Предстоящо Събитие

Вр. Харамията ( 3 март 2020 г.)

В продължение на хиляди години ледниците са дълбали по твърдия гранит, шлифовали са склоновете до съвършенство, отнасяйки огромни късове скала и са моделирали пукнатини и цепки, докато се формира красивият облик на връх Харамията (2465 м.). Днес върхът с гордост се извисява над езерата Бъбрека, Трилистника и Рибното езеро (част от 7-те рилски езера) и ни кани да му гостуваме. Намира се в северозападна Рила в Дамгския дял на планината и е част от главния балкански вододел, разделяйки водите на реките Черни Искър и Джерман.

Програма:
В 7:45 ч. потегляме от локалното платно на бул. Тодор Каблешков до магазин Билла при бул. България с организиран транспорт на фирмата в посока Паничище. Ще ползваме лифта до х. Рилски езера, където ще се освежим с по чаша кафе или чай.
Отправяме се в посока връх Харамията, минавайки покрай Рибното езеро. Оттук започва нашето изкачване към върха, като денивелацията е абсолютно приемлива и лека. При нужда ще бъдете осигурени от нашите водачи. Гледките от върха са насищащи за окото... Задължително ще си направим и снимки, за да запечатаме преживяването.
Потегляме обратно, като идеята е да се приберем пеша до транспорта. При достатъчно останало време и желание на групата може да посетим комплекс “Котвата”, където да се отпуснем в минералните басейни за награда.
Прогнозно прибиране в София 19:30-20:00 ч.

Цена: 70 лв.

Цената включва: транспорт, планински застраховки, лицензиран планински водач.
Цената не включва: храна, лични разходи.

Програмата ще се проведе на територията на Национален Парк Рила и ще се съобразим с правилата за пребиваване в района. Следите от нашия престой там трябва да са сведени до минимум.

Водачът си запазва правото при рязка промяна на метеорологичната обстановка да промени (или отмени) програмата, с оглед осигуряване на безопасността на групата.

Необходима екипировка:
-Облекло адекватно за сезона (ветро- и водоустойчиво);
-Туристически обувки (не маратонки);
-Гети;
-Шапка (бъф)+ръкавици;
-Щеки;
-снегоходки;
-котки;
-Слънцезащитни очила+крем за слънце;
-Аптечка за лични нужди;
-Храна+барчета или шоколад;
-Вода+топла напитка (всеки спрямо нуждите си, но не по-малко от 1,5 литра)
-Усмивки и добро настроение.

Ако имате нужда от екипировка, може да се обърнете към нас или към нашите партньори от Варио спорт - www.varriosport.bg

За всичко друго ще се погрижим ние! Вашата безопасност и комфорт са от първостепенно значение за нас!