Предстоящо Събитие

Каяк-разходка в яз. Сопот ( 16 май 2021 г. )

Заповядайте на една пролетна, лежерна каяк разходка в зелените води на яз. Сопот.
Язовирът е разположен в подножието на Тетевенския Балкан и плаването в него ни предоставя една страхотна панорама към билото на планината и все още заснежените върхове. Красивото море от широколистна гора е заобиколило югозападната страна на язовира и е прорязало приятни заливчета за изследване с каяците. От другата му страна тучните полянки предоставят чудесна възможност за почивка и пикник, които ще си направим след като сме си взели дозата активност с каяците. Язовирът е с дължина 7 км. и обща обиколка около 15 км. Навлизането в устието на река Калник удължава много приятно нашата разходка с около 1 км. в обраслото й с гъста гора корито.
Ще се раздвижим, ще си припомним каякарските умения или ще започнем да трупаме такива, ще си направим един чудесен пикник(препоръчително е да си носите храна напитки) или ще посетим ресторанта в Райския залив. Там правят една от най-вкусните рибени супи, както и доста други превъзходни гозби. Така ще си прекараме един чудесен ден комбинирайки активностите с почивката сред природата и добрата компания.

Tръгваме от София в 8:00ч. от маг.Метро-Младост( Спирката на метрото)
Който е с личен транспорт е желателно да е на стената на яз. Сопот не по-късно от 9:45-10:00 ч.!

* Цена - 80 лв./човек при група от мин. 6 човека.

 

Цената включва: Транспорт от София, каяк и екипировка, водач и обучение, застраховка.

* Цена с личен транспорт - 70лв.

Цената не включва: храна и напитки и лична екипировка
За трипа е препоръчително да сте с бързо съхнещи дрехи за спорт или планина, ветровка или дъждобран, шапка с козирка, крем против слънце, дрехи за преобличане, аква обувки, неопренови боти или просто обувки за мокрене (втори чифт обувки)