Минало Събитие

Каяк-разходка в яз. Сопот ( 25 май 2020 г. )

Заповядайте на една пролетна, лежерна каяк разходка в зелените води на яз. Сопот.
Язовирът е разположен в подножието на Тетевенския Балкан и плаването в него ни предоставя една страхотна панорама към билото на планината и все още заснежените върхове. Красивото море от широколистна гора е заобиколило югозападната страна на язовира и е прорязало приятни заливчета за изследване с каяците. От другата му страна тучните полянки предоставят чудесна възможност за почивка и пикник, които ще си направим след като сме си взели дозата активност с каяците. Язовирът е с дължина 7 км. и обща обиколка около 15 км. Навлизането в устието на река Калник удължава много приятно нашата разходка с около 1 км. в обраслото й с гъста гора корито.
Ще се раздвижим, ще си припомним каякарските умения или ще започнем да трупаме такива, ще си направим един чудесен пикник или ще посетим ресторанта в Райския залив. Там правят една от най-вкусните рибени супи, както и доста други превъзходни гозби. Така ще си прекараме един чудесен уикенд комбинирайки активностите с почивката сред природата и добрата компания.

Ние ще ви чакаме направо на стената на язовира.
Там ще бъдем и в двата почивни дни - неделя 24 май и понеделник 25 май!


Желателно е да сте там не по-късно от 10:00 ч.!

* Цена - 50 лв./човек/ден
* Цена за двата дни: 90 лв.

Цената включва: каяк и екипировка, водач и обучение, застраховка.

* Цена с личен транспорт, каяк и екипировка: 35 лв/човек

Цената не включва: храна и напитки и лична екипировка (бързо съхнещи дрехи за спорт или планина, ветровка или дъждобран, шапка с козирка, крем против слънце, дрехи за преобличане, аква обувки или гумени ботуши, втори чифт обувки)

Ако оставате и за двата дни трябва да се приготвите и по-дебели дрехи за вечерта, палатка, спален чувал, шалте и челник и храна.

Ние ще вземем маси, столове, скара или барбекю.

При нужда от палатка, спален чувал и шалте, осигурени от фирмата: 30 лв./човек.