Предстоящо Събитие

Каяк ваканция на Ситония ( 02 септември до 06 септември 2021 г. )

Сигурно повечето от вас са чували за Ситония или са били на този полуостров, но за тези, които не са, ще го опишем с няколко думи - това е най-доброто място за активна каяк почивка в Гърция. Тук заливите са дълбоки, а островчетата са близо до брега, плажовете са с пясък , а лагуните са тюркоазено сини. Tук са и най-вкусните таверни, а пък цените са почти български , бийч баровете са с най-хубавата музика и коктейли, а морето е топло и почти винаги спокойно и подходящо за каякинг. Към това ще добавим и местата които можем да посетим като: остров Диапорос и Синята лагуна, плажът Арменистис, Порто Куфо и носа на Ситония, Сарти и Сикия, бар "Тигания" или таверната "Пет стъпки до пясъка", таверната "Парис" и още много интересни места. Избрали сме Ситония не само заради изброените места , но и заради прекрасните възможности за активна почивка, които това място предоставя. Тук можем да каякарстваме в различни посоки с живописни кътчета за разходка и плаж, можем да се гмуркаме в заливите покрай скалите, можем да играем плажен тенис или волейбол или да се отдадем на почивка върху пясъка. Ще правим йога за разпускане и накрая ще приключваме деня в добра компания на масата.

Програмата е следната:
Първи ден :
Тръгваме от София към 5,30 ч. с транспорта на Трип-Номад Тийм ( местата в него зависят от разпоредбите към момента). Пристигаме в къмпинга (Lacara camping) около обяд и разпъваме бивака (който не му се спи на палатка може да си наеме каравана или бунгало, ако има свободни), обядваме и правим лека почивка и плаж. В следобедните часове ще натопим каяците за една лека разходка до дивия плаж с името „Робинзон”. Там ще направим пауза за плаж и плуване и ако имаме време ще минем и до Rodia- Beach bar за по бира и фрапе. След това се връщаме в къмпинга, където ни чакат таверната, барбекюто и студените напитки. Фирмата представя добра къмпинг екипировка и дава доста удобства в бивака, на къмпинга има и магазин, но който иска може да се храни и в таверната на къмпинга.

Втори ден :
Днес ще сменим посоката и ще тръгнем с каяците на север към друго култово място - остров Диапорос.
Това е доста нашумяла каяк дестинация в последните години и има причина да е така. Ще направим пълна обиколка на острова (разбира се, ако времето в морето ни позволи), като ще спираме на най-приятните места за плуване, плаж и снимки. Ще завършим обиколката на един плаж с много подходящи скали за скачане и екстремни преживявания за по-смелите, а след това ще направим късен обяд в ресторант Парис, който е най-известният в района на Вурвуру. После без да бързаме с кратки почивки ще се приберем на Лакара. Вечерта отново може, който иска да разпусне с йога и след това да вечеряме в таверната, или просто да споделим весела компания, храна и напитки на нашия бивак.

Ден трети:
Днес след закуска и кафе, ще тръгнем към най-известния и нашумял плаж за последните години, а именно плажа Арменистис. Със спокойно гребане за около час и половина -два с почивките ще сме там. Тюркоазената му лагуна, дългата пясъчна ивица и зелената гора отзад създават незабравим пейзаж. На това място ще отделим повече време и допълнителните екстри от къмпинга като ресторант, магазин, бар ще ни създадат чудесни условия за един по-лежерен ден с повече плаж и удобства. Когато се насладим достатъчно на това място потегляме към нашия къмпинг за поредната приятна вечер. Ако групата иска можем да отскочим до Сарти за разходка и вечеря.

Ден четвърти:
Днес ще натоварим каяците и ще се спуснем на юг. Целта ни е носа на Ситония. Ще спуснем лодките на известния залив Порто Куфо и от тук минавайки през красивото гърло на залива за около час ще стигнем носа. Това е невероятно място, тук на носа водата дори в безветрие е в постоянно движение защото се събират две течения по дължина на полуострова. Благодарение на тях са се образували два красиви плажа от двете страни на носа като ширината на брега помежду им е десет-петнадесет метра. На тях ще си починем, ще обядваме и след това ако морето ни позволява ще продължи още малко покрай носа и ще достигнем величествени скални отвеси с издълбана в тях от вятъра и водата пещера с внушителни размери. Ще си направим снимки, ще си починем и после тръгваме обратно. По пътя може да спрем на бар Тигания за по един коктейл или да вечеряме в Сикия в известната таверна Five steps on the sand. Следва последна нощувка на кемпа.

Пети ден :
За да може да усетим истинската атмосфера на този къмпинг и прекрасния му плаж, както и да си починем от натрупалата се умора, в този ден ще се наспим и след това всеки може да се забавлява, както иска. Плаж, море, фрапе, йога или бира или отново леко раздвижване с каяка до близките плажове. Към 14 ч. трябва да сме събрали бивака и да потеглим за България. Очаквано пристигане в София около 21-22 ч.

 

Екскурзията е подходяща и за начинаещи каякари, но в добра физическа форма с активен начин на живот.

Ако сте на почивка наблизо и сте с ваш трандпорт и искате да се включите само в част от нея може да си изберете определени дни и да платите по долния ценоразпис:

 

Цена за цялата екскурзия с наш транспорт : 460лв
Цената включва: транспорт от София до Халкидики и обратно, както и местни трансфери, застраховка за водни спортове, каяк инструктор и обучение по време на трипа, каяк и необходимата за него екипировка (жилетка, гребло, шприцка,суха торба за дребни лични вещи), къмпинг екипировка с всички удобства за хранене - маси и столове, газов котлон и прибори за готвене, барбекю и др.. Ако нямате лични ще ви предоставим палатка, спален чувал и шалте.

Цената не включва: четири броя нощувки (10-12 евро човек/вечер за палатка, или 25 -30евро човек/вечер за бунгало или каравана настанени по мин.двама), храна, напитки и лични разходи.

Цена без транспорт за цялата екскурзия : 390лв

Цена без транспорт за четири дни: 360лв

Цена без транспорт за три дни: 290лв

Цена без транспорт за два дни: 200лв.

 

Допълнение:
Всеки, който има лична екипировка, може да я донесе и да я ползва. Резервацията за нощувки на каравана или бунгало е възможна при ранно записване и при свободни такива.

Необходима препоръчителна екипировка за каякинга:

>Бански тип шорти или клин
>Спортна блуза или фланелка от изкуствена материя( желателно с UV-фактор)
>Аква обувки или други с които да се гази във водата
>Яке тип ветровка или дъждобран
>Шапка и крем против слънце
>Шише с вода мин.1л.
Фирмата си запазва правото да прави промени в програмата с оглед на метеорологичната прогноза и други фактори, касаещи безопасността на клиентите.