Минало Събитие

С каяк по Янтра и Дунав ( 29 май до 31 май 2020 г. )

Представяме ви една нова програма в списъка на Trip-Nomad
Team за 2020-та година, която ще събуди интереса на пътешественика във вас и ще запали приключенския ви дух за нови дестинации. Избрали сме този прекрасен трип, подходящ за каяк в експедиционен стил и спане на диво по бреговете на реките. Ще се впуснем в едно тридневно каяк приключение с красиви гледки по разнообразния ландшафт на реките Янтра и Дунав, ще минем през красиви каньони, ще акостираме по речните острови, ще се радваме на множеството птици и други водолюбиви животни, а вечер ще разпъваме бивака на брега на реката и ще се забавляваме по номадски...

Накратко програмата:
Ден първи, петък:
Сборен пункт на паркинга пред Национален стадион В. Левски в 7:00 ч. Потегляме с организиран транспорт на агенцията към гр. Бяла и река Янтра. Разстоянието е 260 км. и се преодолява за около 4 часа с почивките. Пристигаме около 11:00 ч. на стартовата точка до реката. Разтоварваме каяците, разпределяме се по екипажи (за тези, които ще са в двуместни каяци), правим задължителния инструктаж и се екипираме. През това време, докато тече подготовката, ако има хора, дошли с личните си автомобили, ще ги придвижат до следващото място, където ще бивакуваме, а нашият транспорт, ще ги върне обратно. Дистанцията, която ще преодолеем за деня е около 17,5 км., което с помощта на течението, се изминава спокойно за около 4 часа. Ще минем покрай живописни места с надвиснали клони над реката, през няколко живописни каньона, с множество пещери и ниши. Ще видим и много водоплаващи и водогазещи птици. В късния следобед пристигаме в крайната за деня цел - поляна с подходящи условия за пикници и бивакуване, където ще устроим лагера. Колите с багажа ще са там, така че след акостиране започваме разпъването на палатките и подготовката на лагера за вечерта. Ще има време за почивка, риболов и релакс. Ще си направим лагерен огън, вечеря и както си му е реда, ще се повеселим!

Ден втори, събота:
Сутринта ставаме към 8:00 ч., правим си закуска и кафе, наслаждаваме се на момента и се настройваме за предстоящото плаване. Събираме палатките и останалите къмпинг-аксесоари и ги товарим на транспорта, който ще ни чака на следващия бивак. Малко след тръгването ще навлезем в малък красив каньон с пещера, която се вижда от реката. След това се насочваме към устието и достигаме делтата на р. Янтра и Дунав. Ще спрем за почивка и плаж на пясъчната коса в началото на о. Батин или, ако нивото на водата все още е високо, ще търсим място по брега по-надолу. Ще заобиколим стров Батин откъм българската му страна, където реката тече в сравнително тесен ръкав и ще пристигнем в м. Стълпище, до село Мечка. По Дунав ще изминем около 21 км., а цялата дистанция за деня ще е към 28-29 км. Лагерът ще направим на поляната до реката в близост до природната забележителност „Дикилиташ”. Вечерта отново ще си направим лагерен огън, вечеря и ще си споделяме преживяното през деня. Близо до поляната има и заведение, така че който иска може да хапне и там.

Ден трети, неделя:
Ставаме отново към 8:00 ч. Закуска, кафенце, релакс, събиране на лагера и отплаване. Остават ни 13,7 км. до последната за тази регата цел, а именно Западен парк Приста в гр. Русе. По пътя ще спрем за почивка и плаж на о. Малу. Пристигаме в Русе към 13:00 ч. Товарим лодките и оборудването на колите и се прибираме. Ориентировъчно пристигане в София около 21:00 ч.

Цена: 230 лв./човек при ползване на двуместен каяк (цена при група от 10 човека мин.)

Цена: 245 лв./човек при ползване на едноместен каяк (цена при група от 10 човека мин.)

Цената включва: транспорт София – Русе – София и логистика в района между селата; един или двама опитни каяк-водачи, двуместен или едноместен туристически каяк с рул (по желание на клиента), спасителна жилетка, гребло, сухи торби за дневния багаж, палатка, спален чувал и шалте (за тези, които не разполагат с лични), тента/и, сгъваеми маси, столове, барбекю, челници, къмпиг-лампи.
При група по-малка от 10 човека, багажът се товари в каяците и всичко пренасяме сами, а транспорта ще ни вземе само от последната точка на трипа.

Цената не включва: храна, питиета, лични разходи.

Цена без транспорт, но с осигурена логистика на колите по маршрута: 200 лв./човек
Цена за клиенти с личен каяк и транспорт: 150 лв./човек

Записвания се правят само тук: https://nomadteam.bg/contacts#sign-up

Резервацията се потвърждава с превод на 50% аванс по сметка на агенцията.