Минало Събитие

За наслада и възхита из непознатата Рила ( 27 октомври - 28 октомври 2018 )

Предлагаме ви един НЕкласически, лежерен преход през Мусаленския дял на Рила, който не изисква специални умения и усилия! Преход, който ще ви зареди с положителни емоции и преживявания! Преход, който ще ви дари с приятни спомени!!

Ден първи:
Потегляме от стадион Васил Левски в 7:00 ч. След около час и половина ще спрем в местността Юндола за кафе пауза, където можем да се възползваме от пазара на местните производители и да си напазаруваме истински домашни продукти! След около час още ще стигнем местността Нехтеница, от където ще потеглим в посока хижа Грънчар. Стартирайки от границата на Национален парк Рила, ще се насладим на панорамните гледки, които ще се открият пред нас, пресичайки каменните реки
прорязали планината! По трасето ще имаме възможност да обсъдим как може да се прецени годността на водата за пиене от различните водоизточници, които ще срещаме и какви рискове може да има по този повод (полезна информация за всеки планинар). Достигайки хижа Грънчар (2187 м.), ще поседнем на терасата отпред, любувайки се на спокойната вода на езеро Грънчар, хапвайки вкусен боб и пиейки топъл чай.
Предстои задружна нощувка в уютната хижа.

Ден втори:
Ставаме ранко и след кратко раздвижване към 8:00 ч. потегляме в посока връх Суа вапа (2639 м.). Достигайки го, ще се полюбуваме на 360-градусовата панорама, естествено ще има много снимки. Отдясно ще се открие гледка към Якорудските езера (Якорудско, Рибно и Мъртво езеро), покрай които ще слезем и следвайки Голяма Баненска река, ще се върнем на Нехтеница, откъдето потегляме обратно към София.
Прогнозно време за прибиране 20:00 часа!
Обща положителна денивелация за двата дни - 700 метра.
Преходът не изисква специални умения и възможности. Целта е да се отпуснем и разтоварим от ежедневието!

Цена: 120 лв./човек (при група мин. 6 човека)
Цената включва: нощувка, транспорт, планински водач, застраховка.


Записвания само на: info@nomadteam.bg 
или тук: http://www.nomadteam.bg/contacts#sign-up