Минало Събитие

Лятна каяк-ваканция ( 1 август до 8 август 2020 г. )

Ето, след дълго чакане дойде и лятото, а с него и дългите почивки или.... да кажем отпуските. Време е за море! За да можем да сме с Вас и през тези хубави слънчеви дни, да практикуваме любимите си спортове, да пътешестваме и да се наслаждаваме на природата и да споделяме емоциите си, решихме да предложим един нов формат на активната почивка. Ние, Трип-Номад Тийм ще се установим за 8 дни на къмпинг Силистар, между Синеморец и Резово, ще закараме 14 каяка (едноместни и двуместни) и ще очакваме ентусиастите, които искат да направят почивката си по-активна и шарена. Програмата ще е различна всеки ден. Ще съобразяваме плаванията, според прогнозата за вятъра и вълната. Ще правим плавания по южното крайбрежие от Бургас до Резово, като ще изберем най-интересните и красиви участъци. Ще навлезем в реките Велека и Караагач от устието им нагоре, докъдето е възможно да се движим с каяците, ще обиколим Маслен нос с красивите му скални форми и пещерата. Ще се радваме на красивото и сравнително диво крайбрежие от Синеморец до Резово и разкошните плажове. Ще посетим остров Св. Анастасия, намиращ се в Бургаския залив, емблематичния фар при Ахтопол и скалите за скачане. Ще се гмуркаме, а освен това, ще направим и велосипедни разходки по Странджанските пътища!
И така, началото на това събитие ще е на 1-ви август, а краят му на 9-ти август. Всеки, който иска да вземе участие и да се присъедини в групите за дневните преходи, ще е необходимо да се запише през формата за записване в сайта ни omadteam.bg, и е добре да го направите по-рано, за да можем да му подсигурим необходимото оборудване (каяк и екипировка или велосипед). Естествено, бихте могли да се включите и на място или след позваняване от предния ден, но рискувате да са заети всички каяци или велосипеди. Плаванията ще започват всеки ден от 10:00 ч. (с изключение на първия ден) от избраната локация и ще завършват най-късно в 18:00 ч. Естествено за тези, които ще са на къмпинг Силистар при нас, ще има опция и за посрещане на залеза и нощни плавания ;) . Ще направим предварителен план за плаванията ден по ден, но както казахме, те ще са съобразени с прогнозата и при неподходяща такава, ще търпят промяна!
Винаги се обаждайте от предходния ден, за да ви кажем къде ще плаваме на следващия, защото спрямо прогнозата предварителния план ще търпи промяна!

Ден първи 01.08 - събота:
Река Велека от моста в посока с. Бродилово докъдето е проходима за каяк и връщане обратно до устието при плаж Велека.
Начало 16,00 ч., край 20,00 ч. Дистанция около 14 км. в двете посоки.

Цена: 50 лв./човек .
Цената включва: каяк, екипировка, инструктор-водач, обучение.

Ден втори 02.08 - неделя:
Плаж Силистар – плаж Резово - плаж Силистар.
Дистанция около 15 км. в двете посоки, времетраене около 4 – 5 часа. Ако тази дистанция ни дойде кратка, може да я удължим с още 4 - 5 км. до плаж Липите и обратно.

Цена: 55 лв./човек
Цената включва: каяк, екипировка, инструктор-водач, обучение.

Ден трети 03.08 – понеделник:
Мостът на р. Велека – плаж Велека – пристанище Ахтопол – скалите ахтополския фар.
Дистанция около 16-17 км. в двете посоки. Продължителност около 5- 6 часа.

Цена: 60 лв./човек
Цената включва: каяк, екипировка, инстректор-водач, обучение.

Ден четвърти 04.08 – вторник:
Пристанище Ахтопол – Варвара - плаж Царево.
Дистанциая около 20 км., времетраене 6 - 7 часа.

Цена: 65 лв./човек .
Цената включва: каяк, екипировка, инструктор-водач, обучение, логистика.

Ден пети 05.08 – сряда:
Ообиколка на Маслен нос. Северен плаж Приморско – плаж Перла – плаж Света Параскева – пещерата – плаж Ропотамо – плаж Аркутино.
Дистанция около 21 км., времетраене 6 – 7 часа.

Цена: 65 лв./човек .
Цената включва: каяк, екипировка, инструктор-водач, обучение, логистика.

Ден шести 06.08 – четвъртък:
Остров Света Анастасия. Отбивката след моста при местността Пода – Крайморие – военноморска база Атия – остров Св. Анастасия – Пода.
Дистанция 21-22 км., времетраене 6 – 7 часа.

Цена: 65 лв./човек
Цената включва: каяк, екипировка, инструктор-водач, обучение, логистика.

Ден седми 07.08 – петък:
Река Караагач. Къмпинг Китен (моста над реката), гребем до възможно най-горната точка, докъдето рекате е проходима и обратно.
Дистанция около 16-17 км. в двете посоки. Времетраене 4 – 5 часа.

Цена: 60 лв./човек
Цената включва: каяк, екипировка, инструктор-водач, обучение, логистика.

Ден осми 08.08 – събота:
Каяк обучение – самоспасяване, помагане на обърнал се каякар, отводняване, качване в каяка - самостоятелно и с помощ, ескимотиране, навигиране, поведение при вълни, излизане и влизане в прибой и всичко, за което се сетите.

Цена: 60 лв./човек .
Цената включва: каяк, екипировка, инструктор-водач, обучение.

В дните, които няма да са подходяще за плаване, ще се възползваме от възможността да се полюбуваме на местните пейзажи и красива природа, въртейки педалите на велосипеда.

Записвания на: hPps://www.nomadteam.bg/contacts#sign-up

Резервацията се потвърждава с превод на 30% капаро по банковата сметка на агенцията, след като се запишете.

Очакваме ви!