Минало Събитие

Каяк трип във Власинското езеро ( Неделя, 25 август 2019 г. от 7:00 ч. до 17:00 ч. )

Заповядайте с нас, за да видите едно красиво място и да прекарате един чудесен почивен ден, изпълнен със зареждащи емоции, спорт, прекрасни панорами и превъзходна сръбска кухня.
Разходката с каяк във Власинското езеро е изживяване, което ще ви тонизира и впечатли. Власинското езеро е изкуствен водоем, направен върху торфено тресавище, чрез бент през 1947 г., в което се вливат няколко реки, но основната е р. Власина. Намира се в Сърбия на 1200 м.н.в. в красива планинска местност, само на 120 км. от София. Обиколката му е около 25 км., което го прави едно перфектно място за еднодневна каяк-разходка. Районът около езерото е много красив и живописен през всеки един сезон, защото гората е смесена и това я прави красива и различна през всеки сезон. В самото езеро също има гора но тя е върху двата острова "Дуги дел" и по-малкия "Стратория", които ще обиколим с лодките. Езерото и прилежащите му територии са обявени за природен резерват. Наблизо има приятни места - хотели и вили, на които може да се отседне за обяд или просто да си вземем нещо за хапване в каяците. Ще обиколим почти цялото езеро и двата торфени острова, за които се твърди, че са плаващи като изследваме малките заливчета, ще наблюдаваме корморани, диви патици, а понякога и лебеди.
Гребането за деня ще е около 5-6 часа с почивките. Привечер към 17 ч. поемаме обратно към София, заредени и освежени.
Тръгване в 7:00 ч. от локалното шосе при магазин Била на бул. Тодор Каблешков срещу Мол България.

Цена - 85 лв./човек

*Цената включва: транспорт от София до Власинско езеро и обратно, каяк и пълна екипировка към него както и инструктор (водач), който да ви съпровожда през цялото време на екскурзията, туристическа застраховка за екстремни спортове, данък ДДС.

Цена без транспорт: 70 лв./човек

Не е нужен предварителен опит.

Записвания на: https://nomadteam.bg/contacts#sign-up