Предстоящо Събитие

Каяк-експедиция по Дунав ( 10 юни до 13 юни 2021 г.)

Експедиция Дунав от Козлодуй до Белене (4 дни – 128 км.)
Едно незабравимо пътешествие по речения път на България, придружен от изключителни гледки, лагерни огньове и бивакуване на красивите островни плажове.
Ние от Nomad Team ще Ви предоставим възможност да изживеете това приключение по възможно най-добрия начин.

1-ви ден Четвъртък 10.06.21, потегляме от София не по-късно от 7.00 ч. Пристигаме около 11 ч. на брега на реката, на пристанището на гр. Козлодуй, от където ще започне пътешествието ни по вода. Прехвърляме багажа от буса в каяците, правим кратък инструктаж и потегляме по течението на голямата река. Целта за деня е да достигнем до плажа на гр. Оряхово, където ще преспим на палатки. Дистанцията за деня е около 23 км., които се изминават нормално за около 4,5 часа. По пътя щеу спираме за почивки, хапване, биричка и плажуване. След като акустираме привечер, ще ръзпънем бивака и ще съберем дърва за лагерния огън. Ще си приготвим вкусна скара и ще изпием по заслужена напитка.

2-ри ден Петък 11.06.21, ставаме към 7,3 ч. Хапваме, пием кафе или чай и потегляме в посока с. Байкал. Маршрута ни този ден ще мине покрай оща няколко острова, на които ще спираме за почивка, снимки и плаж. Ще минем през крайбрежната зона на с. Остров. Очакват ни 38 км. красота по течението на реката. Около 18 ч. акустираме на с. Байкал до рибното ресторантче над реката. Там ще преспим на бунгала или палатки, според желанието и възможностите. След като се настаним, ще се изкъпем, ще дегустираме различни видове дунавска риба приготвена съвсем прясна по различни начини и ще опитаме от местното винце.

3-ти ден Събота 12.06.21, потегляме към 9,00 ч. в посока гр. Никопол, който се намира на 44 км. по течението на реката в посока изток. Малко след тръгването, ще минем покрай делтата на най-голямата река в северна българия, а именно р. Искър, която се влива под с. Байкал, по-надолу ще заобиколим няколко румънски острова, къдетоще спрем за почивка. Към 18 ч. пристигаме в крайната цел, плажа над гр. Никопол. Там ще направим бивак, а вечерта ще се разходим из красивия Никопол и ще посетим крепостните останки в стария град.
4-ти ден Неделя 13.06.21, след като станем и закусим ще съберем багажа и потегляме на последния ни етап от тази експедиция. Този ден ще минем покрай красивите Никополски острови, дали дом на голямо разнообразие от представителите на семейството на водо-газещите и водо-плаващите птици. Дистанцията за деня ше е 23 км., като крайната ни цел ще е гр. Белене. Ще видим началото на най-големия по площт Дунавски остров, а именно Белене. След акостиране, оправяме багажа и товарим каяците и се отправяме към София.
Сигурни сме, че това пътешествие ще ви зареди с огромна доза красота, спокойствие и наслада от контакта с дивото, които се носят от хилядолетия по течението на голямата река. Бъдете с нас и този път и няма да съжалявате нито за миг.
Очакваме ви!

Цена: 360 лв. (за група от минимум 7 човека)

Цената включва: водач, каяк, гребло, спасителна жилетка, шприцка, водо- и ветроустойчиво яке, неопренови ръкавици за гребане, сухи торби за багаж, бивачна екипировка (палатка, спален чувал, шалте, възглавница, туристически прибори за готвене, газов котлон, челници, чаши и чинии за еднократна употреба), транспорт от гр. София до Козлодуй, от Козлодуй до гр. Белене и от гр. Белене до гр. София, логистика по маршрута.

Цената не включва: храна, напитки, нощувки, други лични разходи.

Записванията стават тук: http://www.nomadteam.bg/online-zapisvaniya