Минало Събитие

Златна есен в Родопите-вр. Вейката (12 октомври - 14 октомври 2018 )

Златна есен в Родопите-вр. Вейката, 12-14 октомври

Предлагаме Ви да избягате за три дни от напрегнатото ежедневие на големия град. Спокойствието в тази невероятна част на България е впечатляващо, ако добавим есенните багри, родопската природа, бит и кухня, то преживяването ще е незабравимо. 
Заедно изкачваме диви върхове, достигайки най-южната точка на родината ни. Ще се насладим на местното гостоприемство и на част от древната история на този изумителен район.
Ден 1-ви. Среща на паркинга пред стадион „Васил Левски” в 7.00 ч. Отпътуваме за района на село Безводно, където е подхода за изкачване на връх Чиляка. Когато се справим с това предизвикателство, отпътуваме на юг към нашите домакини в китно родопско селце. Пътьом,ако има време ще се отбием да видим причудлива каменна гъба и остатъци от стара тракийска крепост. Вечерта ще се насладим на традиционната местна кухня.
Ден 2-ри. Рано сутринта пресичаме селото и навлизаме в есенната гора по пътя си към крайната цел - връх Вейката, най-южната точка на България. Ще минем покрай красиво езерце с изоставена хижа, изкачваме билото, по което минава границата ни с Гърция. След час ходене се достига целта. Върха е обзорен във всички посоки. Заслужените гледки включват и Беломорието с остров Тасос. Преходът за днес не е малък. Трябва да се постараем с прибирането по светло при нашите домакини, които вече ще са изпълнили дадените от нас поръчки за вечеря.
Ден 3-ти. Денят за прибиране у дома. Не, няма да бързаме, отиваме да разгледаме автентични и древни тракийски светилища, като Харман Кая, Кромлех, Татул.....Завършваме обиколката с посещение на най-дългия висящ мост, свързващ почти изоставеното село Лисиците с близката ЖП гара. Прогнозно прибиране в София - около 22.00 часа.
Събитието е подходящо за хора в нормална физическа кондиция.
Необходима е екипировка за лятна планина с добавка на по-топла дрешка. Челник с нови батерии и дъждобран са задължителни, щеките - силно желателни. Съд за вода - поне 1 литър.

Цена: 260 лв при група от 5 човека.

Цената включва: транспорт, нощувки, застраховка и водач през цялото време.
Цената не включва: храна, напитки, лични разходи и входа на обекта „Татул” /3 лв./.

Фирмата запазва правото си да променя програмата съобразно атмосферните условия във връзка безопасността на участниците