Минало Събитие

С каяк до островите Диапорос, Перистери и плажа Кариди ( 09 юни до 11 юни 2023 г. )

09.-11. юни 2023г.

Сигурно доста от вас са чували за Ситония или са били на този полуостров, но за тези, които не са, ще го опишем с няколко думи - това е най-доброто място за активна каяк почивка в Гърция. Тук заливите са дълбоки, а островчетата са близо до брега, плажовете са с пясък , а лагуните са тюркоазено сини. Tук са и най-вкусните таверни, а пък цените са по-ниски от български , бийч баровете са с най-хубавата музика и коктейли, а морето е топло и почти винаги спокойно и подходящо за каякинг. Към това ще добавим и местата които можем да посетим като: остров Диапорос и Синята лагуна, плажът Кариди, о. Перистери и Ормос Панагия, лагуната на Вурвуру и още и още интересни места. Избрали сме Ситония не само заради изброените места , но и заради прекрасните възможности за активна почивка, които това място предоставя. Тук можем да плаваме в различни посоки до живописни кътчета за гмуркане, плаж или просто съзерцание и почивка! Ще правим йога за разпускане и накрая ще приключваме деня в добра компания на масата с прекрасни гозби и напитки!

Програмата е следната:
Първи ден :
Тръгваme от София към 6 ч. с транспорта на Трип-Номад Тийм (местата са ограничени) от спирката на рейсовете на бул. Черни Връх до мол Парадайс.( Ако сте със собствен транспорт или просто сте на почивка някъде наоколо, се чакаме около 13:00 направо на къмпинг Реа)Пристигаме в къмпинга (Rea camping) около обяд и разпъваме бивака (който не му се спи на палатка може да си наеме каравана или бунгало, ако има свободни), обядваме и правим лека почивка и плаж. В следобедните часове ще натопим каяците за една лека разходка из лагуната на Вурвуру и за около час гребане можем да достигнем до култовия плаж Кариди. Тук ще направим пауза за плаж, плуване и гмуркане в тюркоазенатат лагуна, както и за бира и фрапе. След това със спокойно темпо се връщаме в къмпинга, където ни чакат таверната, барбекюто и студените напитки. Фирмата представя добра къмпинг екипировка за приготвяне на собствена храна, както столове и маси. Разбира се който иска може да се храни и в таверната на къмпинга.

Ден втори :
Днес ще сменим посоката и ще тръгнем с каяците на север към друго култово място - остров Диапорос и о. Перистери.
Това е доста нашумяла каяк дестинация в последните години и има причина да е така. Ще направим пълна обиколка на острова (разбира се, ако времето в морето ни позволи), като ще спираме на най-приятните места за плуване, плаж и снимки. Ще започнем с о. Перистери и неговите диви плажчета със ситен пясък и кристално синя вода, ще продължим около Диапорос и ще спрем отново на Синята лагуна за обяд и почивка, а след това ще завършим обиколката на един плаж с много подходящи скали за скачане и екстремни преживявания за по-смелите, а можем и да направим късен обяд в ресторант Парис, който е най-известният в района на Вурвуру. После без да бързаме деня е дълъг с кратки почивки ще се приберем на Реа. Вечерта отново може да споделим весела компания, храна и напитки на нашия бивак, или да отскочим за разходка и таверна във Вурвуру или Никити.

Ден трети:
В този ден според времето и настроението ще решим до кой плаж да отскочим с каяците или пък може да си останем на плажа на Реа за релакс и плуване. Около обяд събираме бивака и към 14:30 ч. потегляме към България. Можем да спрем за бърз обяд на Никити с гироси или друго.
Очаквано прибиране в София около 21ч.

Екскурзията е подходяща както за напреднали, така и за начинаещи каякари !!! Предишен опит не е необходим! Изисква се само да сте средно активни в ежедневието си и в добро здраве!

Цена с личен транспорт - 380лв.

Цена с наш транспорт : 450лв
(местата са ограничени)
Групата е ограничена до 12 човека!

Цената включва: транспорт от София до Халкидики и обратно, както и местни трансфери, застраховка за водни спортове, каяк инструктор и обучение по време на трипа, каяк и необходимата за него екипировка (жилетка, гребло, шприцка,суха торба за дребни лични вещи), къмпинг екипировка с всички удобства за хранене - маси и столове, газов котлон и прибори за готвене, барбекю и др.. Ако нямате лични ще ви предоставим палатка, спален чувал и шалте.

Цената не включва: два броя нощувки в палатка (10-12 евро/ човек/ или -около 30-35евро човек/вечер за бунгало или каравана настанени по мин.двама), храна, напитки и лични разходи.

Ако сте на почивка наблизо или просто сте с ваш транспорт и искате да се включите в програмата цената е 380лв./човек.

Допълнение:
Всеки, който има лична екипировка, може да я донесе и да я ползва. Резервацията за нощувки на каравана или бунгало е възможна при ранно записване и при свободни такива директно към къмпинга.

Необходима препоръчителна екипировка за каякинга:

>Бански тип шорти или клин
>Спортна блуза или фланелка от изкуствена материя( желателно с UV-фактор)
>Аква обувки или други с които да се гази във водата
>Яке тип ветровка или дъждобран
>Шапка и крем против слънце
>Шише с вода мин.1л.
Фирмата си запазва правото да прави промени в програмата с оглед на метеорологичната прогноза и други фактори, касаещи безопасността на клиентите.

За повече информация и записване:
Любомир Свитков
тел.0888878280
info@nomadteam.bg