Предстоящо Събитие

С каяк в язовирите Беглик и Широка поляна ( 26 юни до 28 юни 2020 г. )

Родопските язовири на България са привлекателна дестинация за всякакъв вид туризъм. С това пътешествие искаме да акцентираме вниманието ви и да ви разходим с каяците в два от най-красивите изкуствени водоеми в България. Това са прекрасните язовири Голям Беглик и Широка поляна. Те са и най-удобни за лагеруване на открито. Тази удължена двудневна екскурзия от петък следобяд, ще ни потопи в зеленото безвремие, тишина и спокойствие на перфектното съчетание между планинските прелести и водната шир.

Програмата:
* Ден първи - петък: Среща в 16:00 ч. в локалното платно на бул. Цариградско шосе, до магазин „Метро”. Трансфер до яз. Голям Беглик. Пристигаме на брега на язовира около 19:30 ч. Разтоварваме каяците, екипираме се, правим инструктаж и потегляме към лагера в местността „Чатъма”, където ще се настаним за двете ни нощувки. Багажа ни ще бъде транспортиран с моторна лодка. Дистанцията е около 2,5 км. и се изминава с каяк за около 35-45 мин. След пристигане разпъваме палатките или се настаняваме в бунгала (според предварителната заявка на всеки). За вечеря може да си приготвим нещо на барбекю или да се възползваме от сготвената храна, която се предлага от кухня „Чатъма”.
* Ден втори – събота: След сутрешното кафе и закуска се екипираме, взимаме фотоапаратите, храна и вода и потегляме. Беглика е язовир с много дълбоки ръкави, обрасли с високи борове брегове и тучни поляни с дъхави билки, които карат душата да ликува и очите да празнуват. Плуването в бистрите му води пък не може да се опише, усещането е несравнимо! Обиколката на язовира не е натоварваща, ще спираме за почивка, за обяд, за снимки и естествено ще посетим пещерата на сърната на острова. Когато се приберем в лагера, ще има време за разходка, риболов или почивка. Денят завършва до лагерния огън на който ще си приготвим вечерята или ще опитаме от вкусните гозби приготвени от нашите домакини от лагер "Чатъма".
* Ден трети – неделя: Сутринта, след кафето и чая събираме палатките и багажа, качваме ги на моторната лодка, а ние с каяците се връщаме до изходната точка от която влезнахме в петък. Товарим каяците на ремъркето и отиваме към следващата ни цел - яз. Широка поляна. Тук ще направим една полудневна обиколка, ще гребем през многобройните малки живописни заливи, ще къпем погледа си в зелените поляни и гори, ще спрем за почивка и обяд на брега до комплекс "Романтика", където може да изпием по една студена бира и да опитаме от изключително вкусния родопки боб. Към 15:00 ч. ще се върнем към колата, товарим каяците и потегляме обратно към София. Орентировъчно пристигане в София, около 19:30-20:00 ч. Има възможност, при желание на групата да спрем за похапване в едно много добро ресторантче в местност „Цигов чарк”.

Всяко приключение завършва, за да започне следващото :) !

Цена 185 лв./човек (при ползване на двуместен каяк)
Цена за доплащане при заявка за едноместен каяк: 20 лв. за целия период
Цена без транспорт: 165 лв./човек
Цена без транспорт, с личен каяк и екипировка: 90 лв./човек

*Цената включва транспорт София - яз. Голям Беглик, яз. Голям Беглик - яз. Широка поляна, яз. Широка поляна - София, водач, каяк (едноместен или двуместен по желание), гребло, спасителна жилетка, шприцка, сухи торби за дневния багаж, бивачна екипировка (палатка, спален чувал, шалте, възглавница, туристически прибори за готвене, газов котлон, челници, чаши и чинии за многократна употреба)

*Посочените цени важат при група от минимум 6 човека!
*Отстъпки за стари клиенти: 5% от посочените цени

Цената не включва:
Храна, напитки, нощувка на бунгало, други лични разходи.
Настаняване в бунгало с 2-3 легла (без санитарен възел) или в общо туристическо спално помещение става с предварителна заявка! Цената на нощувката е 20 лв./легло/вечер
Хранене в кухня „Чатъма” също става с предварителна заявка!

* Записвания се правят само тук: https://nomadteam.bg/contacts#sign-up
* Резервация за пътуването се прави с превод на 50% аванс по сметка на ТА.

Списък с необходимата екипировка ще изпратим по ел. поща на всеки записал се и потвърдил участието си клиент.