Минало Събитие

Вело трип Кресна - Влахи - Градешки минерални бани ( 7 ноември 2020 г. )

Района на Кресна и село Влахи е едно от любимите ни места за каране на велосипеди през есента. Маршрутът е достатъчно дълъг, за да имаме време да се насладим на есенните багри на гората и на величествената осанка на Пирин и достатъчно къс, че да не се налага да замръкваме с фарове и челници по трасето.
Тук зимата е все още далеч и температурите са сравнително високи, а песакливите пътища правят терена идеален за каране, дори и в мокро време.

Програмата е следната:
Тръгване в събота в 7,30 ч. от магазин Била на бул. България и Тодор Каблешков в посока Кресна. В 10:00 ч. стартираме с колелата по маршрут Кресна - с. Влахи - Кресна - Градешки минерални бани, с разстояние 29 км. и положителна денивелация 800 м. (7 км. асфалт и 21 км. черен път). Дистанцията се изминава средно за четири - пет часа при велосипедисти на средно ниво. Прави се почивка в село Влахи за обяд и още няколко спирания за снимки и почивка на по-атрактивните места с чудесни панорами към Пирин планина и долината на Струма. След като се спуснем обратно на Кресна, който е уморен и желае, може да се качи в колата и да прекрати карането или да продължи с колелото по черен път и асфалт до Градешките минерални бани. Там ще завършим прехода в топилата с гореща минерална вода. След като хапнем в ресторанта до баните, се отправяме към София с енергията и впечатленията, събрани от деня и с плановете за нови приключения.

Цена - 70 лв./човек

Цената включва - транспорт, застраховка, планински вело водач.

Цена без трансорт - 55 лв./човек

Наем на велосипед, в случай че нямате подходящ, от 30 до 60 лв. (налични са различни модели: Full suspension bike, Fat bike, E-bike)

Необходима екипировка: планински велосипед в добро състояние, подходящи дрехи като за есента - яке и панталони- ветро- и водоустойчиви, дебела блуза, подходящи обувки, може и вело клин, еднодневна раница, каска за колело, ръкавици, шише за вода 1,5 л., осветление за велосипеда или челник..

Записвания на: https://nomadteam.bg/contacts#sign-up