Минало Събитие

Закриване на каяк-сезон 2019 ( от 26 Октомври в 7:00 ч. до 27 Октомври в 20:00 ч. )

Закриване на каяк-сезон 2019

Приятели, съмишленици и любители на пътешествията и спортовете на открито.

Каним ви най-тържествено на ежегодното закриване на каяк – сезона, което този път ще направим на страхотния яз. Въча.

Язовир Въча е един от най-красивите и може би един от най-сниманите язовири в България! Река Въча в продължение на хиляди години е дълбала тесния каньон между отвесните скали, който в последствие се прегражда с язовирна стена. Стената на язовир "Въча" е най-високата язовирна стена в България - 144,5 м. Дължината на язовира е 35 км. и достига дълбочина до 160 м. Язовирът следва тесните извивки на каньона и от високо наподобява драконова опашка. Водите са със зеленикав отенък и в комбинация с гъсто залесените склонове и отвесни скали създават една наистина впечатляваща картина.

Програмата на кратко е:
Събота 26.10 в 7:00 ч. потегляме от София в посока яз. Въча. Около 10:00 ч. пристигаме и се настаняваме в едно страхотно и много уютно хотелче с разкошна гледка към язовира. След това ще се екипираме, разтоварваме каяците, правим кратък инструктаж за гребане и поведение в каяка, след което ще направим 3-4 часова разходка в спокойните води на яз. Въча с гледки към стръмните брегове и пъстрата есенна гора. Следбяд, към 15 ч. ще излезем на брега, преобличаме се, взимаме „екипировката” за минерален басейн и се насочваме към гр. Девин, където ще се потопим и насладим на топлите и лечебни, минерални води на комплекс „Струлица”. Вечерта към 19-20 ч. се връщаме в хотела и се приготвяме за ЯКО номадско парти, така, както само ние си знаем :) ...
В неделя 27.10, след като се наспим, ще направим още едно плаване в язовира, след това ще обядваме и около 16:30 ч. тръгваме обратно към София.

Цена: 140 лв. (за Номади, имали поне три участия в събития през 2019-та година);
Цена за ентусиасти, кандидат-номади :) , които не са идвали с нас - 170 лв.;
Цената включва: транспорт от София до яз. Въча и обратно, транспорт от яз. Въча до гр. Девин и обратно; едно нощувка в хотел „При бат Гена” в двойна стая и санитарен възел (повечето стайте са със спални!), вечеря (включва: шопска салата, свинско джоланче/пастърва или шаран с картофено пюре, френска селска торта и мин. вода), застраховка за водни спортове, водач, каяк (едноместен или двуместен) и пълна екипировка за гребане (гребла, шприцки, спасителни жилетки, сухи торби).
На всеки номад, уважил ни със присъствието си, ще подарим бързосъхнеща фланелка брандирана с номадското лого! :)

Местата са ограничени!!! Хотела разполага с 12 двойни стай, така че запазете своето място своевременно! :)

Записването за участие става на: https://nomadteam.bg/contacts#sign-up
или на: info@nomadteam.bg