Минало Събитие

С каяк в язовир Огоста (21 Юни 2020 г.)

Каяк разходка в яз. Огоста
Заповядайте на една приятна разходка с каяк в не особено популярния, но за сметка на това красив язовир Огоста, кръстен на едноименната река.
Язовирът е построен непосредствено над гр. Монтана със земно-насипна стена и се използва основно за напояване. Разстоянието от София до там е 150 км., ако се пътува през АМ Хемус или 115 км. през проход Петрохан (прибл. 1,5-2 часа).
Плавайки по спокойните води на язовира, ще се наслаждаваме на страхотни гледки към северните склонове на Стара планина (вр. Ком и вр. Тодорини кукли).
Една от впечатляващите атракции по бреговете, покрай която ще минем, е частично потопените църква и гробище 🙂.
С каяците ще се качим до устието на р. Огоста, където влива водите си в язовира. Бреговете са полегати и удобни за акостиране и пикник. Редуват се обработваеми земи с горички, стръмно издигащи се скали с полегати брегове, частично или напълно потопени дървета.
Ще минем покрай колонията от корморани, ситуирана във високите дървета от едната страна на язовира и покрай други интересни места.
Разходката с почивките ще отнеме около 5 до 6 часа, но в зависимост от желанията на участниците можем да гребем повече и да почиваме по-малко или обратно 🙂
Плаването е подходящо както и за напълно начинаещи, така и за деца над 5 год. възраст (придружени от родител в двуместен каяк).
Пътуваме с организиран транспорт на агенцията или с личните си автомобили.
Срещата с тези, които ще пътуват с нас в неделя, е в 8:00 ч. на паркинга на стадион В. Левски, а с тези, пътуващи с лични автомобили, в 10:00 ч. на язовира. (точката за срещата на брега, ще я изпратим на записалите се участници!)
* Цена с организиран транспорт: 80 лв./човек (при ползване на двуместен каяк)
* Цена с личен транспорт: 65 лв./човек
* Цена с личен транспорт, каяк и екипировка: 30 лв./човек
* Доплащане за ползване на едноместен каяк по желание: 10 лв.
Цената включва: транспорт от София до яз. Огоста и обратно, каяк (едноместен или двуместен) и пълна екипировка, каяк, водач, първоначално обучение, туристическа застраховка.
Записвания се правят тук: https://nomadteam.bg/contacts#sign-up
Резервацията се потвърждава с превод на 30% аванс по сметка на фирмата.