Минало Събитие

Връх Ловница, една от перлите на Мальовишката корона (Неделя, 3 ноември 2019 г. от 6:30 ч. до 19:30 ч. )

Програма:
03.11.2019 (неделя)
Събираме се в 6:30 ч. на стадион “Васил Левски” и с организиран транспорт се отправяме в посока ЦПШ Мальовица. След задължителния инструктаж стягаме раниците и поемаме по долината на Мальовишка река към първата ни спирка, а именно х. Мальовица, където ще се освежим с чаша чай или кафе.
Презаредени се отправяме през заслон БАК към връх Ловница (2695 м.). Още изкачвайки се към втора тераса, ще се извисим над горския пояс и долината ще разкрие красотата си за нас. На паметната плоча ще поспрем за кратка отмора и ще ви запознаем с част от историята на българския алпинизъм. Продължаваме напред и следващата ни спирка е заслон БАК, където ще ви запознаем с имената на всички заобикалящи ни върховеq в чиято прегръдка ще сме.
Връх Ловница е вече осезаемо близо....
Гледката от върха е главозамайваща! Ще видите върховете Злия зъб, Орловец и Камилата от различна перспектива, на север Витоша и Стара планина и огромната площ на яз.Искър, на юг накъдреното било на Пирин. На изток ще съзрем първенеца на Балканите връх Мусала, а на запад през билото на Мальовица, чак до Калините. Всичко ще ни е на длан!
Време е за обща снимка и спускане по обратния маршрут. В зависимост от тонуса на групата има и алтернативен маршрут за прибиране, заобикаляйки връх Камилата от север.
Стигайки до ЦПШ, ще оставим багажа в бусовете и ще хапнем вкусно в местната механа. Следва прибиране към София, като запознатите с нашите навици, знаят, че афтърпартито в буса е на ниво;)
Предполагаем час за прибиране 19:30 ч.

Програмата ще се проведе на територията на НП Рила и ще ви запознаем с правилата, с които ще се съобразим. Въздействието над околната среда в следствие на нашето присъствие трябва да е сведено до минимум.

Денивелация +950 м., дистанция около 15 км.

При рязка промяна на метеорологичните условия водачът си запазва правото да промени (прекрати) програмата с цел осигуряване безопасността на клиентите.

Цена: 60 лв.

Цената включва: транспорт, лицензиран планински водач, застраховка.
Цената не включва: храна и напитки, лични разходи.

Екипировка:
-дрехи, адекватни за сезона (водо- и ветронепропускливи);
-туристически обувки (маратонките не са препоръчителни);
-шапка и ръкавици+бъф;
-слънчеви очила и слънцезащитен крем;
-щеки;
-гети;
-аптечка за лични нужди;
-храна и вода;
-усмивки и добро настроение;)

Нужната ви екипировка може да си набавите от нашите партньори от Varrio Sport - https://www.varriosport.bg/.