Минало Събитие

Експедиция Дунав от Козлодуй до Загражден ( 27 юли – 29 юли 2018 )

Експедиция Дунав от Козлодуй до Загражден (3 дни)

Едно незабравимо пътешествие по речения път на България, придружен от изключителни гледки, лагерни огньове и бивакуване на красивите островни плажове.
Ние от Trip-Nomad Team ще Ви предоставим възможност да изживеете това приключение по възможно най-добрия начин.

1-ви ден, петък:
Потегляме от София не по-късно от 7,00 ч. Пристигаме около 11,00 ч. на брега на реката до гр. Козлодуй, от където ще започне пътешествието ни по вода. Прехвърляме багажа от буса в каяците, правим кратък инструктаж и потегляме по течението на голямата река. Целта за деня е да достигнем до о. Есперанто, който се намира срещу с. Лесковец, където ще преспим на палатки на пясъчната коса в носа на острова. Дистанцията за деня е около 30 км., които се изминават нормално за около 6 часа. След като акостираме, ще разпънем бивака и ще съберем дърва за лагерния огън. Ще си приготвим вкусна скара и ще изпием по заслужена напитка.

2-ри ден, събота:
Ставаме към 7,30 ч. Хапваме, пием кафе или чай и потегляме в посока с. Байкал. Маршрутът ни този ден ще мине покрай още няколко острова, на които ще спираме за почивка, снимки и плаж. Ще минем през крайбрежната зона на с. Остров. Очакват ни 32 км. красота по течението на реката-"майка". Около 18,00 ч. акостираме на с. Байкал точно срещу рибното ресторантче над реката. Там ще преспим на бунгала. След като се настаним и изкъпем, ще дегустираме различни видове дунавска риба, приготвена съвсем прясна по различни начини и ще опитаме от местното винце.

3-ти ден, неделя:
Ще бъде и последен. Потегляме към 9,00 ч. в посока с. Загражден, което е на 17 км. в посока изток. Ще минем покрай делтата на най-голямата река в северна България, а именно р. Искър, която се влива под с. Байкал и покрай няколко румънски острова, където ще спрем за почивка. Към 14,00 ч. пристигаме в крайната цел - брега на реката под с. Загражден. Там групата ще направи почивка и плаж, докато водачът придвижи обратно колата. Събираме багажа, товарим каяците и се отправяме към София.

Цена: 210 лв. (за група от минимум 6 човека)

Цената включва: водач, каяк, гребло, спасителна жилетка, шприцка, водо- и ветроустойчиво яке, неопренови ръкавици за гребане, сухи торби за багаж, бивачна екипировка (палатка, спален чувал, шалте, възглавница, туристически прибори за готвене, газов котлон, челници, чаши и чинии за еднократна употреба), транспорт от София до Козлодуй, от Козлодуй до с. Загражден и от с. Загражден до София, логистика в района.

Цената не включва: храна, напитки, нощувки, други лични разходи.

Записванията стават тук: http://www.nomadteam.bg/online-zapisvaniya.
Пътуването се резервира с плащане на 50% аванс.