Предстоящо Събитие

Върхове, водопади, каньони и СПА в Гърция ( 27 януари до 29 ануари 2023 г. )

Върхове, водопади, каньони и СПА в Гърция

27, 28, 29 Януари 2023 г.

През тези три дни ще се постараем да ви заведем до приказно красиви феномени на природата в Северна Гърция, за които малко хора знаят.

Първият ден ще се изкачим на панорамния връх “Пророк Илия” в планината Боздаг (Фалакро) - 2232 м.н.в.

През втория ще поскитаме из Гръцките Родопи, за да се насладим на величествени водопади и горещи, минерални извори, скрити из потайните кътчета на планината.

Третия ден ще се разходим в изумителния каньон на р. Места и по-точно в защитената местност “Stena Nestou” и ще видим уникалните меандри, които реката е образувала в дълбокия каньон.

Станете част от това приключение с ТА Nomad Team! �

 

ПРОГРАМАТА:

27 Януари, Петък

Потегляме в 7:00 часа от София. Сборен пункт в локалното платно на бул. Тодор Каблешков срещу МОЛ България, до магазин Била.
Трансфер през ГКПП Илинден – Екзохи до ски-центъра “Боздаг”, разположен на н.в. 1700 м. Там ще се подготвим за зимен преход и сериозно изкачване с положителна денивелация от около 550 м. и дистанция около 5 км. в едната посока. Екипировката ще е според зимните условия, но във всички случай ще трябва да сме оборудвани с котки, щеки, снегоходки, гети, подходящи дрехи за зимен трекинг, шапка, бъф, ски маска и дебели ръкавици. Прехода в зимни условия отнема около 3,5-4 часа общо. От върха, а и през целия път, при ясно време, ще се наслаждаваме на красиви панорами, към околните върхове, язовирите на река Места и долината около гр. Драма.
След прехода се отправяме към Кръстополе (Stavroupoli), където се наставяваме за две нощувки в уютно хотелче, при изключително мили и сърдечни хора. Вечерята ще е в разкошната таверна с две големи камини. Храната е изключително вкусна и изобилна, а цените по-ниски от тези в България.

28 Януари, Събота

Ставаме към 7:30, закусваме “pogacha with cheese” и пием кафенце на центъра в уютно заведение и към 8:30-9:00 ч потегляме с буса.
Днес денят е посветен на водопади - ще посетим величествените Лавадитис (два водопада с височина съответно 40 и 30 метра), Лепида (35 метра) и Света Варвара (12 метра). Пътеките и пътищата до водопадите, минават през девствени гори. Вероятно по това време на годината ще видим водопадите замръзнали, но гледките си струват усилията! Преди да се приберем в хотелчето, ще ви заведем на горещите термални топила, скрити дълбоко в планината за да разпуснем мусколите и насладим на този природен дар.
Денивелацията за деня, в зависимост от това до колко от водопадите отидем е от 200 до 600 м.
Необходимата екипировка е според зимните условия, но високи и удобни зимни обувки, щеки и котки, при нужда и снегоходки.
Задължително бански и джапанки! �
Между отделните маршрути за водопадите се трансферираме с бус, но в зависимост от условията, водача ще прецени до кои от водопадите е възможно да стигнем.
Вечерта отново сме част от купона в идиличната атмосфера на местната таверна.

29 Януари, Неделя

След закуска, събираме багажа и освобождаваме хотела към 9:00 ч. Насочваме се към каньона на река Места - Stena Nestou.
Каквито и суперлативи да използваме за това, само по себе си уникално творение на Природата, ще са слаби и неспособни да предадат възхитата, удивлението и емоцията, които човек изпитва при вида му.
Разходката е по обозначена и специално вдълбана в скалите пътека, с дължина около 5 км. в едната посока. Денивелацията е минимална.
След прехода се качваме в буса и потегляме към България. Ще се приберем през КПП Кулата.
Очаквано пристигане в София около 21 ч.

*Екскурзията се осъществява при минимум 7 участника на тази цена.

ЦЕНА: 430 лв.

Цената включва:

- транспорт от и до София, логистика по маршрута;
- лицензиран планински водач;
- две нощувки в къща за гости/хотел в двойни стаи със санитарен възел;
- медицинска застраховка „Асистанс“ с покритие 5000 евро.

За допълнителна информация, въпроси и записване можете да използвате тези контакти:
- info@nomadteam.bg
- 0898 656 176 – Светослав Пейчев
- лично съобщение във Фейсбук

Записвания: https://www.nomadteam.bg/contacts#sign-up