Предстоящо Събитие

Лагер "Родопи" - Назад към Корена ( 25 юли до 30 юли 2021 г. )

От 25.07. до 30.07.2021г.
Детският лагер е насочен към обучение по конна езда, грижа за животните, селския труд и бита във ферма, както и живота в планината свързан с планинските преходи, бране на билки и опознаване на биологичното разнообразие и екологичния начин на пребиваване сред природата.

Родопа планина –описвана като митична кралица с божествено потекло, в една митология съпруга на Хемус, а в друга – сестра, но винаги красива и свързана с божественото. Много легенди разказват за произхода на планината и името и, но ние всички знаем, че магията и обаянието което носи идват от нейните тучни поляни, обсипани с цветя и билки, нейните вековни смърчови гори, от високите била и дълбоките скалисти ждрела, от ледените реки и потоци, от причудливите скални форми, от нейната необятност, от древните народи, които са оставили дълбоки следи и от народа, който сега живее по тези земи. За да се потопим в цялото това тайнство, за да видим тази красота, за да се доближим до корена и вкусим от родопската магия, ние от Номад Тийм ще заведем вашите деца на „Пътуване във времето“, което ще запомнят за цял живот.

Програмата:
Тръгването по маршрута София-Пловдив-Асеновград-Лъки става с организиран транспорт на агенцията, като срещата е в 8:30ч. на стадион Васил Левски на паркинга на ул.Ген. Гурко и Канала. По маршрута можем да вземем и деца, които не са от София и да спрем във всеки един от изброените по-горе градове. Друг вариант е ако с ваш транспорт ни пресрещнете по маршрута на удобно за спиране място или направо доведете детео си в лагера до гр. Лъки. Програмата ще бъде наситена с дейности през целия период на лагера. Децата ще бъдат свързани с фермерския живот и бита на село, ще помагат в грижата за животните (коне, крави, овце, кокошки и др.), ще се грижим за хигената и подобряването на условията в ранчото като чистим, боядисваме или изработваме различни неща, или приготвяме храна за всички в лагера. Всеки ден ще сме с конете и ще имаме обучение по езда, като всяко дете ще премине обучение от начално ниво до самостоятелно яздене в планината и на манеж и ще натрупат много опит и знания за тези благородни животни. Ще се грижим не само за животните, но и един за друг. Ще бъдем разпределени на групи, в които всеки ще изпълнява ежедневни задължения за да допринесе с тях за общото благо в лагера. Ще играем колективни игри в ранчото, ще творим и моделираме, ще ходим на преходи в планината, както с конете, така и пеш и ще се научим да разпознаваме дървестните видове, билките, цветята, ще наблюдаваме на специални хранилки сърни и елени и ще се запознаем с колкото се може повече животински и растителни видове в планината. Ще имаме тематични вечери, лагерни огньове, танци, хора и фолклорни вечери. За да почувстват духа на българския народ ще запознаем децата с историята, бита, обичаите, легендите, фолклора и музиката на Родопите и ще ги доближим максимално до българския корен, а конете и фермата ще бъдат нашия кораб за пътуване през времето.
Пристигаме в лагера, който се намира в близост до град Лъки в неделя около обяд и си тръгваме от там в петък на обяд. Това са шест пълни дни и пет нощувки които ще изживеем заедно в планината. Ще бъдем настанени на хотелски начала в стаи със собствен санитарен възел по две, три или четири деца в стая. Ще се храним в уютната механа на пълен пансион, като храната е с гарантирано качество и е съобразена с децата които присъстват. Имаме и зали за игри и прекрасна поляна достатъчно голяма за игри и забавления.

Лагера е подходящ за всички деца на възраст над 7г., не се изисква предишен опит в езда или други спортни дейности. Ако вашето дете страда от алергии или други хронични заболявания задължително трябва да ни уведомите при записване на детето.
Групата е ограничена ! За всеки седем-осем деца се грижи по един инструктор! Грижата за децата, обучението, преходите и престоя в лагера ще бъдат под опеката на лицензирани планински водачи, конни инструктори, педагози и йога инструктори обучени да работят и притежаващи богат опит в работата с деца. Ако вие живеете в чужда държава и вашето дете не говори добре български, не се притеснявайте да го запишете защото комуникацията може да бъде и на английски, а и няма по-добър начин то да си подобри българския от това да комуникира директно с други деца.

Цена - 579лв. (за ранно записване до 01.05.2021г)
Цена - 619лв. (за записване до 30.06.2021г)
Цената включва:
Организиран транспорт с луксозни климатизирани бусове до 9 места, пет нощувки настанени в хотелската база и храна (пет пълни пансиона), планинска застраховка, всекидневно обучение по конна езда, материали за дейностите и игрите, обща екипировка, лицензирани водачи и инструктори (по един на до осем деца).
След записване на имейл ще получите пълен списък с дрехите и вещите, с които да изпратите децата. Ако някой желае да докара детето си със собствен транспорт ще му бъде изпратена GRS локация.
Трип-Номад Тийм е лицензиран туроператор и професионалист в организирането на алтернативни екскурзии и дейности на открито!

За записване и въпроси на :
info@nomadteam.bg
tel.0888878280 – Любомир Свитков