Минало Събитие

Власинско езеро - или каякинг по сръбски ( 1 септември – 2 септември 2018 )

1-2 септември 2018г.
Власинското езеро всъщност е язовир :-) Но това не го прави по-малко привлекателно, особено в летните горещини. Този воден басейн се намира на над 1200 м. н.вис. и температурата там дори и в горещите летни дни е доста поносима, а водите приятно прохладни. По бреговете му има няколко хотелчета и доста къщи за гости, а братята - сърби се възползват от тази благодат по всевъзможни начини.
Нашата екскурзия в посока запад ще бъде освен каякарска и кулинарна, защото там, както всички знаем храната е нещо, което е издигнато почти в култ и нюансите от вкусове на различните специалитети просто не са за изпускане!
Всяко пътешествие си има и програма, така че.......
Ден първи - събота: среща в 7:00 ч. на локалното на бул. Тодор Каблешков до магазин Била, срещу мол България. Потегляме в посока Власина рид. Пристигаме около 10-10:30 ч. на брега на езерото и се настаняваме в къмпинга, разпъваме палатките и обядваме. В ранния следобед се екипираме, правим задължителния инструктаж и се качваме в каяците. Ще направим 4- часова разходка покрай зелените брегове, ще спираме за почивка, снимки и плуване. Привечер се връщаме отново в къмпинга и се подготвяме за кулинарната вечер.
Вариантите за вечерта са два - да си спретнем барбекю в къмпинга или да посетим някои от околните ресторанти. 
Ден втори - неделя: след ставане около 8:00 ч., ще пием кафе, ще закусим и отново ще се приводним, за да направим втората ни каяк-разходка. Бреговете на Власинското езеро не са обрасли с гъста гора, но са много зелени, дори и в края на лятото. В езерото има два острова, които са изградени само от растителност и ги наричат "плаващи", всъщност те наистина се движат съвсем бавно и са едно от чудесата в този водоем.
Следобед към 16:00 ч. събираме лагера, товарим лодките и се прибираме.
Очаквано връщане в София около 20-21:00 ч.

Цена: 160 лв./човек
(Минимален брой участници 6, максимален 15)
* Цената включва: транспорт София-Власина рид-София, каяк (двуместeн/едноместен) и пълна екипировка за гребане (спасителна жилетка, гребло, суха торба за багаж, ръкавици, яке), бивачна и къмпинг екипировка (двуместна палатка, спален чувал, чаршаф за спален чувал, шалте, възглавница, маси, столчета, тента, барбекю, газов котлон, прибори за еднократна употреба, челници, кафе), водач по целия маршрут, туристическа застраховка, данък.
* Цената на включва: храна, питиета, такса за къмпинга, лични разходи

Цена без транспорт (ако местата в нашите бусове са запълнени): 140 лв./човек

Записвания се правят само тук: https://www.nomadteam.bg/contacts#sign-up
Резервацията за пътуването се прави със заплащане на 50% от стойността на екскурзията.
Всеки пасажер, трябва да носи лична карта при минаване през КПП!