Минало Събитие

Откриване на каяк сезон 2020! ( 4 април до 5 април 2020 г.)

Откриване на каяк-сезон 2020

Приятели, съмишленици и любители на пътешествията и спортовете на открито,

Каним Ви тържествено на ежегодното откриване на каяк – сезона, което и този път ще направим на яз. Въча.

Язовир Въча е един, от може би един от най-сниманите язовири в България! Река Въча в продължение на хиляди години е дълбала тесния каньон между отвесните скали, който в последствие се прегражда с язовирна стена. Стената на язовир "Въча" е най-високата язовирна стена в България - 144,5 м. Дължината на язовира е 35 км. и достига дълбочина до 160 м. Язовирът следва тесните извивки на каньона и от високо наподобява драконова опашка. Водите са със зеленикав отенък и в комбинация с гъсто залесените склонове и отвесни скали създават една наистина впечатляваща картина.

Програмата на кратко е:
Събота 4-ти Април в 7:30 ч. потегляме от София в посока яз. Въча. Около 10:00 ч. пристигаме и се настаняваме в уютното хотелче с разкошна гледка към язовира “При Бат Гена”. След това ще се екипираме, разтоварваме каяците, правим кратък инструктаж за гребане и поведение в каяка, след което ще направим 3-4 часова разходка в спокойните води на яз. Въча с гледки към стръмните брегове и пъстрата есенна гора. След гребането ще направим късен обяд и почивка. Вечерта в 19:30 ч. се събираме в ресторанта и ще си направим, както обикновенно ЯКО номадско парти така, както само ние си знаем :)!
В неделя 5-ти Април, след като се наспим, пием кафенце с разкошна гледка на верандата на хотела и ще обсъдим програмата за деня. С тези, които са си взели дозата спорт и искат да разпускат, може да отидем до гр. Девин, където да релаксираме в минералнте басейни на комплекс “Струлица”, след което да обядваме в една много добра кръчма и да се върнем в ранния следобяд в хотелчето. С тези, които искат да се разходят пак с каяците, ще направим още едно плаване в язовира, след това ще обядваме и около 16:30-17:00 ч. тръгваме обратно към София.

Цена: 140 лв. (за Номади, имали поне три участия в събития през 2019-та и 2020-та година);
Цена за ентусиасти, кандидат-номади :) , които не са идвали с нас - 170 лв.;

Цената включва:
* Транспорт от София до яз. Въча и обратно;
* Транспорт от яз. Въча до гр. Девин и обратно;
* Една нощувка със закуска и вечеря по предварително избрано от организаторите меню в хотел „При бат Гена” в двойна стая със санитарен възел (повечето стаите са със спални!);
* Застраховка за водни спортове, водач-инструктор, каяк (едноместен или двуместен) и пълна екипировка за гребане (гребла, шприцки, спасителни жилетки, сухи торби).

** Вечерята включва: шопска салата, свинско джоланче с картофи, чаша вино, малка минерална вода, хляб и десерт френска селска торта.

** На всеки номад, уважил ни с присъствието си, ще подарим оригинално номадско бъфче! :)

Местата са ограничени!!!
Хотелът разполага с 25 легла, така че запазете своето място своевременно! :)

Записването за участие става на: https://nomadteam.bg/contacts#sign-up
или на: info@nomadteam.bg