Минало Събитие

Ски в Австрийските Алпи на кота над 3200 м. (15 Декември - 22 Декември)

Карайте в няколко различни ски зони на надморска височина до 3212 метра! Очакват Ви писти за всички нива, от начинаещи до експерти, възможности за фрирайд и фън паркове.

ОФЕРТАТА

Предложението се отнася за минимум шест нощувки в периода между 15.12 (пристигане) и 21.12.2018 (освобождаване на 22.12). Настаняването е по избор: в хотел 3*** или в апартаменти с възможност за ползване на кухня. Отбелязаните с (*) условия важат при настаняване в хотел 3***, а с (**) при настаняване в апартамент с възможност за ползване на кухня. В цената са включени:
• шест нощувки (*) и (**)
• лифт карта за пет дни (*) и (**)
• шест закуски на богата блок маса със стандартни и регионални продукти (*)
• шест вечери – петстепенно меню, в това число салатен бар (*)
• вода или безалкохолно - с вечерята (*)
• ползване на всички удобства на хотела, в това число финландска сауна и парна баня (*)
• безжичен интернет (*) и (**)
• възможност за ползване на кухня (**)
• всички данъци и такси (*) и (**)
• пакет Ski Plus с безплатен ски гайдинг (*) и (**)
Офертата включва транспорт от/до България и трансфери до ски зоните с луксозен микрубус на фирмата. Препоръчва се пътуване и със собствен автомобил за което цената е с отстъпка до 150 евро/човек


ЦЕНИ- пълен пакет

• 753.00 €/човек при настаняване в двойна стая (*)
• 843.00 €/човек при единично настаняване в двойна стая (*)
• детски намаления и намаления при настаняване на повече от двама души в едно помещение - по запитване (*)
• 583.00 €/човек при настаняване в апартамент за двама (**)
• 559.00 €/човек при настаняване в апартамент за трима (**)
• 571.00 €/човек при настаняване в апартамент за четирима с две спални (**)
• допълнителни нощувки (над шест) - по запитване. За изготвяне на индивидуална оферта, изпратете и-мейл

ЦЕНИ- без транспорт и трансфери

• 605.00 €/човек при настаняване в двойна стая (*)
• 695.00 €/човек при единично настаняване в двойна стая (*)
• детски намаления и намаления при настаняване на повече от двама души в едно помещение - по запитване (*)
• 423.00 €/човек при настаняване в апартамент за двама (**)
• 409.00 €/човек при настаняване в апартамент за трима (**)
• 420.00 €/човек при настаняване в апартамент за четирима с две спални (**)
• допълнителни нощувки (над шест) - по запитване. За изготвяне на индивидуална оферта, изпратете и-мейл

КУРОРТ И СКИ ЗОНИ

Офертата е разработена при максимално съобразяване с природните дадености. Планирано е каране в няколко различни ски зони, в това число глетчера Щубай (надморска височина до 3212 метра). Разстоянието от България (например от София) се изминава за около 14 часа с лек автомобил.
Подбраните зони предлагат цялата гама от възможности - писти за всички нива, от начинаещи до експерти, възможности за фрирайд и фън паркове. Столицата на Тирол - Инсбрук е на около 15-20 минути с автомобил, а отдалечеността на зоните от мястото на настаняване варира от 3 до 15 километра.

Ски зона 1 (ден 1) се намира на само 3-4 км от хотела и разполага с модерни съоръжения (предимно седалкови и кабинкови лифтове) и общо 22.5 км маркирани писти и маршрути: 12 км сини, 6 км червени и 3 км черни писти плюс 1.5 км маркирани маршрути за извънпистово каране.
Особено впечатляващи тук са заобикалящите планини - комбинация между островърхието на Западните Алпи и пастелните тонове на Доломитите. Твърди се, че това пейзажно разнообразие е уникално за Алпите. Друга особеност са множеството уютни чайни с лакомства на приемливи цени. Усещането е, че зоната е много по-голяма от предварителните ни очаквания и без абсолютно никакво изчакане за ползване на съоръженията.

Ски зона 2 (ден 2) се намира на около 15-16 км от хотела. Тук също ще намерите много нови съоръжения, в това число два кабинкови лифта. Интересно е да отбележим наличието на три самостоятелни ръкава на талабфарта – всички те са изключително приятни, на средно и над средно ниво на трудност. Общо в зоната има 30 км маркирани писти и маршрути, които се разпределят на 10 км сини, 10 км червени и 9 км черни писти, плюс 1 км маркирани маршрути за извънпистово каране.
Тази зона традиционно е по-слабо натоварена, а при всички досегашни посещения сме имали усещането, че „работи само за нас”.

Черешката на тортата обаче безспорно е ски зона 3 (дни 3 до 5) – глетчера Щубай. Каквито и суперлативи да кажем, все няма да бъдат достатъчни – човек наистина трябва да отиде на място, за да усети могъщите Алпи в пълния им блясък.
Зоната достига надморска височина от „скромните” 3212 метра!!! Общата дължина на маркираните писти и маршрути е 64 км, като те се разпределят на 23 км сини, 15 км червени и 4 км черни писти, плюс 22 км маркирани маршрути за извънпистово каране.
Планът е да бъдем тук в три последователни дни като първият от тях ще ни послужи за аклиматизация. В този ден препоръчваме карането да бъде в рамките на 4 – 4 ½ часа - от обяд до края на работния ден. Следващите два дни са предвидени отново за целодневно каране. Дори и да настъпи умора, на лифт станциите ще намерите просторни комплекси с ресторанти, спортни магазини, съблекални и т.н.
Не е за пропускане и най-необичайната допълнителна атракция! Тя представлява прокопана през самия ледник пещера, която може да се посети (проходи) срещу скромна входна такса. Става въпрос за свъсем лесен кръгов маршрут, който се изминава за около 25-30 минути.

Освен алпийските ски и фрирайда, по тези чудесни места съществуват възможности за ски дълго бягане ("писалки"), за зимни преходи с/без снегоходки и т.н. Особено внимание обаче заслужава карането на шейни – то е както за авантюристично, така и за носталгично настроените сред Вас. Твърди се, че именно тук са най-многото и най-разнообразните писти за шейни в целите Алпи. Те са специално подготвени за целта, а някои от тях са с дължина до 7-8 км и многобройни виражи. Работното им време е от 9:00 до 22:00 часа. Изкачването се осъществява с помощта на кабинковите лифтове, а вечер спусканията са на изкуствено осветление, което усилва емоцията и гарантира незабравими спомени.
Ако всичко изредено до тук не Ви е достатъчно и имате още апетит, препоръчваме Ви "нощното" каране – на едно от най-харесваните за това места в цяла Австрия.


ХРАНА

Ако предпочетете варианта с настаняване в хотел 3***, в цената са включени съответния брой закуски и вечери. Намирайки се в Тирол, кухнята е смесица на традиционни ястия с модерни течения. Използват се предимно регионални продукти с отлично качество, а отзивите на нашите гости са изключително положителни.
При настаняване в апартаменти имате възможност както да приготвяте храна самостоятелно, така и да посетите разноообразните а-ла-карт ресторанти в близост.
На обяд можете да се храните на самите писти. За разлика от някои често коментирани практики в България, тук няма съществена разлика между цените в курортите и на пистите.


ПАКЕТ SKI PLUS

"Пакет Ski Plus" е наша запазена марка и е валиден за подбрани локации в Алпите. Препоръчваме Ви да се възползвате максимално от него, за да изживеете по-пълноценно ваканцията си като спестите време и средства. Включва:
• транспорт или само посрещане
• информационно мероприятие (в това число въпроси – отговори)
• ски гайдинг
• организация на едно вечерно мероприятие - например разходка до Инсбрук, вечерно каране на шейни по осветени писти, Тиролска вечер и др.
• предоставяне на актуална информация за състоянието на пистите - според атмосферното време и други местни особености
• предоставяне на актуална информация за интересни събития в самия курорт или в близост
• съдействие от общ характер по време на престоя
• консултация за застраховка и съдействие за сключването ѝ
• възможност за обучение по методология на Австрийското ски училище (срещу допълнително заплащане)


СКИ ГАЙДИНГ

Безплатно три- до четиричасово пътешествие в компанията на квалифициран ски гид, който познава отлично ски зоната (ски зоните). От английски guiding – водене. В рамките на тази програма ски гайдингът се предлага в ден 1, 2 и 3.

Съобразявайки се с възможностите на скиорите (бордистите), гидът "намира" най-слабо натоварените писти и "уцелва" подходящите атмосферни и снежни условия. По време на ски гайдинга излизат наяве 'малките тайни' в ски зоната - от пистите и възможностите за фри райд до най-вкусния щрудел и чайната като от „приказките от 1001 Нощ”!
Добре подготвеният ски гид познава в детайли не само зоната, но и целия район, и говори свободно местния език. Предоставя актуална информация за интересни обекти, събития и атракции както в зоната, така и в близките градчета и селца. Ски гидът притежава правоспособност като ски инструктор и би могъл, при желание от страна на гостите, да даде съвет как те да подобрят техниката си на каране. Макар и с доказана практическа полза, тези съвети не бива да бъдат възприемани като пълноценно обучение. Обучението изисква повече време и не би било съвместимо с концепцията на ски гайдинга.


НАШИЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛ

Сертифициран ски инструктор в Австрийското ски училище, говори свободно немски език и е свързан професионално с Алпите от 2004-та година