Минало Събитие

Каяк екскурзия на яз. Голям Беглик (10 Август - 11 Август 2019)

Язовир Голям Беглик е магнетично място за всички любители на планината, водата и спорта. Мястото е подходящо за вело-, пешеходен и най-вече за каяк туризъм. Нашият тур и този път ще бъде каякарски. Отново ще се разходим в прекрасните заливи, ще се излежаваме на тучните поляни и ще се наслаждаваме на тишината и спокойствието. Тази двудневна екскурзия ще ни потопи в зеленото безвремие на перфектното съчетание между планинските прелести и водната шир.
Лагерът ще е базиран в местността "Чатъма", където ще разпънем палатките в къмпинг-зоната при нашите приятели от "Байкария". Има възможност за тези, които желаят, настаняването да е в бунгала. Каяците ще ги натопим още на стената, от където ще започне водният поход. С кола или моторна лодка, багажа ни ще бъде предвижен до къмпинга. Ще направим 3-4 часов преход в язовира със спирания за почивка, похапване, плуване в прохладните води и много, ама много снимки. В следобедните часове ще акостираме на поляната на "Чатъма". Следва разпъване на бивака, почивка и питиета. Денят завършва до лагерния огън, на който ще си приготвим вечерята или ще опитаме от вкусните гозби, приготвени от нашите домакини, ще си отворим питие или ще си налеем ароматен билков чай. В неделя, след сутрешното кафе/чай и закуска ще правим кратко обучение за бързо маневриране на място, излизане и влизане в каяка в дълбока вода и основни техники на гребане и управление. След това се екипираме, взимаме фотоапаратите, храна и вода и потегляме за втората ни част от обиколката. Беглика е язовир с много дълбоки ръкави, обрасли с високи борове брегове и тучни поляни с дъхави билки, които карат душата да ликува и очите да празнуват. Плуването в бистрите му води пък не може да се опише, усещането е несравнимо! Към 15 ч. ще се върнем при лагера да съберем палатките, ще се върнем отново с лодките до стената на язовира, където ще ги натоварим и потегляме обратно към София. Всяко приключение завършва, за да започне ново.

Тръгване: в 7:00 ч. на 10.08.19 от нац. ст. Васил Левски

Цена 180 лв./човек
Цена без транспорт: 160 лв./човек

Цената включва транспорт, водач, каяк, гребло, спасителна жилетка, шприцка, водо- и ветро-устойчиво яке, сухи торби за багаж, бивачна екипировка (палатка, спален чувал, шалте, възглавница, туристически прибори за готвене, газов котлон, челници, чаши и чинии за еднократна употреба)

Цената не включва:
Храна, напитки, нощувка на бунгало (около 15-20 лв./човек/вечер), други лични разходи.