Минало Събитие

Канарски острови и Мадейра - ваканция "A la carte" (17 ноември - 25 ноември )

Канарските острови и Мадейра са по-близки и по-достъпни от всякога. Трип-Номад Тийм Ви предлага осемдневно пътешествие до пет любими острова! Късчета земя загубени в Атлантическия океан, малки точки на фона на всепоглъщащата водна шир! 

ОСТРОВИТЕ

Тенерифе, Гран Канария, Мадейра, Ла Палма, Ланзароте... 

Всъщност те съвсем не са толкова малки колкото си мислим, а разнообразието на гледки и пейзажи е изумително! Не е случайно твърдението, че събират в себе си цял континент, а помежду си повече се различaват отколкото си приличат. 

• Ден 1 - Gran Canaria (начало на круиза)
• Ден 2 – на море
• Ден 3 - Madeira / пристигане в 8:00 часа / отплаване в 20:00 часа
• Ден 4 – на море
• Ден 5 – Lanzarote / пристигане в 8:00 часа / отплаване в 18:00 часа
• Ден 6 – La Palma / пристигане в 10:00 часа / отплаване в 19:00 часа
• Ден 7 – Tenerife / пристигане в 8:00 часа / отплаване в 18:00 часа
• Ден 8 - Gran Canaria (край на круиза)

101 ПРИЧИНИ ЗА ВАКАНЦИЯ НА КАНАРСКИТЕ ОСТРОВИ

Ако случайно все още не сте убедени, че Канарските острови са точната дестинация за следващото Ви пътуване, разгледайте галерия от 101 произволно подбрани снимки! И не се учудвайте ако намерите 101 причини да прекарате ваканцията си именно тук!
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.631997553622056.1073741829.630425900445888&type=3

КРУИЗНА ВАКАНЦИЯ "A LA CARTE"

В това круизно пътешествие можете всичко, но нищо не е задължително. Фиксирани са единствено датите и часовете на пристигане и отплаване от съответните пристанища. 

НА БОРДА НА КОРАБА

Подбраният от нас кораб е плаващият под италиански флаг AIDAsol. Произведен в Германия и собственост на германската компания AIDA Cruises, корабът развива максимална скорост от 21 възела, дълъг е 253 метра, а обемът му е 71.304 бруто регистър тона.

AIDAsol разполага с общо 15 палуби и каюти за 2.200 пасажери и 609 членове на екипажа. Ресторантите са седем на брой (пет от които специализирани), а барове единадесет – в това число винотека, собствена пивоварна, италианско кафене, спа бар, нощен клуб и т.н.

Не липсват възможностите за спорт и релакс: спа-център с четири вида сауни, фитнес-студио, басейни, игрище за волей и баскетбол, голф симулатор, джогинг-трак и т.н. Очакват ви театрални и музикални представления и концерти, 4-D кино, анимация, игри, казино...

Пасажерите на кораба са по-млади от обичайното за круизните пътувания, а обстановката на борда е неформална и без задължителен дрес-код. Основният език на борда е немски, а нашият представител ще Ви бъде полезен във всяко отношение, включително за преодоляване на езиковата бариера.

Снимки от AIDAsol можете да видите на https://www.facebook.com/media/set/?set=a.631142317040913.1073741828.630425900445888&type=3

НА СУШАТА

Подбраният от нас маршрут предлага чудесен баланс между времето прекарано на борда на кораба и времето за престой на островите. Във всяка една от петте дестинации можете да предприемете нещо различно, а предложенията са наистина безкрайни. 

Основните езици са испански и португалски, а нашият представител ще ви бъде полезен както при организацията на Вашите начинания, така и за преодоляване на езиковата бариера. 

Опциите могат да бъдат обобщени по следния начин:

• "A-la-carte": Вие самите имате идея, а ние Ви консултираме и съдействаме при организацията. Идеята Ви може да бъде всичко, което сте чули или прочели - плажове с безкрайни пясъчни дюни, гмуркане или трекинг, наблюдение на морски бозайници (в това число китове и делфини), забележителности и автотуризъм, лунни пейзажи и вулканични кратери, ботанически градини, вечнозелената дъждовна гора и т.н.
• Trekking Plus: островите предлагат невероятни възможности за пешеходен туризъм и би било истинско престъпление да не се възползваме от тях. При подходящо планиране към трекинга могат да се добавят елементи с културен и/или кулинарен акцент, а самите преходи могат да бъдат с различна степен на трудност и продължителност. 
• Sightseeing Plus: до много от културните и природни забележителности може да се стигне с автомобил или с обществен транспорт. Добрата организация е задължително условие както за смислено прекарване на времето, така и за оптимизиране на разходите. 

ЛАНЗАРОТЕ

"Огненият" остров е място, което ще запомните като "извънземно". Представете си как се навеждате и вземате в шепата си няколко малки вулканични камъчета! Само след секунда те вече са загряли ръката ви. Навеждате се отново и опипвате внимателно земята около краката ви - тя е топла, без да пари. Какво ли е обаче на няколко метра по-надолу? Отговор на този въпрос дава своебразен кладенец с диаметър около три метра. Върху него е поставена огромна скара, а на нея цвърчат пилешки бутчета и стекове. До лицето ви достига горещ полъх примесен с аромат на печено. Какъв ли е вкусът на храната, приготвена по този изключително енергийно ефективен способ?

Чудесата на Ланзароте продължават с националния парк „Огнени планини”. Той ви поглъща изцяло, още от първата минута. Накъдето и да погледнете, усещането е за друга планета - дали не сме на Луната? Малки и по-големи вулканични кратери, застинали потоци лава... Цветовете са пастелени и тъмни, дори черното има толкова много нюанси. Пътят ни се вие през този пейзаж в продължение на няколко километра. На места той буквално разсича "аранжираните" един върху друг земни пластове от множество вулканични изригвания в последните двадесет милиона години. Природата е уникален творец дори и в своята разрушителна сила! 

ЛА ПАЛМА

"Зеленото чудо на Канарите" е само едно от определенията за този приятелски настроен остров. Тук се прокрадва усещането за блажено безвремие, за лежерно отношение към всички и всичко. Къде всъщност се намираме? На Канарите или на Карибите?! 

Вътрешността на острова е практически безлюдна. Тук е територията на канарските пинии (иглолистни видове) и тайнствената дъждовна гора - реликт от времето преди последната ледена епоха. През гъстата растителност ни водят тайнствени пътеки, а листата на храсти и дървета са наситено зелени. По тях забелязваме ситни капчици вода - "хоризонтален дъжд", който поддържа гората във вида, в който я виждаме. Неговото количество е десетократно по-голямо от това на "нормалния" (вертикален) дъжд. По-късно влизаме в малък скален каньон, през който нежно ромоли ручейче, а усещането е като да сме попаднали в приказка на Толкин.

ТЕНЕРИФЕ

Най-големият от Канарските острови заслужава да бъде посетен в отделна ваканция. Една седмица или дори десет дни могат да бъдат заети с най-разнообразни активности и посещения. 
Една от "задължителните" атракции е Лоро Парк (Loro Parque). Световно известният парк-фондация представява екзотична комбинация от ботаническа и зоологическа градина. Осъществява се научна дейност и се полагат грижи за опазване на застрашени видове. В допълнение към всичко това паркът предлага шоу програми с морски лъвове, косатки, папагали и делфини. 
Всички те са поднесени с чудесно чувство за хумор и въодушевяват малки и големи. Още една нестандартна възможност предлага обиколката "зад кулисите". Тя дава възможност за поглед отвътре, в малка група с персонален гид. При нея ще станете свидетел на грижите, които се полагат за животните, ще научите за техния хранителен режим, хигиенни навици и много други. 

Посещението на Лоро Парке може да бъде комбинирано със спирка в основания още през 1504 година град Ла Оротава или в една от типичните крайпътни изби от семеен тип. В тях домакините сервират домашно вино и домашно приготвени ястия. 

ГРАН КАНАРИЯ

Островът неслучайно е наричан миниконтинент въпреки сравнително скромния си размер. Веднъж стъпили на Гран Канария, ще бъдете толкова впечатлени от разнообразието на пейзажи и възможности, че ще искате да се връщате отново и отново.

Скрити в северния край на Гран Канария например са автентични селца, жителите на които са запазили някои необичайни традиции. Тук за хляба се използва царевично брашно, в което се добавят сладки картофи. Хората предпочитат да живеят в пещерни жилища, следвайки традицията, без обаче да се лишават от придобивките на модерния начин на живот. А гледката към центъра на острова разкрива драматичен планински пейзаж, осеян с дълбоки пропасти и причудливи скални формации. Усещането е нереално, като да сме някъде далеч и високо, на хиляди километри от грижите и ежедневието. На Канарите ли сме или на Мачу Пикчу?

МАДЕЙРА

На Мадейра отвсякъде "извира" живот. Тук ще се почувствате като в естествена ботаническа градина - край вас цъфтят коледни звезди, буганвилии, стрелиции, орхидеи, азалии и какво ли още не. Други видове може да са ви познати като стайни цветя, докато на Мадейра условията за растежа им са толкова благоприятни, че те лесно надхвърлят човешки бой. 

Скалистото крайбрежие и тъмносините води на Атлантика ще ви накарат да си мислите за мореплаватели и нови хоризонти. Особено любопитен е Cabo Girão - най-високият бряг в Европа. Най-късно тук ще се почувствате "мънички" на фона на грандиозния релеф, а Мадейра ще остане в съзнанието ви като усмихнат великан, който е отворил вратата на своя дом и ви е поканил да го разгледате!

ГМУРКАНЕ И ВОДОЛАЗЪМ

На Канарските острови е изключително лесно да се потопите в един нов свят – в буквалния и преносния смисъл. Въоръжени с шнорхел и маска, приключението започва на няколко метра от брега. Усещането е като да сте попаднали в аквариум, чиито пъстроцветни обитатели с любопитство ви наблюдават. По скалистото дъно пък са се захванали анемонии, а нежните им пипала се полюшват леко от прибоя. Ако поемете дълбоко въздух и се гмурнете дори и на само два-три метра дълбочина, самите вие ще се превърнете в част от подводния пейзаж. 

Достъпът до царството на Нептун е по силите на всеки – нужни са ви единствено шнорхел и маска. Те могат да бъдат наети срещу скромна сума, като към тях, по желание, да добавите плавници. Ако ли пък сте сертифициран леководолаз или бихте искали да знаете какво е усещането да бъдеш такъв, пред вас ще се открият безброй допълнителни възможности.

ЦЕНА

Крайната цена силно зависи от категорията на избраната каюта и датата на резервацията ѝ. По подобен начин стои и въпросът със самолетните билети. Програмата на островите е с препоръчителен характер, като разходите зависят изцяло от Вашите интереси и желания.

Базова цена 1265 евро.
НА КОРАБА 
• седем нощувки на борда на кораба (тип на каютата и настаняване по избор, например вътрешна, с балкон, панорамна, апартамент, суит и т.н.);
• всички пристанищни такси;
• такса обслужване;
• храна от 6:00 до 24:00 часа;
• избор между три основни и два допълнителни ресторанта;
• кафе, чай, вода, сокове, наливна бира и вино, безалкохолни напитки;
• основни ресторанти - блок-маса;
• допълнителни ресторанти - 1/ баварски специалитети и 2/ грил-специалитети и пица;
• всяка вечер - три тематични блок-маси в рамките на всеки един от трите основни ресторанта - напр. вечер на португалската, испанската, френската, сициалианската, тосканската, ломбардската, индийската, китайската, филипинската, японската, арабската и т.н. кухня
• бутилирана вода от рум сървиз (ежедневно);
• фитнес (отворен 24 часа);
• сауни, басейни, джакузи и шезлонги;
• джогинг, баскетбол, волейбол, дартс, shuffleboard;
• уроци/курсове - зумба, гмуркане, голф, indoor-cycling, танци и др.;
• вечерни шоу-програми (вокални, акробатични, мюзикъл и др);
• музика на живо - джаз/суинг дуо;
• музика на живо - рок/поп група.

НА ОСТРОВИТЕ 

• всички пристанищни такси;
• всички трансфери (летище, пристанище, хотел);
• една нощувка на остров Gran Canaria в хотел 3***;
• Las Palmas by night - пешеходна разходка;
• полудневен пешеходен тур до Cabo Girão – най-високия бряг в Европа;
• пешеходна разходка в столицата на Madeira - Funchal и в живописното рибарско селище Câmara de Lobos;
• дегустация на вина от Madeira;
• обиколка на Lanzarote с включено посещение в Националния парк „Огнени планини” (Montañas del Fuego PN) и демонстрации;
• Playa Chica – плаж, гмуркане и водолазъм;
• Teguise - старата столица на Lanzarote, с чудесен избор от занаятчийски произведения и автетични ресторанти;
• обиколка на La Palma с панорамни спирки;
• полудневен пешеходен тур в района на Cubo de la Galga – тайнствени пътеки през дъждовната гора ;
• El Paso – пазар с чудесни лакомства и напитки;
• San Pedro - занаятчийско производство на пури;
• пешеходна разходка в Sta Cruz de La Palma;
• обиколка на Tenerife (по северното крайбрежие);
• Loro Parque - световно известен парк-фондация и атрактивни шоу програми с морски лъвове, косатки, папагали и делфини;
• пешеходна разходка в La Orotava;
• обиколка на Gran Canaria;
• пещерни жилища и църкви в района на Fagajeste;
• пешеходна разходка в Artenara;
• пешеходна разходка в Teror;
• минералните извори на Teror - "кисела вода" с приятен вкус и лечебни свойства;
• пешеходен тур “Усещане за Мачу Пикчу”.

САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ И ЗАСТРАХОВКИ

• полет от София до Gran Canaria и обратно (през Мадрид) с включени чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 10 кг.;
застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с валидност на борда на кораба и във всички посещавани дестинации;
• застраховка “Отмяна на пътуване” – с препоръчителен характер.


ЗАСТРАХОВКА "ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ"

Практиката показва, че е финансово изгодно ваканцията да се резервира достатъчно рано. 
Голямото мнозинство от гостите я избират като подсигуряване при потенциално възникване на обективни пречки за участието им в програмата. При последното пътуване например застрахователните премии са варира в диапазон от 16.00 € до 30.00 €/участник. 

ЗАПИСВАНЕ И ПОТВЪРЖДАВАНЕ НА УЧАСТИЕ

Записването се осъществява на формата за записване в сайта ни: http://www.nomadteam.bg/contacts#sign-up

За въпроси и запитвания: info@nomadteam.bg

Срокът за предварително записване е 31.05.2018 г., а резервациите се потвърждават по реда на тяхното пристигане. Местата са ограничени, така че побързайте! Записване след 31.05.2018 г. е възможно при наличие на свободни места и до запълване на местата. Препоръчваме резервиране на ваканцията преди тази дата както по организационни, така и по финансови съображения - заради гарантираното ползване на цени "ранни записвания" и наличието на отстъпки. 

Навременното записване спомага за гладката организация, а наличието на достатъчно участници е необходимо условие за провеждането на ваканцията в обявения формат.


НАШИЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛ

Лъчезар Димов е свързан професионално с круизните ваканции от 2004-та година. Работи на круизни кораби в продължение на осем години, а Канарските острови и Мадейра са сред най-любимите му дестинации.