Минало Събитие

Закриване на летния и откриване на зимния каяк сезон за 2018 г. (16 Ноември - 18 Ноември)

Това е формално закриване на активния каяк сезон и откриване на по-малко активния, но нелишен от емоции зимен период.

Река Дунав е мястото, което винаги е било емблематично за европейския каяк туризъм и затова решихме да се спрем на него. Макар и в късната есен бреговете на реката остават едно интересно и достъпно за сезона място. Ще гребем в района на гр. Видин, като гребането ще бъде в рамките на 25 км. или около 4 ч. активно гребане за деня. През останалото време ще се наслаждаваме по островите. За обяд ще спрем на хубав плаж за по-дълга почивка, хапване и бира. Заради променливото време, спането ще бъде на хотел, но не къде да е, а при нашия стар познат Ради от хан Мадона, където е уютно и храната е доказано добра. Тази локация ще ни даде възможност за втория ден да направим пешеходна разходка в района до Червената църква и светилището Боров камък, както и до пещера Лепеницата. Това са едни от най-интересните места в района на Белоградчик, но все още не толкова популярни и посещавани. Който иска, може да се разходи до пещера Венеца, която е на 15 км. от хотела и определено е в топ 5 на най-красивите пещери в България.

Програмата накратко е:
В петък в 18:00 ч. потегляме от София в посока Белоградчик. Около 21:00 ч. пристигаме в хотела, вечеряме и се настаняваме.
В събота към 9:30 ч. тръгваме с каяците за реката. Пускаме ги над село Кушава или по-нагоре в зависимост от времето и групата. Целта за деня е Видин, от където следобеда ще извадим лодките и ще се върнем на хан Мадона за вечерното номадско парти.
В неделя без да бързаме след кафе и закуска тръгваме за разходка в района (има вариант и за колела), като ще направим един или два маршрута в зависимост от времето, с което се движим. Към 15:30 ч. потегляме обратно за София .
Всеки може да дойде с наш или с негов транспорт до изчерпване на местата в каяците.

Цена за организацията - 90 лв. за редовни Номади (имали поне две участия в събития);
Цена за първо участие- 130 лв.;
Цена на 2 бр. нощувки и закуски - 50 лв.
Организацията включва: каяк и планински водачи, каяци и екипировка, транспорт, застраховка, данък.