Минало Събитие

Лефкада с каяк и пеша-пет дни на лазурния остров ( 21 септември до 25 септември 2022 г. )

Това е прекрасна възможност за морска приключенска ваканция на живописното крайбрежие и лазурната вода на Гърция. Островите Лефкада и Меганиси ни предоставят невероятна комбинация от прекрасни плажове за лежерна ваканция и дълбоки скалисти заливи и малки острови за каяк и гмуркане.
Остров Лефкада и по-малкият до него Меганиси са райско кътче, мечта за всеки любител на каякинга. Те са част от групата на Йонийските острови и са най-подходящи за този вид спорт и почивка.Остров Лефкада е уникален с неговите бели плажове и отвесни скали на запад и с прекрасните си заливи и зелени лагуни на изток. Кристалната вода, високите планини и зеленината, която е навсякъде, създава незабравим пейзаж, който не бива да пропускате. Средиземноморската кухня в района също предлага страхотни кулинарни преживявания. Ще направим пълна обиколка на острова като от изток ще го обикаляме с каяците и ще стигнем чак до пещерата Папаниколос на о.Меганиси, а от запад ще се разходим с транспорта и пеша за да се насладим на вертикалния бряг, причудливите скални форми и разбира се едни от най-известните плажове в Гърция.

Нашата програма е следната:
Ден първи:
Екскурзията започва от София в малките часове на нощта. На същия ден рано следобед пристигаме на острова и се настаняваме в къмпинга. Пътят е доста живописен и няма да го усетите.
След като си починем и разпънем бивака, може да направим едно следобедно гребане в залива Десими и да загреем за утрешния трип. Преди това, разбира се, ще се запознаем с каяците, с екипировката и правилата за безопасно гребане в морето.Ще разгледаме няколко малки пещери и ще спрем на хубав плаж за почивка. Вечерта се връщаме на бивака за да направим една хубава вечеря на таверната в къмпинга или да си приготвим нещо на барбекюто.
Ден Втори:
На този ден ще се разходим до пещерите на о. Меганиси. Някои от тях могат да погълнат малък кораб или дори подводница. В пещерата Папаниколос ще акостираме на малък плаж за почивка и гмуркане. На връщане ще спрем да поплуваме на още един от красивите му плажове и след това се връщаме към къмпинга. В случай че има силно вълнение и не може да стигнем пещерите, може да гребем в друга посока, до китното рибарско село Сивота на о. Лефкада или до селцата Спартохори и Вати на о.Меганиси.В по-късния следобед който не му се излежава на пажа, може да се разходи с нас до водопадите на Нидри за лек пешеходен трип и след това до селцето Нидри за вечерна разходка и таверна.
Ден Трети:
В този ден от нашата екскурзия ще направим обиколка на островите Скорпио, Спарти и Мадоури, ще почиваме на няколко култови плажа както и на дългата пясъчна ивица на Нидри.
Нидри е прекрасно селце с красив залив, много яхти и хубави таверни, в които може да хапнем октопод на скара, пълнени калмари или някой друг деликатес от средиземноморската кухня.
От там ще се приберем в къмпинга, като гребем покрай красивия бряг на острова, набразден от скали и плажове, които се редуват на фона на високите планини, издигащи се почти от водата. Ще спрем и на Lakka beach - спиращо дъха място, достъпно само откъм водата. В късния следобед отново можем да направим пешеходна разходка до панорамно заведение над къмпинга.
Ден четвърти:
Днес е деня за плажния ни трип по западния бряг на Лефкада, денят за китните малки селца и чаровни таверни, за диви плажове и за спиращи дъха гледки към тюркоазената морска шир . След сутрешното кафе се качваме на транспорта с плажно настроение и тръгваме към не безизвестния Порто Кацики. Тук след немалка фотосесия от панорамните площадки все пак достигаме до плажа, няма как да не се изкъпем, а след това и да изпием по разхлаждаща напитка на бара над плажа. Към обяд се качваме на буса за да достигнем друго култово място Агиос Никитас и плажа Милос. Може да обядваме по пътя в някоя от таверните в Атани или в самия Агиос Никитас. Това селце се слави с изцяло пешеходните си калдъръмени улички и малки каменни къщи, но перлата всъщност е трудно достъпния, но уникално красив плаж Милос. До него ще достигнем по малка пътека която тръгва от селото и се изкачва на хълма над него. От там виейки се по пътеката надолу към морето започват да се разкриват невероятни гледки към белия плаж и онова синьо което само на Лефкада можем да видим. Плажа е голям и красив, но заради високите зелени склонове и трудния достъп няма нито чадъри, нито заведения, нито хора. До тук се стига само пеша или по вода. Ще се радваме на това място колкото ни сетивата пожелаят, а след това ще се върнем към транспорта за да достигнем столицата на Лефкада и да направим вечерна разходка. Можем да си купим някой спомен от тук и да хапнем от невероятните средиземноморски специалитети в култовите таверни на града. Вечерта се прибираме в къмпинга за последна нощувка.
Ден Пети:
На този ден събираме бивака и отделяме време за малко плаж и почивка на Десими. Но ако някой иска да усъвършенства каяк уменията си, може да се забавлява час-два с единичните каци в залива пред къмпинга. След това около 14,30 ч. отпътуваме за София като очакваното пристигаме е късно вечерта към 23ч.-00ч.

Цена: 590 лв. (за група от минимум 6 човека)Цената включва: транспорт, пътни такси, каяк инструктор и обучение, каяк, гребло, спасителна жилетка, шприцка, ветроустойчиво яке, сухи торби за багаж, бивачна екипировка (палатка, спален чувал, шалте, възглавница, туристически прибори за готвене, газов котлон, челник), застраховка, кафе и чай.

Цената не включва: храна, напитки, нощувка на къмпинг (около 8-10 евро/човек), други лични разходи.
Цена с личен транспорт : 495лв.

 

Запишете се тук :
info@nomadteam.bg
тел.0888878280
Резервация за пътуването се прави със заплащане на 30% капаро от сумата на екскурзията на:
IBAN:BG87UNCR70001522962718
Титуляр:
ТРИП-НОМАД ТИЙМ ООД
Основание: Eкскурзия (името на лицето и дестинацията) на (дата)

В случай че екскурзията не се състои по вина на фирмата, заплатената сума се връща обратно. Капарото се връща и в случаи, че се разболеете от Ковит-19 или сте карантинирани в периода на екскурзията.