Предстоящо Събитие

На Беглика с каяк и колело ( 22 юли до 24 юли 2022 г. )

За да опознаеш Беглишките прелести , трябва да ги кръстосаш надлъж и нашир, седнал в каяка и да съзерцаваш всичко откъм водата. В спокойно време тя отразява, като огледало, и най-дребния детайл и красотата сякаш става двойно повече. Вечер слънцето се спуска над гората и оставя своята диря във водата, а сутрин мъглата се стели над езерото, разкъсвана от топлината на утринната зора. Но за да можем да завършим тази картина и да се насладим и от другата страна на декора, ще яхнем велосипедите през тучни поляни и пътища за една вело обиколка на язовира. Тя ще е в рамките на двайсетина километра и ще е подходяща дори и за съвсем начинаещи любители на планинското колоездене. Сутрините ще правим йога посрещайки слънцето, а вечерите ще прекараме до лагерния огън и ще споделим добро настроение, храна, топлина и преживелици.
Ако искате да се включите в това начинание, запознайте се с нашето предложение:

Ден първи:
Тръгваме в петък сутрин в 10ч. от спирката на метрото до магазин Метро на Цариградско шосе в посока Беглика. Можем да спрем за провизии по пътя (Вино от Виноградец) и да хапнем в района на Цигов Чарк за обяд. Малко след обяда вече сме на водата. Ще разтоварим каяците и следва инструктаж за да се подготвим за гребане. Ще качим багажа в една моторна лодка и тя ще го закара на мястото за спане. а ние с каяците без да бързаме ще тръгнем след нея. Днес ще е лежерен ден с цел да свикнете с гребането и да ви запознаем с района. Ще направим обиколка по десния бряг на язовира, ще влезем в един-два залива и след това ще акостираме на Чатъма, където ще спим следващите нощи. За това невероятно място и за неговата история ще ви разкажем там. Ние отдавна сме оставили част от сърцата си там и сме сигурни, че и при вас ще стане така. Тук ще се настаним в малки къщи по двама или по трима в стая. Условията са семпли, тоалетната и банята са навън, но това не променя обаянието на това място ( при запълване на местата за спане може да се спи на палатка) . Късния следобед ще се отдадем на почивка и преди вечеря можем да изпратим слънцето с една Йога практика или който желае може да влезе с каяка и да снима залеза. Следва вечеря и нощувка.

Ден втори:
Днес имаме всичкото време на земята и за това не бързаме за никъде. Който желае може да се включи в сутрешната Йога и след това към можем да закусим с невероятните домашни гозби на домакините докато съзерцаваме езерото и гората. На каяците ще се качим около 10:30ч. и поемаме на обиколка. Можем да вземем храна и напитки за през деня. Ще обиколим няколко островчета и залива преди да спрем на поляната на Беглика фест да си починем и обядваме. Следобед се качваме отново на каяците и ще гребем до острова, за да направим кратък горски преход до пещерата . Разбира се, който предпочита, може да остане на брега и да чака групата, съзерцавайки пейзажа, а останалите ще направим така нареченото пещерно проникване, което макар и кратко, ще е доста забавно и емоционално. След това ще довършим обиколката на язовира и ще акостираме по залез слънце на Чатъма за нощувка. Ще запалим огън, ще вкусим от местните гозби и ще се радваме на добрата лагерна атмосфера около нас.

Ден трети:
Днес е денят за колела и разходки(Ако някой предпочита каяка или пешеходната разходка,велосипедите не са задължителни) След закуска ще вземем велосипеди под наем, ще направим инструктаж и ще се впуснем в приятна велообиколка по пътя около язовира. Карането е по черен път през смърчовата гора, като ще спираме и за почивки на приятни поляни с гледки към язовира . След няколко часа пак сме на нашия бивак-Чатъма, обядваме,
събираме багажа и отплаваме с каяците към нашия земен транспорт. Към 16ч. се качваме на транспорта и тръгваме към София. След всичко преживяно, препълнени с емоции вече е време да се приберем. Oчакваното пристигане е към 20ч.

Екскурзията е подходяща и за начинаещи в каякинга и планинското колоездене. Велосипедите се наемат на място при желание за участие във велопрехода. В нашата логистика не е включено превоз на велосипед.Храна по ваш избор може и да си носите, а може и да се храните с приготвеното от домакините - супи, салати, готвено, традиционни закуски с мекици, баница и др.

Ще ни трябват топли и бързосъхнещи дрехи, като за планински преходи, както и дрехи за преобличане. Бързосъхнещите материи и дишащите мембрани са силно препоръчителни. За вечерта са нужни полар и топло яке.

Цена - 280 лв.
Цената включва: транспорт и логистика с бус и моторна лодка , каяк и екипировка, застраховка, каяк и веловодач, йога инструктор, инструктаж и обучение.
Цената не включва: нощувка 20 лв/вечер, наем на велосипед 7 лв./час, храна и напитки.

Който е със собствен транспорт цената е 250лв
За въпроси и записване: info@nomadteam.bg
Водач: Любомир Свитков
tel.0888878280