Минало Събитие

Каяк-обиколка на яз. Искър ( 18 август – 19 август 2018)

Всеки или може би повечето от вас са били поне веднъж на брега на най-големия по водосборен басейн язовир в България, а именно - язовир Искър.
Това обаче не значи, че го познавате, а и може би не предполагате, какви красиви кътчета има по бреговете му.
Това наше двудневно пътешествие има за цел да ви разкрие красотите и предизвикателствата, които крие този огромен воден басейн.
Ще направим една пълна обиколка на язовира с каяците, като старта ще бъде от плажа на Иструм Парк. Първият ден пътят ни ще е основно покрай дивите, незаселени брегове от източната страна покрай резервата, ще пресечем язовира по ширината му, малко преди забранената за плаване зона до стената и ще си потърсим някое закътано, усамотено заливче от западната му страна. Ще спим една вечер на палатки, ще си направим барбекю, лагерен огън, ще пием биричка или винце, ще поплуваме в топлите води и ще се насладим на прохладната нощ в сладки приказки за живота....
На втория ден ще съберем лагера сутринта, след като си изпием кафенцето и закусим и ще продължим плаването. Ще минем покрай "Силиконовата долина", наречена още "Камелот" :), ще завъртим покрай култовото по времето на комунизма "Щъркелово гнездо", ще навлезем дълбоко в ръкава, в който се влива река Искър, ще минем покрай "Плажа на сърфистите", след това през шипоченския залив и накрая, приятно уморени и изключително доволни, ще завършим обиколката си на плажа на комплекс "Иструм парк", където ще хапнем и изпием по една много заслужена бира! :)

Цена: 150 лв./човек
(Екскурзията се състои при минимум 6 участника)

* Цената включва: транспорт с комфортен микробус София-Иструм парк-София, каяк и пълна екипировка за гребане (спасителна жилетка, гребло, ръкавици, яке, сухи торби за багаж), бивачна и къмпинг екипировка (палатка, спален чувал, чаршаф за сп. чувал, постелка, възглавница, челник, маса, столчета, барбекю, газов котлон, кафе), каяк-водач през целия преход, туристическа застраховка, данък.

Цена без транспорт: 140 лв./човек

* Цената не включва: храна, напитки и други лични разходи.

Записвания се правят само тук: https://www.nomadteam.bg/contacts#sign-up
Резервация за пътуването се прави с превод на 50% аванс по сметка на агенцията.