Минало Събитие

Каяк трип около о. Амулиани ( 27 Септември до 29 Семтември 2019 )

Това магично място ни връща при себе си няколко пъти годишно, за да се радваме на красотата му с всичките си сетива. И въпреки че вече есента е на прага ни, ние смело ще се отправим натам за разходка с нашите каяци. Островът, дори и с леко по-хладно време, но с морска вода около 20-22 градуса, ще ни даде възможност да обиколим пясъчните плажове, синьо-зелените лагуни и скалните му скулптори в един дълъг уикенд в слънчевата Гърция. Няма да се впускаме в напрегната борба с изминаването на дълги километри морска шир, а ще направим един плавен и лежерен каяк трип, като за изпроводяк на лятото. Ще отдадем повече време на най-култовите за Амулиани места, а именно островната група Дрения (Магарешките острови), плажа Аликес, селцето Амулиани и селцето Урануполи, както и морската граница на Света гора. Ще обиколим най-причудливите скални форми за тези места и ще се разходим с каяците до плажа на Урануполи за по една бира или каквото ви е на сърцето. Вечер ще акостираме на къмпинга за нощувка и за.....каквото всъщност ни се прави. Може да се спи на палатки, каравани на плажа или бунгала с всички екстри. За кулинарните ни приключения ще имаме няколко варианта - можем да избираме между ресторанта на къмпинга, таверните в Урануполи или нашенската си скара, която можем да си занесем.

Програмата накратко:
Ден първи - петък: срещата е сутринта в 6:00 ч. в локалното платно на бул. Т. Каблешков, до магазин „Била”, срещу МОЛ „България”. Потегляме с бусовете на ТА Трип-Номад Тийм към заветното място. Около обяд сме там и разпъваме бивака. Следобед, към 16-16:30 ч., сваляме каяците и вече сме готови за първата ни каяк фиеста. Правим задължителния инструктаж за безопасност, разпределяме се по екипи и с весело настроение и пълни хладилни чанти ще отскочим с каяците до градчето Урануполи и малко след него до един хубав плаж със изключително красиви скали до него за следобеден плаж и разходка. После се връщаме в къмпинга за вечеря и почивка.

Ден втори - събота: днес след като закусим и пием кафенце, към 9:30 ч. се отправяме към островната група „Дрения”, където на острова със не безизвестните кози ще направим почивка и плаж, след което, се отправяме към култовия плаж Аликес и къмпинг Амулиани. Той се намира от югозападната страна на острова и пътят до там е около час и половина. Там ще разпускаме на един от най-добрите пясъчни плажове в Гърция с кристална синьо-зелена вода и защитен от ветровете залив. Връщането може да стане с обиколка на острова и разходка в селото на Амулиани. Ако вятърът и морето не ни позволят, ще плаваме покрай набраздените скални образувания на Магарешките острови и ще се отбием до границата на Света гора и плажа на Урануполи. Вечерта на къмпинга ще прекараме с гозби и напитки в подобаваща атмосфера.

Ден трети - неделя: в този ден програмата ще е свободна. Който има още желание за каякинг, може да изпробва някой от едноместните каяци с една разходка до Урануполи или да отскочим до селцето на Амулиани. Който, разбира се, се е наситил на активната почивка и напрягането на мускули, може да уплътни деня си с нещо по-лежерно и непретенциозно, като излежаване и разходка например.
В 15:00 ч. товарим на буса всичко, което е наше и поемаме обратно към София с надеждата това уникално преживяване да се повтори през следващата година.
Очакван час на пристигане - около 21-21:30 ч.

Каяк екскурзията е подходяща и за начинаещи каякари!

Цена – 260 лв./човек (при група от мин. 6 човека)
Цена без осигурен транспорт от туроператора – 220 лв./човек

Цената включва:
• Транспорт - от София до Урануполи и обратно;
• Каяк (едноместен или двуместен), спасителна жилетка, шприцка, суха торба за багаж;
• Водач и обучение по време на целия трип;
• За тези, които нямат лична бивачна екипировка, подсигуряваме - палатка, спален чувал, шалте, маси, столове, барбекю, газов котлон, кафеварка, челник и др.;
• Застраховка.

Цената не включва:
• Нощувка на палатка - около 10 евро на човек на вечер;
• Има вариант който иска да спи на бунгало срещу 40 евро/вечер за бунгало за двама и 60 евро/вечер за четирима. Може и в каравана на плажа пак със собствен санитарен възел на същата цена;
• Храни и напитки;
• Други лични разходи.

При влошаване на атмосферните условия и потенциална заплаха за участниците на трипа, по преценка на водача, може да се промени програмата на екскурзията.

Записвания се правят на: https://nomadteam.bg/contacts#sign-up

Резервация за пътуването се прави със заплащане на 50 % от сумата на екскурзията!