Минало Събитие

Вело-тур в дивия запад ( 29 септември – 30 септември 2018 )

Има едно място в Бг, което е характерно със специфичния си релеф и скалните си формирования. То е само едно и всички сте чували и най-вероятно виждали – Белоградчик и прочутите Белоградчишки скали. Уникалността и красотата на тези земни форми, съчетани с обгръщащата ги зеленина, спокойствие и изобилие на живот, прави това кътче истински рай за хората, обичащи близостта на природата и истински наслаждаващи се на спектакъла, който Майката Земя е сътворила. Там, между тези исполини в различни форми, има безброй много пътечки и черни пътчета, по които ще минем с велосипедите, безброй много места със спиращи дъха гледки, безброй много красота, която ще видим, „яздейки” любимите си „кончета”. 
Екскурзията ще бъде с цел да ви покажем и запознаем с вело-маршрутите около този български град, толкова важен в древността. Ще посетим две или три уникални пещери – Лепеницата, Венеца и Козарника, ще направим обиколка на крепостта по пътеки, водещи към нея през „приказен” пейзаж и ще усетим духа и ритъма на живота в тези земи. Ще нощуваме в хан „Мадона” (http://www.hanmadona.com/) на нашия приятел и съратник - планинския колоездач Радослав Младенов. Той е и един от главните виновници за организиранeто на небезизвестното крос кънтри състезание „Rocks N'Roll”.

Програмата: ден първи - събота: 
Събираме се на паркинга пред национален ст. В. Левски в 7:00 ч., товарим велосипедите и потегляме към Белоградчик. Пристигаме около 10:00 ч. в Хан "Мадона" и се настаняваме. Правим почивка и обяд, след което се екипираме за първото ни каране и около 12:30-13:00 ч. стартираме от хотела. Вело-преходът, който предстои, ще бъде комбинация от каране по шосе и черни пътища, като целта е да стигнем и разгледаме червената църква, феномена Боров камък и пещера Лепеницата - уникално само по себе си природно творение. След това ще направим един кръгов маршрут през доста игриви пътечки и карането ни ще приключи около 19:00-19:30 ч. Всеки ще има време да се изкъпе, отдъхне и се събираме в ресторанта за вечеря. Ще имаме възможността да вкусим от специалитетите на северозападна България, които се приготвят изключително вкусно от майстор-готвача! След като вземем от всички благинки на нощта, ще се отдадем на заслужена почивка.

Ден втори - неделя: 
Ставаме в 7:30 ч., закусваме, пием кафенце и се подготвяме за втория невероятен ден и изключително интересния и динамичен маршрут. Около 9:30 ч напускаме хотела и ще направим един кръгов маршрут с дистанция около 40 км., който буквално ще ни преведе през "страната на приказките".
Като цяло се заформя едно доста добро изкарване и доста добро каране. Който не вярва, нека дойде да се убеди лично!

Цена: 110 лв./човек (при група от минимум 7 човека)
Цена: 160 лв./човек (при група от минимум 4 човека)

* Цената включва: транспорт от София до Белоградчик и обратно, квалифициран планински вело-водач, планинска застраховка, якета против вятър и дъжд и челници (ако се налага употребата им).
* Цената не включва: нощувка в хотел (25-30 лв./човек, храна, лични разходи)

Маршрутите не са подходящи за хора без опит в планинското колоездене!
Ако нямате подходящ велосипед и каска, може да наемете от нас на цена 20-55 лв./ден.
Записванията стават мин. две седмици предваритено, поради ограничения брой места за нощувка и при заплащане на капаро от 50% от стойността на екскурзията.
Препоръки: 
• Всички се движат в група с едно темпо, което определя водача;
• При неподходящи метеорологични условия, водачът има право да промени програмата или маршрута;
• Преходът е достъпен за хора без здравословни проблеми със сърцето, краката или други заболявания, ограничаващи активната физическа дийност;
• Носете подходящи и удобни за каране и ходене обувки, желателно водоустойчиви, резервен чифт маратонки, джапанки, топла блуза или яке, но не много обемисто, шапка, слънчеви очила, дрехи за преобличане при изпотяване, репелент, крем против слънце, фотоапарат;
• Носете си суха храна, ядки, енергийни барове и/или сушени плодове за времето на прехода;
• Носете достатъчно вода.

Записванията се правят тук: https://www.nomadteam.bg/contacts#sign-up
Участието се потвърждава с превод на 50% аванс от общата сума по сметката на ТА Трип-Номад Тийм ООД