Минало Събитие

Каяк и Йога на Арменистис - природа, дух и тяло в едно! ( 31май - 2 юни )

Това ще е една поредица от уикенди, в които ще комбинираме активности сред природата с йога упражнения и така ще се опитаме да постигнем съвършеното преживяване, което ще бъде не само приятно, а и много полезно за вас и вашето тяло.
Този път избрахме това място да бъде къмпинг Арменистис на Ситония (Халкидики - Гърция), заради прекрасната зеленина навсякъде в него, уникалните плаж и море и перфектните условия за каяк и къмпингуване. Каяк разходките ще бъдат между сутрешните и вечерните тренировки по йога, като ще оставим и достатъчно време за плаж и почивка, а вечер ще се събираме край барбекюто, за да се забавляваме в нашия "Номадски стил". С каяците ще се разходим на север до плажа Робин Зон и плажа на Лакара, а в южна посока можем да достигнем до Платеници или даже до Сарти, като по пътя ще спираме на поредица от уникални малки плажчета. Но всичко ще зависи от времето, морето и вашето желание. Сутрин ще започваме деня с час и половина йога упражнения за пробуждане на тялото и духа, а след това ще изследваме заливи и плажове с каяците. Привечер след като се приберем на къмпинга, преди кулинарни и други забавления, ще направим още една тренировка за отпускане и разтягане на тялото.

Ето малко повече и за Айенгар йогата:
Айенгар йога е специфичен стил, наблягащ на правилното изпълнение на асаните. Името на метода е дадено от учениците на неговия създател Б.К.С. Айенгар, който с изключителна задълбоченост е изучавал древните текстове и Йога сутрите на Патанджали и е прилагал тази мъдрост в практиката си.
Така той създава този безопасен и щадящ метод за навлизане в по-задълбоченото разбиране на йога практикуването. Характерните особености на Айенгар йога, които я отличават от другите стилове са точното подравняване на тялото в позите, по-дългото задържане в асаните, използването на различни подпомагащи средства като блокчета, колани, въжета, специални столове, одеяла и други, за да се даде възможност на всяко тяло с различни възможности да влезе и поддържа асаната правилно и безопасно. Работата по този начин носи дълбок терапевтичен ефект върху тялото и ума.
В рамките на този уикенд ще имаме възможност да направим едно кратко въведение в този метод на работа. Ще усетим какво е да осъзнаваме различните части на тялото и каква е връзката между тях по време на изпълнението на асаните, ще работим с противоположните сили на взаимодействие, ще заземяваме ходилата, ще издължаваме гръбнака, ще отваряме гърдите и зоната на сърцето. Практиките са подходящи за хора, които нямат задълбочени и обострени здравословни проблеми. При записване, посочете вашият здравен статус.

Водещ на йога заниманията: Екатерина Минкова - сертифициран Айенгар йога преподавател. Повече за нея и за метода може да прочетете тук: https://ekaterinaminkova.com/%D0%B0%D0%B9%D0%B5%D0%BD%D0%B3%D0%B0%D1%80-%D0%B9%D0%BE%D0%B3%D0%B0-%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%B5/
Програмата:
Тръгваме в петък 5:30 ч. от София от локаното на магазин Била на бул. Т. Каблешков с транспорта на агенцията, пристигаме в ранния следобед и се настаняваме. Следва почивка и лека каяк разходка преди вечеря. В събота започваме с Йога в 8:00 ч. и към 10:00 ч. се качваме отново на каяците. Връщаме се към 17:00 ч. в къмпинга за почивка и към 19:00 ч. отново се събираме за йога упражнения. Следва вечеря и нощувка. В неделя денят пак започва с йога в 8:00 ч. и след нея който желае може да си почива на плажа, а който иска, може да упражни гребането в единичен каяк и важните техники при него с нашия инструктор. В 15:00 ч. отпътуваме за София, като очакваното прибиране е около 20:30 ч.

Цена: 320 лв. /човек при група от 7 човека мин.

Цената включва: транспорт и пътни такси, каяк и екипировка , каяк обучение, три тренировки по Айенгар йога по час и половина всяка, къмпинг оборудване (палатки, чували, шалтета, маси, столове, тенти, посуда, газов котлон, барбекю и др.), застраховка за водни спортове, ДДС.

Цената не включва: храна и напитки, две нощувки на къмпинга (около 10 евро/човек на вечер), други лични разходи.

Екскурзията е подходяща и за начинаещи както в каякинга, така и в йогата!

Групата е ограничена до 15 човека.

Краен срок за записване - 20 май, при наличието на свободни места!

За справки и консултации относно йога заниманията: 0899 826 503 - Екатерина Минкова.

За записвания: https://nomadteam.bg/contacts#sign-up