Минало Събитие

От Арменистис до Сикия - каякинг в сърцето на Ситония (20 Септември - 23 Септември 2019)

Много от вас сигурно са чували или са били на този плаж, а за тези, които не са, ще го опиша с две думи - това е перлата на Ситония. Най-добрият къмпинг с всички екстри, най-красивият плаж и залив и най-тюркоазено синята вода, която може да видите на полуострова. Избрали сме го не само заради тази уникалност, но и заради прекрасните възможности за активна почивка, които това място предоставя. Тук можем да каякарстваме в няколко посоки с живописни кътчета за разходка и плаж, можем да се гмуркаме в залива покрай скалите, можем да играем плажен тенис или волейбол или да се отдадем на почивка върху пясъка.

Програмата е следната:

Първи ден, петък:
Тръгваме от София към 5:30 ч. с бусовете на Трип-Номад Тийм. Пристигаме в къмпинга около обяд и разпъваме бивака (на когото не му се спи на палатка, може да си наеме каравана или бунгало, ако има свободни), обядваме и правим лека почивка и плаж. В следобедните часове ще натопим каяците за една лека разходка до дивия плаж с името „Робинзон”. Там ще направим пауза за плаж и плуване и ако имаме време ще отскочим до Rodia- Beach bar за по бира и фрапе. След това се връщаме в къмпинга, където ни чакат барбекюто и студените напитки. Нашата добра къмпинг екипировка дава доста удобства в бивака, но който иска, може да се храни и в таверната на къмпинга.

Втори ден, събота:
Днес ще сменим посоката и ще тръгнем с каяците на юг, като в зависимост от метеорологичните условия, ще се прицелим в друго култово място - Afrika kafe на Platanisi Beach. Ще минем покрай няколко закътани плажа с причудливи скални форми и кристално синя вода, ще се гмуркаме и ще си правим подводни снимки. Ще минем покрай Orange Beach, но там няма да спираме, защото е пренаселен и излизането е невъзможно. Достигаме до Платеници, където пак може да се радваме на студени фрапета и коктейли и в късния следобед се връщаме на кемпа на Арменистис. В петък и събота на бара на къмпинга обикновено организират партита и концерти, така че който иска, може да се включи в купона с идеята да остави някакви сили и за другия ден.

Трети ден, неделя:
Днес можем да транспортираме каяците в две посоки в зависимост от времето и вълната. Единият вариант е до залива на Сарти и от там с гребане да стигнем до залива на Сикия и невероятните му лагуни. Можем да спрем за обяд на култови таверни, като Five steps on the sand или да пием мухито в бар Tigania, а вечерта да се върнем по обратния път със спирка на плажа на Goa beach bar. Вторият вариант при по-бурно море е да отскочим до Вурвуру. Срещу него на 15 мин. гребане се намира о. Диапорос. Това е доста нашумяла каяк дестинация в последните години и има причина да е така. Ще направим обиколка на острова (разбира се, ако морето ни позволи), като ще спираме на най-приятните места за плуване, плаж и снимки. И можем да завършим трипа на един плаж с много подходящи скали за скачане и екстремни преживявания за по-смелите. Късния следобед товарим каяците и може да направим една доказала се вече таверна във Вурвуру преди да се приберем на кемпа. Вечерта отново може да се забавляваме на бара на къмпинга или просто да споделим весела компания, храна и напитки на нашия бивак.

Четвърти ден, понеделник:
За да може да усетим истинската атмосфера на този къмпинг и прекрасния му плаж, както и да си починем от натрупалата се умора, в този ден ще се наспим и след това всеки може да се забавлява, както иска. Плаж, море, фрапе или бира или отново леко раздвижване. В близост до плажа има страхотни скали за шнорхелинг, до които може да ви заведем и да си направим страхотни подводни снимки. Може на ентусиастите да покажем някои техники при гребането и да пробват единичен каяк в залива под наше наблюдение.
Към 15 ч. трябва да сме събрали бивака и да потеглим за България.
Очаквано пристигане в София около 21-22 ч.

Екскурзията е подходяща и за начинаещи каякари.

Цена: 310 лв. (при група от минимум 7 човека)

Цената включва: транспорт от София до Халкидики и обратно, както и местни трансфери, каяк инструктор и обучение по време на трипа, каяк и необходимата за него екипировка (жилетка, гребло, шприцка, неопренови ръкавици и яке), къмпинг екипировка с всички удобства за спане и хранене (палатка, надуваемо шалте, чувал, възглавница, маси и столове, газов котлон и прибори за готвене, барбекю и др.), застраховка.

Цената не включва: три броя нощувки (10 евро/вечер за палатка и 25 евро/вечер за бунгало или каравана), храна, напитки и лични разходи.

Допълнение:
Всеки, който има лична екипировка, може да я донесе и да я ползва. Резервацията за нощувки на каравана или бунгало е възможна при ранно записване.
Фирмата си запазва правото да прави промени в програмата с оглед на метеорологичната прогноза и други фактори, касаещи безопасността на клиентите.