Минало Събитие

Планина и йога в Триград – природа, дух и тяло в едно (17 Август - 19 Август 2019)

Хубостта на родопската шир, единството на дихание и движение в мекия скут на зелените хълмове и спокойните утрини на планината ще слеят съзнанието ви с енергията на природата, за да усетите радостта от уюта на собственото си тяло. Меките извивки на Родопа планина ще успокоят погледа, умът ще остане в настоящия миг, а тялото ще се отдаде на движение, за да събуди своята гъвкавост с идването на утрото и запази бодростта си в ритъма на динамичния ден.

Богатството на природни красоти в района ще изпълнят програмата ни със завидно разнообразие. Ще посетим скалното образование Слона, Орлово око, Чаирските езера, Вълчи камък, пещерата Дяволското гърло.

Ще започваме и свършваме деня си в едно прелестно кътче в Триград, чиито домакини са успели да създадат изящна обстановка и естетичен комфорт за гостите си - http://www.arkanhan.com/bg

Йога практиките ще бъдат водени от сертифицирания преподавател по Айенгер йога Екатерина Минкова. По-подробно с нея и с Айенгар йогата можете да се запознаете тук: https://ekaterinaminkova.com/

В рамките на тези три дни ще имаме възможност да направим едно кратко въведение в този метод на работа. Ще усетим какво е да осъзнаваме различните части на тялото и каква е връзката между тях по време на изпълнението на асаните, ще работим с противоположните сили на взаимодействие, ще заземяваме ходилата, ще издължаваме гръбнака, ще отваряме гърдите и зоната на сърцето. Практиките са подходящи за хора, които нямат задълбочени и обострени здравословни проблеми. При записване, посочете вашият здравен статус.

Програма:

Събота, 17.08.19:
Потегляме в 7,00 ч. от стадион В. Левски. Една почивка в гр. Кричим и втора на скално образувание Слона (до гр. Девин). По обяд пристигаме в гр. Триград, настаняваме се и след вкусния обяд потегляме към панорамна плащадка Орлово око (+450 м. денивелация, 10 км.). Маршрутът е изключително лек и приятен и с леко темпо се взима за около 3 часа. Слизаме в с. Ягодина пеша и се прибираме с трансфер до хотела. Следва кратка почивка и време за йога разпускане. Ще се слеем с притихващата планина, ще я усетим вътре в себе си и балансирани и освежени след този елегантен завършек на деня вечерята ще ни е много сладка.

Неделя, 18.08.19:
Започваме деня си в 7,00 ч. с час и половина сутрешна йога практика. Важно е да уловим енергията на планинското утро, да се изпълним със свежия дъх на новата сутрин и да раздвижим жизнените сили в тялото си. Бодри и доволни следва да хапнем приготвената закуска с наслада.
Потегляме в 9,30 ч. към Чаирските езера (+450 м. денивелация, 9,5 км.) По пътя ще може да се наслаждавате на редуващи се панорамни гледки и стара гора. Ще обядваме на х. Чаирски езера, където предварително можем да си поръчаме да ни приготвят пататник и кисело мляко с боровинки. Следобедната програма продължава с офроуд обиколка до панорамната площадка Вълчи камък. Местността е много красива и изживяването да се разгледа точно по този начин си струва. Следва прибиране в хотела и вечеря.

Понеделник, 19.08.19:
Отново започваме деня си в 7,00 ч. със сутрешната йога практика. Вече знаем какво е да влезеш в унисон с природната хармония и да усетиш празника на утрото.
След закуска освобождаваме стаите и потегляме към пещерата Дяволското гърло, за да използваме часа на влизане в 11,00 ч. След разглеждането й потегляме към София. За обяд и почивка ще спрем на яз. Широка поляна, където за последно ще се полюбуваме на благата Родопа планина.
Прибиране в София - около 18,00 ч.

Цена:
• 230 лв. до 15.06.19
• 295 лв. след 15.06.19

Цената включва: Транспорт и логистика, сертифициран планински водач, сертифициран йога инструктор, офроуд трансфер с джип, застраховка, данък.

Цената не включва: две нощувки в хотел „Аркан Хан” около 30 лв. на вечер в двойна или тройна стая, храна и напитки, билет за пещера Дяволското гърло.

Екскурзията е подходяща и за начинаещи както в планинския туризъм, така и в йога практиката!

Групата е ограничена до 10 човека.

Краен срок за записване - 28 юни, при наличието на свободни места!

За справки и консултации относно йога заниманията: 0899 826 503 - Екатерина Минкова.