Предстоящо Събитие

С каяк по река Дунав от Ново село до Видин ( 6 юни до 7 юни 2020 г. )

Каяк-експедиция по р. Дунав от Ново село до Видин

Едно незабравимо пътешествие по речения път на България, придружен от изключителни гледки, лагерни огньове и бивакуване на красивите островни плажове.
Ние от Trip-Nomad Team ще Ви предоставим възможност да изживеете това приключение по възможно най-добрия начин.
Програмата....
Ден първи - събота:
Потегляме от София не по-късно от 6:30 ч. от паркинга пред стадион Национален стадион В. Левски. По пътя ще спрем да си купим провизии от магазин "Кауфланд" в гр. Монтана. Пристигаме около 10-10:30 ч. на брега на реката до с. Ново село, от където ще започне пътешествието ни по вода. Прехвърляме багажа от колата в каяците, екипираме се, правим инструктаж за плаване в реката и движение в група и потегляме по течението. Целта за деня е да достигнем до остров Кушава, където ще преспим на палатки на плажа до селото. Дистанцията за деня е около 24 км., които се изминават спокойно за около 5 часа. След пристигане, ще разпънем палатките, ще съберем дърва за огън и ще се отдадем на съзерцаване на залеза и приятната вечер, плаж и питие.

Ден първи - неделя:
Ставаме към 7,30 ч. Хапваме, пием кафе или чай и потегляме в посока гр. Видин. Маршрутът ни този ден ще мине покрай остров Кутово, на който ще спрем за снимки и плаж. Ранния след обяд ще акостираме на бреговата ивица на гр. Видин до крепостта "Баба Вида". Разстоянието за деня е около 17 км. Там всеки ще има лично време около 2 часа да разгледа крепостта или да пие биричка на брега в някое заведение, докато организираме връщането на колата от началната точка.

Цена: 180 лв. (за група от минимум 7 човека)
Цена без транспорт: 160 лв./човек
Цена без транспорт с личен каяк и екипировка: 90 лв./човек
Доплащане за ползване на едноместен каяк: 20 лв. (за двата дни)

*Цената включва:
►Транспорт с комфортен микробус от София до Ново село, от Видин до София и логистика в района Видин-Ново село-Видин
►Туристическа застраховка;
►Каяк водач по време на целия преход;
►Двуместен или едноместен каяк (по желание на клиента), гребло, спасителна жилетка, шприцка, водо и ветро-устойчиво яке, сухи торби за багаж;
►Бивачна екипировка (палатка, спален чувал, шалте, възглавница, туристически прибори за готвене, газов котлон, челници, чаши и чинии за еднократна употреба).


*Цената не включва: храна, напитки и други лични разходи.

Записвания за пътуването се правят само тук: http://www.nomadteam.bg/contacts#sign-up
Резервацията се потвърждава с превод на аванс в размер на 50% от стойността на екскурзията.
Броя на местата е ограничен до 14!
Пътува се с комфортен микробус на ТА trip-Nomad team или с друга кола на агенцията в зависимост от броя участници. Плава се на едноместни и двуместни каяци. Целия багаж и екипировка ще бъдат с нас в лодките по време на пътуването. Всеки подсигурява сам храната и водата за времето на прехода. За необходимата лична екипировка ще пратим мейл на всеки записал се участник.

Пътешественици, очакваме Ви!!! :)