Минало Събитие

Откриване на вело и рафтинг сезона за 2019 г. ( 30 Март - 31 Март 2019г. )

Време е да яхнем колелата и отново да ги раздвижим по пътища и пътеки, време е да вдигнем адреналина с шеметно рафтинг спускане по Струма, време е и за весело парти на брега на реката, за да отпразнуваме пролетта и всичко, което ни очаква през сезона.
Програмата е следната:
Тръгване в събота в 8:00 ч. от Билата на бул. България и Тодор Каблешков в посока Кресна. В 10:00 ч. стартираме с колелата по маршрут Кресна-с. Влахи-Кресна-Градешки минерални бани, с разстояние 29 км. и пол.ден. 800 м. (10 км. асфалт и 19 км. черен път, но маршрутът може да се удължи по желание). Дистанцията се изминава средно за четири - пет часа при велосипедисти на средно ниво. Прави се почивка в село Влахи за обяд и още няколко спирания за снимки и почивка на по-атрактивните места с чудесни панорами към Пирин планина и долината на Струма. След като се спуснем обратно на Кресна, който е уморен и желае, може да се качи в колата и да прекрати карането, или да продължи с колелото по черен път и асфалт до Градешките минерални бани. Там ще завършим прехода в топилата с гореща минерална вода. След като хапнем в ресторанта до баните, се отправяме към къмпинга на Адвенчър нет, за да отпразнуваме с тях откриването на рафтинг сезона с подобаващо вечерно парти. Спането може да е на палатка в къмпинга или в хотел в Кресна. На другия ден, който иска да вдигне адреналина още повече може да се качи в рафтовете на Адвенчър нет и да направи едно спускане в буйните води на Струма. Който пък се е наситил на движението и спорта, може просто да си почива или да направим кратка пешеходна разходка в района. Потегляме за София в 16 ч.

Цена на вело тура - 45 лв./човек (включва планински вело водач)

Цена на рафтинга - 50 лв.


Цена за транспорт и превоз на велосипед по маршрута София-Кресна-София - 30 лв./човек.

Наем на велосипед, в случай че нямате подходящ от 30 до 60 лв. (налични са различни модели: Full suspension bike, Fat bike, E-bike)

Необходима екипировка: планински велосипед в добро състояние, подходящи дрехи като за пролетта (яке и панталони- ветро- и водоустойчиви, дебела блуза, подходящи обувки, може и вело клин, еднодневна раница, каска за колело, ръкавици), къмпинг екипировка (в случай че ще спите на палатка - ако нямате може да наемете от нас).