Предстоящо Събитие

ВЕЛО & СПА в Средна гора ( 17 септември до 19 септември 2021 г. )

ВЕЛО & СПА в Средна гора

След официалното откриване на Базов лагер Стрелча е време да започнем пълноценното му експлоатиране! 🙂
Както вече много от вас знаят, Средна гора е от планините в България с най-добрите условия за планинско колоездене и СПА в минералните басейни. Тя е с умерен климат, сравнително ниска и с песъклива почва, което я прави изключително подходяща за каране в есенния и пролетния сезон.
Разнообразието от маршрути в ниската и високата част на планината, които сме проучили и маркирали на gps тракове, дава възможността да се подбере подходящ при различните капризи на времето, както и за различните възможности на хората, практикуващи планинското колоездене. Маршрутите са в повечето случаи кръгови с дистанция от 13 да 90 км. и денивелация от 200 до 3500 м. Основно се кара по черни пътища, но има и приятни пътеки.
Има възможност да направим трансфери до или от определени локации на хора и велосипеди, когато маршрутите не са кръгови. Разполагаме с високопроходими автомобили, оборудвани за превоз на до 12 велосипеда и съответно толкова пасажери.

Тези дву- и три-дневни активни програми имат за цел да ви откъснат от големия град и сивото работно ежедневие, да ви хвърлят безпощадно в едно приключение сред красивата природа с колела, басейни, хубава музика, крафт бира, готини хора и много забавления - предизвикателства, на каквито трудно се устоява! 🙂

Програмата е отворена и може да се включите, за един от трите дни – петък, събота или неделя, както и за цялата програма, но е необходимо да ни предупредите за кой от дните ще участвате. Може да дойдете още в петък сутринта за карането или ако не можете, направо за купона вечерта. За тези, които ще дойдат в събота сутрин, е добре да са в Базовия лагер, не по-късно от 9:00 ч.

Маршрутите, по които ще караме, са с ниска и средна степен на трудност. Основно се движим по черни пътища и междуселски шосета, тук-там пътеки. Дистанциите дневно ще са между 20 и 45 км., денивелацията от +/- 400 м. до +/- 1100 м.
Продължителността и натоварването ще са съобразени с възможностите и желанията на участниците!
Каранията ще започват ориентировъчно сутрин към 10:00 ч. и ще приключват около 17:30 - 18:00 ч.
Необходимо е да имате планински велосипед за ХС в добро състояние, каска, ръкавици и вело-клин с омекотител.

Настаняването в Базов лагер Стрелча е основно на палатки, ако имате кемпер или каравана, както и в дървената къща на таванския етаж, където се спи на шалтета и чували. За тези, които предпочитат хотел или къща за гости, могат да потърсят свободни места в „Митьова къща“, „Релакс“, „19-ти век“, „Перла“, къща за гости „Света Анна“ или „Мира“.
Хапването си го приготвяме сами на барбекю и на уок-тиган върху огнището, така че е добре да си купите месо и зеленчуци, преди да дойдете. За каранията през деня си носете сандвичи и барчета. Възможно е при някои от маршрутите да ядем в някоя кръчма, но вариантите са ограничени.

Цена за участие на ден: 60 лв./човек (включва и нощувката в лагера);
Цена за участие за трите дни: 150 лв./човек (включва и нощувката в лагера);

* Цената включва: планински вело-водач, туристическа застраховка, данък.
* Цената не включва: нощувка на хотел, храна, лични разходи, наем на велосипед.

Ако нямате подходящ велосипед, може да наемете такъв от нас на цени от 35-55 лв./ден в зависимост от класа на велосипеда (в цената е включено и ползването на каска).

Записвания се правят само тук: https://nomadteam.bg/contacts#sign-up

Резервацията се потвърждава с превод на 30% аванс от общата сума по сметка на Трип-Номад Тийм

Очакваме ви! 🙂

#nomadteam #comewithus #mountainbiking #базовлагерстрелча