където ще хапнем и изпием по една много заслужена бира! :)

Цена: 150 лв./човек
(Екскурзията се състои при минимум 6 участника)

* Цената включва: транспорт с комфортен микробус София-Иструм парк-София, каяк и пълна екипировка за гребане (спасителна жилетка, гребло, ръкавици, яке, сухи торби за багаж), бивачна и къмпинг екипировка (палатка, спален чувал, чаршаф за сп. чувал, постелка, възглавница, челник, маса, столчета, барбекю, газов котлон, кафе), каяк-водач през целия преход, туристическа застраховка, данък.

Цена без транспорт: 140 лв./човек

* Цената не включва: храна, напитки и други лични разходи.

Записвания се правят само тук: https://www.nomadteam.bg/contacts#sign-up
Резервация за пътуването се прави с превод на 50% аванс по сметка на агенцията.

Едно незабравимо пътешествие по речения път на България, придружен от изключителни гледки, лагерни огньове и бивакуване на красивите островни плажове.
Ние от Trip-Nomad Team ще Ви предоставим възможност да изживеете това приключение по възможно най-добрия начин.
1-ви ден, петък:
Потегляме от София не по-късно от 6,00 ч. Пристигаме около 10 ч. на брега на реката до с. Куделин (най-северозападната точка по реката в българския участък), от където ще започне пътешествието по вода. Прехвърляме багажа от колата в каяците и потегляме по течението. Целта за деня е да достигнем до с. Кошава, където ще преспим на палатки на плажа до селото.

2-ри ден, събота:
Ставаме към 7,30 ч. Хапваме, пием кафе или чай и потегляме в посока гр. Видин. Маршрутът ни този ден ще мине покрай още няколко острова, на които ще спираме за почивка, снимки и плаж. Ще минем през крайбрежната зона на гр. Видин и крепостта "Баба Вида". Спираме за нощувка на о. Голям близнак на няколко км. под Видин.

3-ти ден, неделя:
Ще бъде и последен. Потегляме към 9 ч. в посока гр. Лом. Ще минем покрай още 5 острова и акостираме в ранния следобед (около 14 ч.) на плажа на гр. Лом. Ще има време около 2 ч. за плаж или кръчма, докато организираме логистиката с колите.

Цена: 210 лв. (за група от минимум 6 човека)

Цената включва: транспорт София-Куделин-Лом-София, логистика в района Куделин-Лом, каяк-водач, каяк, гребло, спасителна жилетка, шприцка, водо- и ветроустойчиво яке, неопренови ръкавици за гребане, сухи торби за багаж, бивачна екипировка (палатка, спален чувал, шалте, възглавница, туристически прибори за готвене, газов котлон, челници, чаши и чинии за еднократна употреба).

Цената не включва: храна, напитки, нощувка на хижи или хотели, други лични разходи.

Записванията стават тук: http://www.nomadteam.bg/contacts#sign-up. Резервация за пътуването се прави с внасяне на 50% аванс по сметка на агенцията.
Местата са ограничени!

1-2 септември 2018г.
Власинското езеро всъщност е язовир :-) Но това не го прави по-малко привлекателно, особено в летните горещини. Този воден басейн се намира на над 1200 м. н.вис. и температурата там дори и в горещите летни дни е доста поносима, а водите приятно прохладни. По бреговете му има няколко хотелчета и доста къщи за гости, а братята - сърби се възползват от тази благодат по всевъзможни начини.
Нашата екскурзия в посока запад ще бъде освен каякарска и кулинарна, защото там, както всички знаем храната е нещо, което е издигнато почти в култ и нюансите от вкусове на различните специалитети просто не са за изпускане!
Всяко пътешествие си има и програма, така че.......
Ден първи - събота: среща в 7:00 ч. на локалното на бул. Тодор Каблешков до магазин Била, срещу мол България. Потегляме в посока Власина рид. Пристигаме около 10-10:30 ч. на брега на езерото и се настаняваме в къмпинга, разпъваме палатките и обядваме. В ранния следобед се екипираме, правим задължителния инструктаж и се качваме в каяците. Ще направим 4- часова разходка покрай зелените брегове, ще спираме за почивка, снимки и плуване. Привечер се връщаме отново в къмпинга и се подготвяме за кулинарната вечер.
Вариантите за вечерта са два - да си спретнем барбекю в къмпинга или да посетим някои от околните ресторанти. 
Ден втори - неделя: след ставане около 8:00 ч., ще пием кафе, ще закусим и отново ще се приводним, за да направим втората ни каяк-разходка. Бреговете на Власинското езеро не са обрасли с гъста гора, но са много зелени, дори и в края на лятото. В езерото има два острова, които са изградени само от растителност и ги наричат "плаващи", всъщност те наистина се движат съвсем бавно и са едно от чудесата в този водоем.
Следобед към 16:00 ч. събираме лагера, товарим лодките и се прибираме.
Очаквано връщане в София около 20-21:00 ч.

Цена: 160 лв./човек
(Минимален брой участници 6, максимален 15)
* Цената включва: транспорт София-Власина рид-София, каяк (двуместeн/едноместен) и пълна екипировка за гребане (спасителна жилетка, гребло, суха торба за багаж, ръкавици, яке), бивачна и къмпинг екипировка (двуместна палатка, спален чувал, чаршаф за спален чувал, шалте, възглавница, маси, столчета, тента, барбекю, газов котлон, прибори за еднократна употреба, челници, кафе), водач по целия маршрут, туристическа застраховка, данък.
* Цената на включва: храна, питиета, такса за къмпинга, лични разходи

Цена без транспорт (ако местата в нашите бусове са запълнени): 140 лв./човек

Записвания се правят само тук: https://www.nomadteam.bg/contacts#sign-up
Резервацията за пътуването се прави със заплащане на 50% от стойността на екскурзията.
Всеки пасажер, трябва да носи лична карта при минаване през КПП!

С каяк през каньона на р. Места 15-16.09.2018

Този природен феномен, към който искаме да насочим вниманието ви, е каньонът на река Места, намиращ се в гръцката част на реката между градчетата Кръстополе и Галани, включен в национален парк "Stena Nestou". Реката в продължение на стотици хиляди години е дълбала твърдата скала и си е проправяла път към морето, за да създаде това впечатляващо творение, на което можем само да се възхищаваме. 
Дължината на каньона е приблизително 24 км., които ще изминем с каяците за около 5 часа по течението на реката, което ще ни помага много. Ще спираме на пясъчни или каменисти коси за почивка, снимки и хапване и накрая ще финишираме на един страхотен плаж в края на каньона.

Програмата:
Ден първи - събота: среща в 07:00 ч. в локалното шосе на бул. "Т. Каблешков" от страната на магазин Била, срещу мол България, където има място да оставите колите си. По пътя може да спрем в гр. Сандански на маг. Кауфланд да си купим храна за през деня, когато ще сме на вода. След това продължаваме към градчето Паранести, от където ще се отправим към един изключително чист язовир, намиращ се на 20 км. от него. Ще се екипираме, ще направим инструктаж. След това ще направим една приятна разходка в язовира, за да оттренираме основните маневри и движения, които са важни при плаване в река. В края на деня товарим лодките и се отправяме към Ставруполи, където ще се настаним в едно изключително приятно хотелче. Пътят до там е около 45-50 мин. и ще пристигнем там около 7-7,30 ч. вечерта. Ще вечеряме на центъра на градчето, където има различни заведения и човек може да хапне както гирос, така и някакви типични гръцки специалитети, като цените не са никак високи.

Ден втори - неделя: ставаме в 7:00 ч., събираме багажа и слизаме отново на площада в центъра на градчето, където ще закусим и пием гръцко кафе, за да се ободрим и приготвим за предстоящото емоционално и изключително живописно плаване вече по самата Места! С колата ще се спуснем до реката, където ще разтоварим каяците, ще се екипираме и направим задължителния инструктаж за плаване в река и движение в група. За деня ще ни е необходимо да имаме по 1,5 л. вода/човек и някаква храна (сандвичи или барчета) и разбира се по някоя биричка... След като всички са готови и качени в каяците, потегляме. Всички участници следват водача и изпълняват неговите нареждания, защото реката, колкото и да е спокойна в този си участък, все пак е река!
С каквито и суперлативи да опиша каньона, може би ще е недостатъчно, така че ще оставя сами да му се насладите.
Финишираме плаването на страхотния плаж над градчето Галани около 15,00 ч. Събираме екипировката, товарим каяците на ремаркето и се прибираме в София, заредени с много положителна енергия, страхотни изживявания и красиви спомени.

Цена: 260 лв./човек
(минимален брой на групата 7 участника, максимален 11)

* Цената включва: транспорт София-Паранести-Ставруполи-Галани-София, каяк-водач, шофьор, каяк (едноместен или двуместен) и пълна екипировка за гребане, обучение, пропуск за плаване по реката, застраховка за водни спортове, данък.
* Цената не включва: нощувки в хотел/къща за гости (около 20-25 евро/вечер), храна, напитки и други лични разходи

Записванията стават само тук: https://www.nomadteam.bg/contacts#sign-up

Резервацията се потвърждава с превод на 50% от стойността на екскурзията по сметка на агенцията.

Екскурзията не е подходяща за хора без опит в плаването с каяк!

Студен кладенец - каяк експедиция и още нещо....
28-30.09.18

Нашето посрещане на есента е с тридневна каяк експедиция до най-интересните и потайни кътчета на яз. Студен Кладенец. Това е едно от най-красивите и екзотични места в Източни Родопи и в България. Огромната водна шир погълнала вертикалните скални масиви, реки и дъбови гори, каньони с причудливи форми и скрити водопади, богатото биоразнообразие и малките автентични селца с приветливи хора са една комбинация, която ни кара да се връщаме там многократно. Местата, които ще ви покажем и пейзажите, които ще запечатате в своите фотоапарати, ще ви накарат да разберете, че не винаги е нужно да минете хиляди километри, за да видите нещо красиво и различно.
За да имате поглед "върху нещата", за които споменахме не само от вода, ще ви качим с един лек пешеходен преход до най-високата точка по средата на язовира, а именно местността "Юмрук скала". От там гледката е......Трябва да я видите сами!

Програмата...
Ден първи - петък:
Тръгваме от София от стадион Васил Левски в 7:00 ч. в посока Кърджали.
Каяците ще пуснем на вода от село Широко поле около 10:30-11:00 ч. Целия багаж ще прехвърлим в лодките, включително и храна поне за два дена. Не се притеснявайте, палатки няма да ни трябват, защото ще спим на ловната хижа на Крояците, което е едно чудесно място за почивка. След задължителния инструктаж се качваме в лодките и потегляме към каньона на Перперишката река. Този красив район е с две защитени местности от двете му страни и колонии от белоглави лешояди, които се надяваме да зърнем. След каньона и реката ще спрем за обяд в една чаровна рибарска хижа, до която се стига само по вода или с влак. След почивката продължаваме към бреговете на ловното стопанство и нашата крайна цел за деня ловна хижа Крояците. За финал на деня ще напалим камината и ще си приготвим най-вкусната и заслужена вечеря, която може да си представите.

Втори ден - събота:
След закуска и кафе на верандата с гледка към острова на Муфлоните, към 9:30 ч. потегляме с каяците към Коневския залив и скрития водопад в дъното на каньона - много диво и непристъпно място с вертикални скали с пещери и скални ниши и с богато биоразнообразие, достъпно само от към водата. 
След това може да спрем за почивка в дъбовите гори на Османовия залив сред колония от корморани, които винаги ни посрещат кацнали по клоните или ловейки риба във водата. Следобеда поемаме към брега на село Гняздово, за да направим нашия пешеходен трип. Около 14:00 ч. поемаме по едва забележимите горски пътеки към върха на Юмрук скала през полянки и смесени гори и след около час ходене излизаме на първата тераса с шеметна гледка. След още десетина минути достигаме най-високата точка с гледка към язовира, за която вече казах, че няма да описвам с думи. Когато сме поели необходимата доза магия от това място, тръгваме обратно по пътечката надолу към нашите каяци, като може да минем през скромния магазин на Гняздово за някакви провизии от първа необходимост. Плавайки покрай острова на Муфлоните, се прибираме обратно в хижата, за да си направим още една прекрасна вечер до огъня с много емоции за споделяне.

Трети ден - неделя
Тази сутрин пак ще се приготвим за ранно тръгване, защото интересните места не са свършили. Към 9:30 ч. товарим отново багажа в каяците и напускаме хижата. Ще плаваме покрай брега на ловното стопанство и вероятността да видим елени и сърни е почти 100%. Ако обаче искате да видим и зубри в почти естествената им среда, трябва отново да слезем на брега за кратка разходка. Тук в ловното стопанство са отделили едно доста голямо място за развъждането и приобщаването на тези европейски бизони към естествената им среда, където са живели в миналото. След това поемаме към Широко поле - нашата финална точка, но преди да натоварим каяците на ремаркето ще прескочим до въжения мост на село Лисиците, който е и най-дългият пешеходен въжен мост в България. Там пейзажът отново ще ни заплени, както и интересните места, до които може да отидем, но вече няма да имаме време за повече разходки и ще ги оставим за следващо наше приключение. Около 17:00 ч. товарим на буса багажа и тръгваме за София.
Очаквано пристигане към 20:30 - 21:00 ч.

Цена: 210 лв./човек (пригрупа от мин 6 участника)

*Цената включва: транспорт, водач, каяк и каяк екипировка, застраховка, данък.
*Цената не включва: нощувка в ловна хижа Крояците - 25 лв./ден (стаите са единични, двойни и тройни със собствени баня и тоалетна), храна и напитки и др. лични разходи.
Храната може да си я приготвяме сами в напълно оборудвана кухня, но има възможност и за заявка и доставка на местни специалитети по желание на групата.
При записване ще получите допълнителна информация за екипировка и провизии.

Предишен опит в каякинга е желателен, но за активни хора, които обичат движението сред природата и търсят допира с нея, няма да е проблем да се справят с активностите и без него!

Записвания се правят само тук: https://nomadteam.bg/contacts#sign-up

О. Амуляни, 5-7.10.18

Това магично място ни връща при себе си няколко пъти годишно, за да се радваме на красотата му с всичките си сетива. И въпреки че вече есента е на прага ни, ние смело ще се отправим натам за разходка с нашите каяци. Островът, дори и с леко по-хладно време, но с морска вода около 20-22 градуса, ще ни даде възможност да обиколим пясъчните плажове, синьо-зелените лагуни и скалните му скулптори в един дълъг уикенд в слънчевата Гърция. Няма да се впускаме в напрегната борба с изминаването на дълги километри морска шир, а ще направим един плавен и лежерен каяк трип, като за изпроводяк на лятото. Ще отдадем повече време на най-култовите за Амулиани места, а именно островната група Дрения (Магарешките острови), плажа Аликес, селцето Амулиани и селцето Орануполи, както и морската граница на Света гора. Ще обиколим най-причудливите скални форми за тези места и ще се разходим с каяците до плажа на Орануполи за по една бира или каквото ви е на сърцето. Вечер ще акостираме на къмпинга за нощувка и за.....каквото всъщност ни се прави. Може да се спи на палатки, каравани на плажа или бунгала с всички екстри. За кулинарните ни приключения ще имаме няколко варианта - можем да избираме между ресторанта на къмпинга, таверните в Орануполи или нашенската си скара, която можем да си занесем.
Програмата накратко:
Ден първи: петък рано сутринта към 5:30 ч. потегляме с бусовете на ТА Трип-Номад Тийм от София към заветното място. Около обяд сме там и разпъваме бивака, сваляме каяците и вече сме готови за първата ни каяк фиеста. Правим задължителния инструктаж за безопасност и с весело настроение и пълни хладилни чанти ще отскочим с каяците до Магарешките острови за следобеден плаж и разходка. После се връщаме в къмпинга за вечеря и почивка.
Ден втори: днес ще стигнем малко по-далеч, до култовия плаж Аликес. Той се намира от югозападната страна на острова и пътят до там е около час и половина. Там ще разпускаме на един от най-добрите пясъчни плажове в Гърция с кристална синьо-зелена вода и защитен от ветровете залив. Връщането може да стане с обиколка на острова и разходка в селото на Амулиани. Ако вятърът и морето не ни позволят, ще плаваме покрай набраздените скални образувания на Магарешките острови и ще се отбием до границата на Света гора и плажа на Урануполи. Вечерта на къмпинга ще прекараме с гозби и напитки в подобаваща атмосфера. 
Ден трети: в този ден програмата ще е свободна. Който има още желание за каякинг, може да изпробва някоя лодка с една разходка до Орануполи или да отскочим до селцето на Амулиани. Който, разбира се, се е наситил на активната почивка и напрягането на мускули, може да уплътни деня си с нещо по-лежерно и непретенциозно, като излежаване и разходка например. 
В 15:00 ч. товарим на буса всичко, което е наше и поемаме обратно към София с надеждата това уникално преживяване да се повтори през следващата година.
Каяк екскурзията е подходяща и за начинаещи каякари!

Цена – 220 лв./човек (при група от мин. 6 човека)
Цена без осигурен транспорт от туроператора – 190 лв./човек

Цената включва:
• Транспорт - от София до Урануполи и обратно;
• Каяк, спасителна жилетка, шприцка, сухи торби за багаж, неопренови ръкавици за гребане;
• Водач и обучение по време на целия трип;
• За тези, които нямат лична бивачна екипировка подсигурявама - палатка, спален чувал, шалте, маси, столове, барбекю, газов котлон, кафеварка, челник и др.;
• Застраховка.
Цената не включва:
• Нощувка на палатка - около 10 евро на човек на вечер;
• Има вариант който иска да спи на бунгало срещу 40 евро/вечер за бунгало за двама и 60 евро/вечер за четирима. Може и в каравана на плажа пак със собствен санитарен възел на същата цена;
• Храни и напитки;
• Други лични разходи.

При влошаване на атмосферните условия и потенциална заплаха за участниците на трипа, по преценка на водача, може да се промени програмата на екскурзията.

Записвания се правят само на: info@nomadteam.bg.

Резервация за пътуването се прави със заплащане на 50 % от сумата на екскурзията!

Добре дошли в каньон Матка!
Това е кътче, което запазва място в сърцето на всеки, който го зърне! Тук в продължение на хилядолетия водите на река Треска са си проправяли път през назъбените варовикови скали, стърчащи към небето с острите си върхове и скални ръбове. С пурпурен цвят водата изпълва тесния каньон, за да създаде една истинка приказка, в която да се потопим. Пещерите – не една или две - са сякаш специалният подарък в цялото това многообразие и не само над водата, а и дълбоко под нея.
Да, това е място, където, буквално може да практикувате почти всички outdoor спортове и да презаредите тялото и душата си с неповторими емоции, гледки и изживявания.
Нашата екскурзия ще бъде предимно в стил "активна почивка" и ще направим лек трекинг в района, за да може да го опознаете по най-добрия начин.
Първи ден- петък, потегляме от София с организиран транспорт към 15:00 ч. Пътят е около 270 км, които нормално се изминават за около 5 ч. Пристигаме около 20-21:00 ч. в хотела, който е разположен в началото на каньона и сам по себе си е едно приказно красиво кътче, създадено и поддържано с много любов. След настаняването ще се потопим в атмосферата на неповторимия ресторант. Храната, изключително вкусна и поднесена изискано. Виното, което може да пробвате, гали нежно сетивата и ще ви пренесе неусетно в тази приказка, наречена Македония....
Втори ден- събота, сутринта ставаме в 7:30 ч, пием разкошно, ароматно кафенце на верандата на хотела с неповторима гледка към тесния каньон, закусваме и се приготвяме за двучасова каяк разходка. Каяците, които ще ползваме под наем от нашите приятели в каньона са "sit on top", не са особено бързи, но са стабилни и всеки би могъл да ги кара. Естествено, ако някой не иска да плава с каяк, може да се разходи с моторна лодка, а ако изобщо не иска да влиза във водата има и трети вариант - пешеходна разходка по пътеката, вкопана в скалите, следваща извивките на каньона. Маршрутът по вода е около 4,5 км. в посока, като крайната ни цел е пещерата "Врело". Тя е един от природните феномени на Европа, защото е една от най-големите и все още непроучени подводни пещери. От нея извира мощна река, която образува силни подводни течения, а на повърхността изглежда, че водата ври. От там е дошло и името на пещерата. След като се върнем от каякинга, ще се преоблечем, ще направим кратка почивка и стягаме раниците и щеките. Мятаме по един сандвич и шише с вода и потегляме по един от пешеходните маршрути, който ще ни отведе до манастирчето „Св. Никола Шишевски”. То е разположено на една страхотна полянка между острите скали и предоставя панорамна гледка към езерото и хотела. Там ще направим кратка почивка, след което ще се изкачим още малко нагоре, за да разширим изцяло обхвата на панорамната красота. Под нас, вече на приблизително 400 м. вертикално, се вижда тесният каньон, виещото се като змия езеро, отблясъците на водата и лодките, които я браздят. На запад се открива масивът с високите си над 2700 м. върхове на Шар планина, която дели Македония от Република Косово. На юг гледаме към планина Солунска глава, а на север се виждат покрайнините на гр. Скопие. След като достигнем билото, ще направим по-дълга почивка , наслаждавайки се на 360- градусовата панорама. Предстои спускане обратно до манастира и след това до езерото, но по друга пътечка. За тези, които харесват скалното катерене и времето е благоприятно, бихме могли да им подсигурим водачи от местния клуб „Матка”, които да ги преведат и осигурят по изградените над манастира маршрути за спортно катерене. След като се спуснем към хотела и си починем, вечерта ще посетим един друг ресторант, който също е в стил "Матка", изграден в скална ниша и вътрешността му е като пещера. Храната е излишно да казвам, че е много вкусна, а на всичко това и евтина.
Трети ден- неделя, това е последният ден , но също ще го запълним с приключения и емоции. Сутринта след богатата закуска на хотела по-ранобудните могат да се разходят по хоризонталната пътеката в каньона, която се вие непосредствено до водата и да се порадват на красивите меандри на реката. В зависимост от желанието на групата и времето, може да се направи още един преход по стръмната пътека, започваща непосредствено зад хотела. Тя води до няколко манастирчета, разположени на скалите от западната страна на каньона. Трекингът обаче е подходящ за по-напреднали планинари. Другият вариант е разходка в центъра на гр. Скопие, където ще разгледаме забележителностите му и старата чаршия. По пътя ще минем през квартали, населени с албански и косовски емигранти, покрай разкошни джамии и старинни църкви, ще видим пълноводния Вардар и живота на хората в този град. Паркираме в близост до градското Кале, което респектира със своите високи и масивни стени. За съжаление, вътре в крепостта няма все още какво да се види, тъй като се извършват разкопки и възстановяване на постройките. Разходката ни ще мине през централната градска част по един от мостовете над р. Вардар и ще завърши в старата чаршия, от където всеки би могъл да си купи сувенир. Ще обядваме в една типична мюсюлманска кебапчийница, основана още през 1913 г. Около 15 ч. потегляме обратно към София, заредени с нови впечатления и емоции.
Пристигаме на изходния пункт около 20 ч.

* Цена: 170 лв./човек

Цената включва:
• Транспорт София – каньон Матка – Скопие – София (с комфортен микробус);
• Пътни такси;
• Трекинг водач и шофьор за дните на събитието;
• Туристическа застраховка.

* Цената не включва:
• Нощувка в хотел "Матка" (около 20 евро/човек/вечер в стай 2-ки и 3-ки);
• Наем на каяк/моторна лодка за двучасовата разходка (около 20 лв./човек)
• Ползване на алпийски водач и екипировка за катерене (в случай че някой иска да се възползва от катерачните маршрути).

Цена без включен транспорт: 145 лв./човек