Минало Събитие

Осогово - E-Bike tour за начинаещи ( 19 август 2018 г. от 7:30 ч. до 20:00 ч. )

Това е предложение за всички ентусиасти и любители на разходките в планината, които имат желание да се научат да карат планински велосипед, но все още не са уверени в своите възможности, притесняват се от по-големите денивелации и от стръмните спускания. Този маршрут е от х. Осогово до първенеца на планината вр. Руен (2251 м.), изцяло по черен път с лека и постоянна денивелация, без технични участъци и трудни спускания. Всеки, който е стъпвал с велосипеда по черен път или пътека, дори и в парка в своя град, би могъл да се справи с този маршрут.
Велосипедите от типа E-bike са иновация, която набира скорост все повече и скоро в западните ни съседки (най-вече алпийските държави) може би ще замести изцяло обикновените велосипеди. Тези велосипеди имат електромотор и батерия, които с няколко степени на регулиране на силата, могат да ви помагат при въртенето и в карането както по равни, така и по доста стръмни терени. При по-големите денивелации с този велосипед е истинско удоволствие да виждате как километрите отлитат един по един зад вас без да се усеща умората, както при обикновения велосипед. За хора с проблеми или контузии в краката и ставите това е едно добро решение и възможност да са равнопоставени с другите и да достигнат мечтания връх или дестинация. На този Е-Bike tour може да усетите предимствата на електробайка и да видите нови възможности за туризъм и спорт. Ние ще направим поредица от такива екскурзии с надграждане във всяка следваща в различни планини и места в България и чужбина, за да ви предоставим възможност за избор и усъвършенстване в този прекрасен спорт. Планина Осогово ще ви очарова с разнообразна горска растителност и богат животински свят, а вр. Руен с панорамни гледки към над десет планини в България, Македония и Сърбия. По пътя нагоре може да спрем на два приятни заслона с чешми за почивка, като на върха вече ще отделим и повече време за храна и фотосесия. Когато се върнем в хижа Осогово, може да направим един късен обяд със специалитетите на нейния майстор-готвач, които не са за изпускане. След това, който иска може да се спусне по асфалта до Кюстендил с велосипеда, като заслужена награда за деня. Следва прибиране към София. Километрите по черен път са около 26, а положителната денивелация е около +700 м. Спускането до Кюстендил по асфалта е около 15 км.
Тръгваме в 7:30 ч. от магазин Била на бул. България и бул. Тодор Каблешков и стартираме по маршрута около 10:00 ч.. Времето на прехода с почивките е между 4 и 5,5 ч., но всичко зависи от групата и атмосферните условия. Около 15:00 ч. сме обратно на хижата за късния обяд и около 17:00 ч. тръгваме към Кюстендил, после към София. 
Очаквано пристигане към 19:30-20:00 ч.

Подходяща за начинаещи и средно напреднали планински колоездачи!

Необходима екипировка: удобни туристически обувки, тънка ветровка, устойчива и на дъжд и вело-ръкавици, туристически панталони или вело-клин с "памперс", еднодневна раница до 30 л., шише за вода мин. 1 л. и енергийни барове, ядки или сандвичи за по път.

Цена: 110 лв./човек
(минимален брой участници - 6, максимален - 10)

* Цената включва: наем на немски велосипед E-bike Corratec, каска, транспорт София-х. Осогово-София, специализиран транспорт за велосипедите, вело-водач по маршрута, застраховка, данък, снимки.
* Цената не включва: храна, напитки и други лични разходи.

Записвания се правят само тук: www.nomadteam.bg/contacts#sign-up

Резервацията за пътуването се прави с превод на 50% от стойността и по сметка на агенцията