« Вело Турове

Вело Турове

Уикенд

С това пътешествие имаме за цел да ви покажем (на тези от вас, които не са били по тези места) две от най-известните и красиви пещери в Родопа планина – Дяволското гърло и Ягодинската, да ви потопим в чистата и дива природа, да ви поизпотим малко по черните пътища яхнали велосипед, да изпробваме катерачните ви способности и да ви снабдим с доза от най-чистия и ценен наркотик познат на човешкото тяло, а именно АДРЕНАЛИНА.

Пътуването ни ще бъде за уикенда, като ще тръгнем от петък в късния следобяд за да не губим ценно време. Естествено, ако всички в групата имат желание и възможност, може да се тръгне и в петък сутринтта, като така, ще може да включим в маршрута си и една разходка по екотътеката край град  Девин, след, което да се насладим на откритите  топли минерални басейни.

1-ви ден Петък.Потегляме от София в посока Триград. Ако не разполагате с подходящ велосипед, пригоден за движение по черни пътища, може да наемете от нас. Всеки е желателно да има раница с необходимите дрехи и оборудване (резервни гуми, помпа, фар, стоп, каска, ръкавици и храна за по път). Спането ще бъде на хотел или къща за гости в града. След пристигане се настаняваме и вечеряме (свободна консумация) и със подходящо питие и сладки приказки се подготвяме за следващия, изпълнен с емоции ден.

2-ри ден Събота. След закуската и кафето, се приготвяме за велосипеден преход, като първата точка от маршрута ни е пещера Дяволското гърло. В пещерата се влиза на кръгъл час с организирана група с водач. Входа се заплаща (около 3-4 лв.). Желателно е да влезем в 10 ч., за да ни остане време и за другите дейности. Обиколката трае около 30-40 мин. След приключването и, потегляме към с. Ягодина и Ягодинската пещера, като маршрута ни ще е основно по черен път с ниска степен на трудност и малко изкачване. В края на изкачването ще имаме възможността да погледнем от върха на скалите, формиращи прочутото Триградско ждрело, като панорамата гледка спира дъха. Отвесите на скалите на места достигат до 350 м.! След дълго и приятно спускане, минавайки през селото отиваме към следващата уникална природна забележителност - пещера Ягодина. Там по същия начин, както в Дяволското гърло се влиза с водач и се заплаща такса. В тази пещера има страхотни пещерни образувания, които оприличават фигури на хора и животни. Водачите, разказват истории, както за геоложкото начало и развитието на пещерата, така и шегувити случки и измислици, на които всички много се забавляваме. След пещерната разходка, може да обядваме в ресторантчето срещу пещерата или ако си носим сандвичи. След почивката имаме два варианта, ако всички имат още сили и желание за педалиране, може да продължим по шосето в посока с. Буйново, покрай Буйновска река, от там към с. Кожари, към местността Водни пад и от там обратно към Триград. При този вариант маршрута ще бъде около 40 км. с полужителна денивелация около 600 м. Този маршрут е изключително живописен и ще ни преведе през много диви кътчета. Карането е с лека степен на трудност и комбинира шосе и черен път. Втория вариант, ако всички са се наситили на движението за деня е да се спуснем по шосето през живописното, тясно Буйновско ждрело в посока Тешел, покрай яз. Тешел, от там Гьоврен и обратно в Триград през Триградското ждрело (около 30 км.). В този маршрут ще се движим само по шосе, и ако някой много се измори, може да изчака в кръчмата в Тешел да го вземем с кола от там. Вечертта, след дългия и изпълнен с преживявания ден ще начертаем плана за последния ни ден – Неделя.

3-ти ден Неделя. Днес след като се наспим и закусим, ще се впуснем в следващото приключение – скално катерене придружено с екстремна спедеология. Естествено това мероприятие ще бъде уточнено предварително с групата, дали всички ще искат да се впуснат в него, тъй, като изисква предварителна подготовка и ангажиране на алпинисти. Става въпрос за посещение на Харамийската пещера. Тя се намира точно от другата страна на ждрелото срещу Дяволското гърло, но за разлика от нея, достъпа е доста по-труден. До подножието на пещерата се стига по стръмна пътека, тръгваща от шосето. Не след дълго се озоваваме в подножието на отвесни скали. Над нас на около 20-тина метра е входа. Водачите, които предварително сме ангажирали, ще изградят въжено трасе (рапел) с осигуровка по което ще стигнем катерейки се до входа. След, като всички се качим, продължаваме напред промъквайки се през тесен сифон и се се озоваваме в тясна и тъмна галерия. Понеже мястото е много ограничено минава само по един човек. Единия от водачите ни чака в тази тъмна галерия. Влизаме един след друг и никой не се връща повече назад...? Какво се случва по натам ще разберете сами! (Цената на това удоволствие е 30-тина лв.). След скалното ни приключение се връщаме в Триград. Обядваме, събираме багажите и велосипедите и потегляме в посока яз. Широка поляна и яз. Беглика. Ще направим почивка и снимки на тези прекрасни места, а ако имаме време и желание, може и да поплуваме в бистрите хладни води и след това се прибираме уморени и доволни в София (часовете на пристигане се определят от вас).

Цена:150 лв./човек( при група от мин. 8 човека )

Цената включва: транспорт от София до Триград и обратно със бус и ремърке с велосипеден багажник, водач, планинска застраховка, челник, ветро и водо-устойчиво яке за всеки участник (ако няма такова), 2 (две) нощувки в хотел или къща за гости.

Цената не включва: храна и напитки по време на прехода и в хотелите, нощувка в хотели(между 15-50 лв./легло в зависимост от хотела, такси за пещери (3-4 лв. за Дяволското гърло и Ягодинска, 20-40 лв. за Харамииската), такси за минерални басейни,  други лични разходи.

Препоръки:

 • Всички се движат с едно темпо, което определя водача и в група;
 • При неподходящи метеорологични условия, водача има право да промени програмата или маршрута;
 • Прехода е достъпен за хора без здравословни проблеми със сърцето, краката или други заболявания ограничаващи активната физическа дийност;
 • Носете туристически обувки, желателно водоустойчиви, един чифт маратонки и пантофи за хижата, топла блуза или яке но не много обемисто, шапка, каска, слънчеви очила, дрехи за преобличане при изпотяване, дъждобран, велосипеден клин с памперс, фотоапарат, резервна вътрешна гума, фар и светлоотразител за велосипеда;
 • Носете си суха храна, ядки и сушени плодове за времето на прехода;
 • Носете достатъчно вода.

Има едно място в Бг., което е характерно със специфичния си релеф и скални формирования. То е само едно и всички сте чували и най-вероятно виждали – Белоградчик и прочутите Белоградчишки скали. Уникалността и красотата на тези земни форми, съчетана с обгръщащата ги зеленина, спокойствие и изобилие на живот, прави това кътче истински рай за хората, обичащи близостта на природата и истински наслаждаващи се на спектакъла, който Майката-Земя е сътворила. Там, между тези исполини в различни форми, има безброй много пътечки и черни пътчета, по които ще минем с велосипедите, безброй много места със спиращи дъха гледки, безброй много красота, която ще видим, „яздейки” любимите си „кончета”.

Тази екскурзия, ще бъде с цел да ви покажем и запознаем със вело-маршрутите около този български град, толкова важен в древността. Да посетим две уникални пещери – Лепеницата и Венеца, ще направим обиколка на крепостта по пътеки, водещи към нея през „приказен” пейзаж и да усетим духа и ритъма на живота в тези земи. Ще нощуваме в хан „Мадона” на нашия приятел и съратник - планинския колоездач Радо, който е и един от главните виновници за организираното на не безизвестно ендуро-съзнезание „Rock & Roll”.

Като цяло, така като гледам, се заформя едно доста добро изкарване и доста добро каране J Който не вярва, нека дойде да се убеди лично!

Цена: 102 лв./човек  (при група от минимум 6 човека)

Цена: 130 лв./човек (при група от минимум 4 човека)

Цена за по-голяма група се прави при запитване. Има възможност екскурзията да стане тридневна, като цената се увеличава с 51 лв./човек/ден при група от мин. 6 човека и с 65 лв./човек/ден при група от мин 4 човека.

Цената включва: транспорт от София до Белоградчик и обратно, квалифициран планински вело-водач, нощувка в хотел „хан Мадона” 3***, планинска застраховка, якета против вятър и дъжд и челници (ако се налага употребата им).

Записванията стават мин. две седмици предваритено, поради ограничения брой места за нощувка и при заплащане на капаро от 50% от стойността на екскурзията.

Препоръки:

 • Всички се движат в група с едно темпо, което определя водача ;
 • При неподходящи метеорологични условия, водачът има право да промени програмата или маршрута;
 • Преходът е достъпен за хора без здравословни проблеми със сърцето, краката или други заболявания, ограничаващи активната физическа дийност;
 • Носете подходящи и удобни за каране и ходене обувки, желателно водоустойчиви, резервен  чифт маратонки, джапанки, топла блуза или яке, но не много обемисто, шапка, слънчеви очила, дрехи за преобличане при изпотяване, щеки, дъждобран, фотоапарат;
 • Носете си суха храна, ядки и сушени плодове за времето на прехода;
 • Носете достатъчно вода.

(Подходящ за начинаещи и средно напреднали велосипедисти)

Предлагаме ви уникален шанс яхнали велосипеда да се докоснете до красотата и мистиката на "Източни Родопи" . Да въртим педали под изваяните от река Арда скални форми в "Каньона на лешоядите" и да кръстосваме красивата й долина, изпълнена с тайнството на древните народи. Ще караме велосипеди по поречието на р. Арда и ще наблюдаваме кръжащите над главите ни лешояди. Ще посетим природозащитния център "Източни Родопи в Маджарево, където ни предлагат подробна беседа за дивата природа в района. Ще направим уникални снимки от най-известния меандър на Арда, ще разгледаме причудливите базалтови образувания на "Шейтан дере" и ще минем край мистичните скали на "Кован Кая" - и всичко това само в рамките на един уикенд. След изминатите през деня километри, вечер ще се радваме на прекрасния комплекс „Перпера", където ще нощуваме. Ще спим в красиви вили с чудесен двор , веранда и барбекю. На наше разположение в комплекса има басейн, спа център(включени в цената) и ресторант. от които може да се възползваме . Това приключение е за хора, които обичат активната почивка,красивата природа и вело-разходките. Дори и да сте започнали от скоро да практикувате планинското колоездене този трип е много подходящ да натрупате опит без излишни рискове и сложни технични участъци. Маршрутите са комбинация от асфалтови и макадамови пътища с малка до средна денивелация и продължителността им няма да представлява трудност за всеки средно активен човек без физически и здравословни проблеми.

Маршрут първи ден-събота 24.6.2017
38 km. (25 km. - асфалт и 13 km. макадам)
Денивелация +450м - 450м.
Време на активно каране 4-5 ч.

Маршрут втори ден-неделя 25.6.2017
26 km.(15km. - асфалт и 11 km. - макадам)
Денивелация +230 -230
Време на активно каране 2-3ч.

Програма:
Първи ден- петък
Тръгване от София в 17:30 ч. от стадион „Васил Левски“. Очаквано пристигане в комлекс „Перпера" в 20:30-21:00ч. Следва вечеря и нощувка. Който пътува със собствен транспорт може да се организира и за по-ранно или по-късно пристигане.
Втори ден - събота:
Закуска и кафе в ресторанта на комплекса между 8:00 и 9:00 ч. Потегляне по маршрута в 9:00 ч. Пристигане в Природозащ. център на брега на р. Арда до гр. Маджарово преди обяд. Следва беседа, снимки, наблюдение на птици и обяд в центъра. Връщаме се обратно покрай р. Арда до комлекс "Перпера".
Следва басейн, спа, вечеря и почивка.
Трети ден- неделя 
Закуска и кафе в ресторанта на комлекса между 8:00-9:00 ч. Потегляне с велосипедите в 9:00 ч. Маршрутът е: комлекс "Перпера"- с. Морянци - с. Студен Кладенец - с. Рабово - комлекс "Перпера". Ще направим пауза, за да разгледаме скалите на "Шейтан дере" и ще спрем за почивка в село Рабово. Следва прибиране към комплекса в обедните часове. Обяд, събиране на багажа и отпътуване за София окло 16:00 ч. 
Необходима екипировка:
Планински велосипед в добро техническо състояние (ако нямате такъв може да наемете от нас на цена 40 лв. за цялата екскурзия), каска за велосипед, дрехи, подходящи за планина, шапка и крем против слънце, раница 25-30 л. за еднодневни преходи, шише за вода мин. 1 л. - 1,5 л. на човек., резервна вътрешна гума мин. 1 бр. и лепенки един комплект. Не забравяйте и бански за басейна. 
Храна: подсилващи енергийни барове, ядки и сушени плодове за времето на преходите. Основната храна е в заведения.

* Цена - 195 лв.
Цената включва: транспорт София - комлекс "Перпера" - София; 
две нощувки с две закуски и ползване на басейн и спа-център в комплекса; 
веловодач по маршрутите в трипа; 
застраховка "Злополука"

Цената не включва: обяди, вечери и напитки, други разходи от личен характер, колело под наем.

* Цена без транспорт - 145 лв.

Местата са лимитирани!
 

В това издание на "Вело Средногорие", ще караме, изследваме и опознаваме източната част на прекрасната и богата на биологично разнообразие и артефакти, планина Средна гора. Изходна и крайна точка на маршрута ни ще е гр. Хисар. Нощувката ни ще е на уютната хижа Фенера. Преходите са подходящи за начинаещи и средно-напреднали планински колоездачи и най-вече за планинари и любители на красивата природа! Ще направим един кръгов маршрут, който ще ни преведе през плетеница от черни пътища, игриви пътечки, през горски поляни, широколистни и иглолистни гори, малки бистри реки и поточета и симпатични селца. Маршрута за първия ден е 18 км., но ще е малко по-труден, заради изкачването от 950 м.денив. Тази дистанция, спокойно се преодолява за 5-6 часа. След като стигнем на хижата, ще направим дълга почивка, ще хапнем и после може да отидем до разкопките на древно тракииско светилище, което се намира на в. Козя грамада на около 10-15 мин. от хижата. Вечертта ще се насладим на добрата компания в уютната столова и ще ви разкажем за забележителностите в района и много други интересни неща свързани с историята на разкопките и планината. Втория ден маршрута ще е по-дълъг като километри - 40 км., но ни предстои основно спускане. Ще минем покрай местността "Бело камъне", през разкопките над с. Старосел, през с. Мътеница и накрая ще завършим пътешествието отново в изходната ни точка - гр. Хисар.
Потегляме както обикновенно от София, паркинга пред нац. стадион В. Левски в събота 13.05.17 - 7,00 ч., връщаме се в неделя 14.05.17 около 20-21.00 ч.
Цена: 90 лв./човек
Цената включва: нощувка в х. Фенера, транспорт, водач и планинска застраховка.
Цена без транспорт: 75 лв./човек
В хижата се предлагат храна и напитки, така, че който иска може да се възползва от това.
Който няма подходящ планински велосипед, може да наеме от нас на цена от 20 лв./ден.
Записвания се правят само на: info@nomadteam.bg с три имена, егн и телефон. Моля пишете ни, как предпочитате да пътувате - с ваш или с наш транспорт и дали искате да наемете велосипед!
Очакваме ви! :)

Това три – дневно вело-пътешествие ще ни отведе до една от най-красивите части на Стара планина. Ще имаме възможността в рамките на тези само 72 часа да качим от южната страна на Балкана до билото, ще преодолеем обща денивелация от 3550 м и ще слезнем обратно в изходния пункт. Първия ден ще стартираме от с. Тъжа и след 20 км., по полегато изкачващ се черен път ще стигнем до х. Тъжа. Денивелацията за този ден ще е около 1000 м. Там ще пренощуваме. На втория ден ще се изкачим (пеш или с велосипед) до втория по височина връх в Стара планина, а именно в. Голям кадемлия 2275 м., от който се разкриват зашеметяващи гледки към масива „Триглав”, х. Мазалат и долината. Прехода от х. Тъжа до върха и обратно е около 6-7 ч. За тези, които искат да си почиват, могат да го направят в уютната хижа или да се разходят по маркирана пътека до в. Марагидик 1890 м., който е само на 1,30 ч. от х. Тъжа. Третия ден ще се спуснем по черния път обратно до с. Тъжа, покрай живописното дефиле на р. Тъжа и ще се насладим на гледката на водопада  „Кадемлийско пръскало”.

Потегляме в петък в  7,30 ч., връщаме се в неделя около 21,00 ч.

Цена: 110 лв./човек (при група от мин.  8 човека)

Цената включва:  транспорт София-с. Тъжа -София, специализиран транспорт за велосипедите, вело- водач, планинска застраховка за 3 (три) дни, 2 (две) нощувки в х. Тъжа, челник, ветро и водо-устойчиво яке за всеки участник (ако няма такива).

Желаещите трябва да имат подходящ планински велосипед, достатъчно здрав и сигурен. Няколко дни преди заминаването се прави среща с участвиците за проверка на велосипедите и екипировката. Всеки трябва да има каска и раница 30-40 литра. Ако някои от участниците няма подходящ велосипед , може да наеме такъв от нас на цена от 15 - 25 лв./ден, в зависимост от класа на велосипеда (цената включва велосипед и каска)

Цената не включва:  храна и напитки по време на преходите и хижата, други лични разходи.

Препоръки:

 • Всички се движат в група с едно темпо, или се изчакват;
 • При неподходящи метеорологични условия, водачът има право да промени програмата или маршрута;
 • Преходът е достъпен за хора без здравословни проблеми със сърцето, краката или други заболявания, ограничаващи активната физическа дийност;
 • Носете подходящи и удобни за каране и ходене обувки, желателно водоустойчиви, резервен  чифт маратонки, топла блуза или яке, но не много обемисто, шапка, слънчеви очила, дрехи за преобличане при изпотяване, фотоапарат, каска, раница, джобно ножче, резервни вътрешни гуми (2 бр.).
 • Носете си суха храна, ядки и сушени плодове, енергиини барове за времето на прехода;
 • Носете достатъчно вода (поне 1,5 л.).
 • Препоръчително време за този маршрут: от края на юни до края на септември!

Потеглянето е както обикновенно от паркинга пред ст. В. Левски в Петък следобяд към 16,30 ч. (като има вариант да се тръгне и в петък сутринтта, ако всички в групата са съгласни).  Всеки идва със собствения си велосипед, пригоден за каране в планината, каска, ръкавици и раница оборудвана за двудневно каране (сандвичи, вода, резервна гума, сушени плодове, енергиини барове и т.н.). Товарим багажа на буса и потегляме.... Посоката е гр. Петрич и по-точно х. Беласица. Там ще пренощуваме, като има вариант да се спи на хижата (при цена около 13-18 лв./легло) или на палатки. Следващия ден, сутринтта се приготвяме след закуска за целодневно каране, като маршрута ни ще бъдеот хижата в посока в. Конгур и билото на планината. Изкачването не е много дълго, но е сравнително стръмно. До билото имаме около 8 км., които в най-лошия случай са 2 часа. Гледката от върха, обаче си струва усилията. От билото се открива гледка към един доста голям водоем в Гърция, т.н. езеро Керкини, в което се влива р. Струма. Беласица е планина разположена между три държави – България, Гърция и Македония. Билния път по който ще продължим пътуването си е всъщност граничната бразда. Целтта ни е да се придвижим по него до границата с Македония (около 16 км.) и от там се спускаме към село Габрене. От там поемаме по шосето, минаващо през селцата Скърт, Яворница, Самоилово и Коларово се придвижваме обратно до Петрич от там до хижата. Маршрута е около 60 км. комбинирано каране с доста почивки, снимки и позитивни емоции от контакта с планината. Последния ден ще буде свободноизбираема програма, като можем да предложим няколко варианта: Първи вариант – след вчерашното длъжко караненямаме много желание отново да се яхнем на кончетата и спим до късно, правим дълга и мързелива закуска с няколко кафета, след което, събираме багажа и може да се разходим с колата до Самуиловата крепост. След това поемаме обратно към София, като пътьом правим една кръчма на Кресненското дефиле. Втори вариант – след закуска, много ни се кара, така, че, стъкмяваме багажите набързо и с екшънмобила се придвижваме до Мелник. От там с велосипедите се качваме по шосето до Роженския манастир. Разглеждаме го и след това по една доста „игрива” пътечка се спускаме обратно в Мелник. Хапваме в някоя битова механа и потегляме за София. Трети вариант – решили сме предварително, че този ден ще разнообразим велопътешествието си с нещо по-различно, като например Rafting!. Събираме багажа и се отправяме към Кресненското дефиле. Правим едно диво и незабравимо спускане по реката. След това сядаме в някое кръчме да изпием по бира и да се подкрепим и .... обратно в София. Може да се измислят и други варианти, които ще бъдат обсъдени по време на пътуването! ;)

Цена: 80 лв. на човек (при група от мин. 6 човека)

Цена: 95 лв. на човек (при група от мин. 4 човека)

Цената включва: транспорт, водач, водо и ветро-устойчиво яке, дребна бивачна екипировка, челник, планинска застраховка.

Цената не включва: храна и напитки по време на пътя и други лични разходи.

Препоръки:

 • Всички се движат с едно темпо, което определя водача и в група;
 • При неподходящи метеорологични условия, водача има право да промени програмата или маршрута;
 • Прехода е достъпен за хора без здравословни проблеми със сърцето, краката или други заболявания ограничаващи активната физическа дийност;
 • Носете туристически обувки, желателно водоустойчиви, топла блуза или яке но не много обемисто, шапка, слънчеви очила, дрехи за преобличане при изпотяване, дъждобран, фотоапарат;
 • Носете си суха храна, ядки и сушени плодове и енергиини барове за времето на прехода;
 • Носете достатъчно вода.

Тази част на планина Средна гора е много подходящо маясто за вело-туризъм.Тук се преплитат красивата природа с част от културно-историческото наследство на  България.Архитектурни паметници и минерални извори, това може да кажем за  градовете  които я ограждат.А това са Панагюрище от запад, Стрелча от юг, Хисар и Старосел от изток и Клисура и Копривщица от север. Всъщност  това е района, върху който искам да фокусирам вниманието ви и в който съм разучил и описал няколко доста приятни маршрути.

Изходният пункт за всички тях е град Стрелча. Това градче, което много от вас дори няма да се сетят къде се намира е най-общо казано на пътя между Панагюрище и Копривщица на около 150 км. от София. Това е малко, тихо и красиво населено място, което е заобиколено от на пръв поглед безинтересни хълмове. Но това първоначално впечатление бързо се променя и преобразува в истинско удивление и възхищение от дивата и на много места непокътната природна красота. Когато човек излезе от крайната уличка и хване по песъкливите черни пътища нагоре към гората, нещата коренно се променят. И така, добре дошли  в Средна гора.

Велосипедни преходи в района на гр. Стрелча

1-ви ден Събота. Среща  в 7,00 ч. сутринтта (уточнява се допълнително мястото). Товарим велосипедите на ремъркето и потегляме. Пътят отнема около 2 ч. Пристигаме на изходна позиция около 9-10ч. Стягаме велосипедите и раниците и ще поразходим „кончетата” по западния склон в посока Копривщица. Първия ден карането ще е около 15-20 км. по черен път и още толкова по асфалт, с денивелация +450 м., като има алтернативи на маршрута в зависимост от възможностите на участниците. Нощувката ще е в хотел с минерален басен. Кръчмите в града са добри и предлагат истински вкусотийки.

2-ри ден Неделя. Ставаме около 8 ч. Закусваме, пием кафенце, събираме си багажа от хотела и се подготвяме за тръгване. Желателно е всеки да е запасен с достатъчно вода и храна, тъй като пътят, по който ще караме, не минава през населени места. Потегляме в посока юг към в. Вълк. Карането е по приятен, песъклив път с лек постъпателен наклон, редуващ се с равни участъци. Последният участък от пътя до връхната точка е най-стръмният, но за сметка на това с него приключва изкачването ни за деня. Положителната денивелация е около 700 м. От в. Вълк поемаме на севр към  местността „Барикадите” и после на изток в посока с. Старосел. Пътя ни преминава през местността „Бело камъне”, като караме по живописен и игрив черен път все надолу. Ще минем през изключително красиви места, редуващи вече прошарени гори и открити поляни и така неусетно се озоваваме в с. Старосел, прочуто с хубавото си вино. Ще имаме възможност да седнем и да изпием по чаша от гроздовия елексир преди да потеглим . Колата с ремъркето ще ни чака в селото, където товарим велосипедите и се отравяме към София за да завършим това прекрасно и емоционално пътешествие.

Цена: 110лв./човек (при група от мин. 7 човека)

Цената включва: водач, обучение за каране на велосипед в пресечен терен, якета против дъжд и вятър, туристически застраховки, специализиран транспорт на велосипедите,транспорт за участниците.

Цената не включва: нощувка в хотел (25-30 лв./легло), храна и питиета, лични разходи, наем на велосипед и екипировка (15-25 лв./човек/ден в зависимост от велосипеда).

Всеки участник ползва собствен велосипед, каска и еднодневна туристическа раница. В случай, че някой не разполага с подходящ планински велосипед, може да ползва под наем такъв на организаторите.

Резервацията за пътуването се счита за потвърдена с превеждане на 50% аванс по сметка:

За повече информация: info@nomadteam.bg

Първи ден-Събота 06.05: потегляме от София в 7,00 ч. от паркинга пред ст. В. Левски. Пристигаме в хан Мадона в с. Фалковец около 10,30 ч. Правим кратък инструктаж за движението на групата по шосе и черните пътища, сваляме велосипедите и се подготвяме за първия ни вело-преход. Маршрута по който ще минем е панорамна обиколка на едни от най-красивите места и природни феномени в района. Червената църква, скалния исполин "Боров камък", Белоградчишката крепост, пещера Лепеница и пещера Козарника. Прехода е комбинация от шосета, черни пътища и приятни горски пътечки с лека динивелация и дистанция от около 50-тина километъра. Вечертта акустираме в уютния хотел, вечеряме и се наслаждаваме от преживяното.
Втори ден-Неделя. Ставаме към 7,3 ч., закусваме, пием кафенце и потегляме. Маршрута ни за този ден има за цел да ни отведе до подножието на в. Миджур и по-точно до хижа "Горски рай", която е един много удобен изходен пункт за изкачването му. Движим се в началото по шосе, което след с. Чупрене, преминава в макадан с плавно изкачване към хижата. През повечето време се движим в гора, която ще ни пази от слънцето. Денивелацията е около +1000 м. до хижата, а километрите около 30. На хижата ще направим почивка, ще хапнем, след, което започваме дълго спускане към с. Репляна отново по черен път. От с. Репляна, продължаваме по шосе обратно към хотела. След този изкаран в динамика, чист въздух и много прекрасни и зелени гледки ден, ще се насладим на вкусната вечеря и червено вино от местната винарна, които нашите любезни домакини от "Хан Мадона" ще ни сервират. Трети ден-Понеделник. След закуската в 9 ч. ще направим една лека разходка с велосипедите по шосе до пещера Венеца с цел да разгледаме този природен феномен, след което ще обядваме в ресторанта на хан Мадона, товарим велосипедите и потегляме обратно към София.
Всички желаещи да се включат в това събитие, трябва да имат подходящи планински велосипеди и екипировка за движение по пресечен терен. Тези, които не разполагат с такива, могат да наемат от нас на цена от 20 лв./ден. Маршрутите са леки и подходящи за начинаещи планински колоездачи, но не и за такива без никакъв опит!
Записването става на info@nomadteam.bg с три имена, егн и телефон, най-късно до 01.05.17
Ако имате въпроси относно, екопировка, маршрут, организация или друго ни пишете и ние ще се свържем с вас.
* Има вариант, в зависимост от желанието и възможностите на групата, в маршрута да се включат повече черни пътища и пътеки (single track), по които да усетим адреналина в кръвтта и вятъра в каските! :)

Цена: 175 лв./човек
Включва: транспорт от София да Белоградчик и обратно, вело водач и шофьор, две нощувки със закуски в Хан Мадона, специализиран транспорт за велосипедите, планинска застраховка.
Цената не включва храна (освен закуска), лични разходи, такса за крепостта.