Минало Събитие

Каяк - разходка в яз. Пчелина и Земенския пролом ( 24 апрлил 2021 г. )

Предлагаме ви да се раздвижите с нас в една приятна и пълна с красиви гледки каяк-разходка в яз. Пчелина и един невероятен пешеходен трип по меандрите на река Струма в Земенския пролом, а пътешествието ще свърши на красивия водопад Полска Скакавица. Екскурзията може да бъде както за целия уикенд, така и да си изберете само един от двата дни в който да се включите.
След като пристигнем на язовира, ще се екипираме, ще направим инструктажа за плаването с каяк, ще си вземем храна, вода и каквото още ви е на сърцето и се потапяме с лодките във водата. Ще направим една разходка до устието на р. Струма, ще минем под скалите, на които е кацнал параклиса Св. Йоан Летни, ще пием по бира и ще хапнем под големия орех, а който иска може да направи много лека разходка до скалното възвишение на което е параклиса. Гледката от горе е неповторима, а древния параклис(който е оцелял като част от стар манастир) от средновековието ви потапя в приказна атмосвера.След пикника и разходката ще разгоним още малко патици и пеликани в големия ръкав преди да се приберем към нашия залив и колите.
Язовирът е достатъчно близо до София (само на 60 км. или 50 мин. с кола). Затова срещата е в 8:30 ч. на автобусната спирка пред Мол Парадайс на бул. Черни връх в посока Драгалевци. За тези, които ще пътуват с личен автомобил - в 9:30 ч. направо на брега на язовира, като до въпросното място се стига по пътя през с. Косача. Прибиране в София - около 19:00 ч. А който иска да се включи на следващия ден към прехода в Земенския пролом, може да пренощува на палатка на поляната до язовира, в бунгалата на комплекс Свети Никола или просто да се прибере и на другия ден да тръгне отново с нас на следващото незабравимо приключение.
Описание може да видите в самото събитие - Земенски пролом,Землънград и водопад Полска Скакавица
https://fb.me/e/1osF8OdlI

Цена: 70 лввек (включен транспорт)
Цена без транспорт: 60 лв./човек
Пакетна цена за двете събития-120лв

* Цената включва: каяк, гребло, спасителна жилетка, шприцка, транспорт от София до Пчелина и обратно (до изчерпване на местата), инструктаж и обучение и водач, застраховка.
* Цената не включва: храна, напитки и други лични разходи

Екскурзията е подходяща както за начинаещи, така и за хора с опит в каякинга.
Препоръчителна екипировка:
Фланелки и блузи от бързосъхнеща материя, клин, къси панталони или бански тип шорти, ветровка или дъждобран, аква обувки или други за мокрене с което ще газите във водата, шапка , крем с uv фактор, храна, вода, напитки.

Записвания се правят на: https://nomadteam.bg/contacts#sign-up