Минало Събитие

Каяк на яз. Сопот 7 април 2024 г. от 8:00 Ч. до 19:30 ч.

Тази пролет ще стартираме каякинга с един лежерен трип на яз. Сопот.Това магнетично място е сгушено в полите на Предбалкана между Тетевен и Троян и едно от любимите ни места. Неговата кристално чиста синьо-зелена на цвят вода, брегове с красива дъбова гора, цветни приятни полянки за пикник и гледки към възвишенията на Предбалкана гарантират разходка с прекрасни пейзажи и много положителни емоции. Разбира се няма да тръгнем на там без няколко каяка , добро настроение и усмихната компания.

Програмата е следната:

В събота към 8:30 ще стартираме от от спирката на метрото до мол Парадайс и след около час и половина ще сме на брега на язовира. Ще разтоварим каяците, ще направим инструктаж и кратко обучение, ще си вземем храна и напитки за през деня и ще тръгнем на обиколка покрай брега. По време на разходката ще се радваме на току-що разцъвналите дървета и поляни около нас, на тюркуазено чистата вода и разбира се на богат птичи свят от обичайните щъркели ,чапли, водни кокошки и много др. Ще обиколим няколко залива, ще влезем и по реката която е доста живописно място, разбира се колкото ни позволява течението и после ще тръгнем обратно. Ще спрем и заължително на хубава поляна за да направим обяд и почивка, да си по бъбрим, да обменим идеи за предстоящия сезон и за други хубави места и след това лежерно ще се отправим към транспорта за да се приберем около 20ч в София. Разбира се не без да сме хапнали и пинали в ресторанта на Добревски!

Екскурзията е подходяща и за абсолютно начинаещи каякари, дължината на прехода не е голям( около 12км.) и натоварването е от малко до средно. Необходими са ви спортни дрехи(панталон-клин или шорти) за да съхнат бързо при намокряне, една ветровка(мембрана или дъждобран), шапка против слънце, аква обувки или нещо което да сте склонни да се намокрите ако се наложи, и резервни дрехи за всеки случай!

Цена – 85лв
Цената включва: транспорт София-яз.Сопот-София, каяк, гребло, жилетка, инструктаж, водач по маршрута, застраховка.
Цената не включва храна и напитки!

За контакти и записване:
info@nomadteam.bg
tel.0888878280 - Любомир Свитков