Минало Събитие

Зимен каяк тур в бургаските езера и реките по южното крайбрежие ( 9 януари 2020 г. - 12 януари 2020 г. )

Това, приятели, е една нова програма за любителите на каяк пътешествията - за тези, които практикуват любимия си спорт, независимо от сезона и искат да се докоснат и видят места, които рядко биват посещавани, особено през зимата.
Местата, към които ще се насочим в това пътуване, се намират в Бургаския регион. Около самия град има две големи езера (Мандренско и Бургаско) и още няколко периферно разположени по крайбрежието езерно-блатни зони. В тези водоеми зимуват големи ята от лебеди и пеликани, безброй корморани, диви патици, водни кокошки и чапли, а покрай бреговете гнездят няколко вида грабливи птици. Крайбрежията са доста разнообразни и предлагат интересни гледки. Също така, ще посетим и поне една от трите големи реки, намиращи се на юг от Бургас (Ропотамо, Караагач или Велека), които имат своето зимно очарование. Разбира се, съобразявайки се с прогнозата, ще направим един ден и морско плаване. Ако позволява морето може да направим обиколка на Маслен нос.

Програмата:
Ден първи – четвъртък 09.01.20 г.:
Събираме се пред национален стадион В. Левски в 7:00 ч. Потегляме с организиран транспорт към гр. Бургас. Към 11:30 ч. пристигаме в центъра на града, където ще се настаним в изключително уютния хотел „Луксор“, който се намира в южния край на морската градина. Обядваме и се подготвяме за първото ни плаване, което ще направим в някое от езерата в близост до града. Привечер към 17:00 ч. се връщаме обратно в хотела да се преоблечем, изкъпем и подготвим за вечерна разходка по главната улица и приятна вечеря в някое ресторантче.

Ден втори – петък 10.01.20 г.:
Ставаме около 8:00 ч., закусваме, пием ароматно кафенце и обсъждаме следващата ни дестинация. Според това какво казва прогнозата, избираме някоя от възможните седем дестинации и се отправяме. За през деня ще си приготвим сандвичи и други подходящи енергийни храни. Плаваме най-късно до 16:00 ч. (или колкото ни позволи времето), след което се прибираме в хотелчето, за да се освежим и разпуснем. Хотела разполага с парна баня, в която ще релаксираме след плаванията. Вечерта можем отново да посетим някой приятен ресторант или бар, а може и да се възползваме от уютния ресторант в самия хотел.

Ден трети – събота 11.01.20 г.:
След ставане програмата ще е сходна с предния ден. След като преценим спрямо прогнозата, кое от местата ще е най-подходящо за плаване, се насочваме натам. Късния следобед се прибираме и разпускаме. Вечерта програмата е свободна.

Ден четвърти – неделя 12.01.20 г.:
Това е последния ден, така че след закуска ще освободим хотела и ще се насочим към някое от езерата в близост до Бургас. Около 14:00 ч. товарим каяците и потегляме обратно към София.

Цена: 450 лв./човек (при група от 7 човека)

* Максимален брой на групата 12 човека.
* Тура е подходящ за хора с опит в плаването с каяк.
* Дневните дистанции ще варират от 15 - 25 км.

Цената включва: транспорт София-Бургас-София, логистика в района, водач, каяк (едноместен или двуместен и пълна екипировка за гребане – гребло, спасителна жилетка, суха торба, промазано яке, лапи за предпазване на ръкавиците от намокряне), туристически застраховки, три нощувки със закуски в хотел Луксор*** в двойни стаи със санитарен възел в центъра на гр. Бургас.

Цената не включва: храна и питиета (освен закуска в хотела), лични разходи.

При неблагоприятна прогноза за времето, организаторите могат да отменят събитието за друга дата!

При създаване на програмата за дневните плавания водачът взима решение според прогнозата кога и къде да се плава и също определя времетраенето на дневния преход.

Записванията стават тук: http://www.nomadteam.bg/online-zapisvaniya

Резервацията за пътуването се счита за потвърдена с превеждане на 50% аванс по сметка на агенцията.
За повече информация: info@nomadteam.bg