Минало Събитие

Широка Поляна и Беглика - вело разходка за деца и възрастни (11 август -12 август 2018 )

Широка Поляна и Беглика- Вело разходка за деца и възрастни, 11-12 август

Това е прекрасно решение за всеки, на когото вече са му отеснели парковите алеи и градските улици, да пробва нещо по-различно, да стъпи на черния път, да кара велосипед сред природата и да почувства свободата, която този прекрасен спорт може да му даде. Сравнително равния терен около язовирите и не много дългите маршрути позволява това да се случи без особени затруднения за хора, които редовно карат колело, макар и по асфалт. По време на вело разходката ще имате възможност да надградите своите велосипедни умения и да станете по-уверени в себе си. Нашият водач ще ви инструктира и ще ви съдейства за безпроблемното преминаване на маршрута. Ще ви дадем полезни съвети и напътствия как в бъдеще вело разходката ви сред природата да се превръща в незабравимо приключение. Ще направим бивак на импровизиран къмпинг, но ще си имаме почти всички удобства, които човек може да си пренесе от вкъщи, дори тоалетна и соларен душ. Вечерта ще се радваме на лагерния огън докато споделяме преживелиците от своите приключения. Този район на Западни Родопи е изключително красив със своите пъстроцветни полянки, ароматни иглолистни гори и чистата огледална водна шир на двата язовира. Това е причината да ви предложим такъв алтернативен начин да се докоснете до тези красиви места.
Първи ден - събота
Срещаме се в 7:30 ч. на паркинга пред стадион Васил Левски, товарим велосипедите на вело-ремаркето и потегляме към яз. Широка Поляна. Преди обяд ще сме на мястото, където ще е нашият бивак и от там ще е стартовата ни точка. След инструктаж и екипиране потегляме с колелата покрай бреговете на язовира по приятен черен път. Ще спираме за почивка и снимки на най-китните местенца, може да пием по нещо разхлаждащо и да обядваме на комплекс Романтика. След почивката обиколката продължава, като накрая отново сме на бивака. Късния следобед ще разпънем нашия лагер, ще си съберем дърва за огъня и ще се отдадем на сладката почивка на брега на язовира.
Дължина на маршрута - 17 км. и денивелация +200 м.
Втори ден- неделя
След кафе и закуска ще съберем бивака и ще се отправим към брега на яз. Голям Беглик. Там отново ще разтоварим велосипедите и ще се впуснем в обиколка на един от най-красивите язовири в България. За обяд ще спрем на защитената местност "Чатъма", която ще ви заплени завинаги с нейния чар и неповторимия пейзаж от брега на язовира. След това продължаваме към стената на язовира, от която също се открива чудесна гледка. И докато групата си поеме дъх, транспортът ще пристигне, за да натоварим колелата и да поемем към София с много положителен заряд и добри спомени. Очаквано прибиране към 20:30-21:00 ч.
Дължина на маршрута - 20,08 км. и денивелация +350 м.

Маршрутът е изключително подходящ за начинаещи планински колоездачи (възрастни и деца над 10 г.), които са придобили достатъчно опит на асфалтов терен и искат да покарат сред природата.
Необходими са ви само стегнат велосипед с преден амортисьор, каска, ръкавици и добро настроение.
За комфортното ви пребиваване са необходими: яке - тънко и дебело, поларена блуза или термо бельо, спортен дълъг панталон или клин (може и клин с памперс), маратонки или планински обувки. За бивака трябват палатка, спален чувал (за мин. комфорт +8 гр.),шалте, челник или фенерче и елементарен прибор за хранене (не толерираме използването на пластмаса за еднократна употреба). Който няма нещо от бивачната екипировка и ще е за първи път на палатка, фирмата може да му го подсигури безплатно или да даде съвет за закупуването му от съответния магазин.
Ако нямате подходящ велосипед, може да наемете от нас, като разгледате за цени и модели в нашия сайт или фейсбук станица.

Цена 155 лв./човек при мин. група от 8 човека

В цената влиза: транспорт, водач и обучение, застраховка, бивачна екипировка (столове, маси, прибори, газов котлон, барбекю, палатка, шалте, сп. чувал)
В цената не влизат храна и напитки или други лични разходи!